گزارش وال استریت جورنال درباره نشست مشورتی اوپک

اول حل اختلاف، بعد توافق!

وال استریت جورنال معتقد است که اوپک و روسیه باید پیش از دستیابی به هرگونه توافقی درباره طرح فریز نفتی، دیدگاه‌های خود را نزدیک کنند و از میزان اختلاف‌های میان یکدیگر بکاهند.

به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: وزیران نفت و انرژی سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) اعلام کردند: اعضای اوپک و روسیه باید پیش از دستیابی به توافقی در باره محدود کردن تولید نفت، از فاصله اختلاف میان دیدگاه‌های خود بکاهند، اما با این حال همچنان انتظار پیشرفت به سوی یک توافق فراگیر در نشست الجزایر، وجود دارد.

نشست مشورتی اعضای اوپک در حاشیه پانزدهیمن نشست مجمع بین المللی انرژی، روز چهارشنبه (هفتم مهر ماه) در الجزایر برگزار شود.

نورالدین بوطرفه، وزیر انرژی الجزایر گفت: هنوز احتمال دستیابی به توافقی در نشست هفته جاری وجود دارد.

سخنان روز یکشنبه (چهارم شهریور ماه) وزیر انرژی الجزایر نشان داد که حتی اگر اوپک نتواند به توافقی دست یابد، ١٤ عضو این سازمان به مذاکرات در باره کاهش تولید در پائیز امسال و در آستانه نشست عادی وزیران این سازمان (١٠ آذر ماه) در وین، ادامه خواهند داد.

محمد بارکیندو، دبیر کل اوپک، یک هفته پیش گفته بود: این نشست تنها برای مشورت است نه تصمیم گیری، اما پس از آن توضیح داد که اعضای این سازمان ممکن است در صورت رسیدن به اجماع، به توافقی دست یابد.

به گفته نمایندگان کشورهای عضو اوپک، هدف نشست الجزیره، آغاز مذاکراتی است که امید می رود به توافقنامه ای در نشست عادی اوپک در وین منجر شود.

امانوئل ایبه کاچیکوو، وزیر نفت نیجریه در این باره گفت: ابوجا از تثبیت تولید حمایت می کند، اما با توجه به انگیزه بالای عربستان برای افزایش تولید و توانایی تولیدکنندگان نفت آمریکا برای افزایش سریع تولید در صورت بالا رفتن قیمت‌ها، حتی اگر نیجریه تولید خود را محدود کند، چه سودی برای قیمت‌های نفت خواهد داشت.

وی افزود: تنها تفاوت این خواهد بود که رقیبان سهم بازار ما را تصاحب خواهند کرد، همچنین در باره تاثیر کافی تثبیت تولید بر بازار در روز اعلام توافق، به گونه‌ای که ما انتظار داریم، تردید وجود دارد.

کاچیکوو تصریح کرد: نیجریه اکنون نمی تواند تولید خود را محدود کند، زیرا شبه نظامیان دلتای نیجر در خطوط لوله نفت این کشور خرابکاری کرده اند و تولید این کشور را کاهش داده‌اند.

وزیر نفت نیجریه گفت: این کشور آفریقای غربی باید از طرح «فریز نفتی» معاف شود.

ایران و لیبی نیز در پی معاف شدن از طرح فریز نفتی، تا هنگام بازگشت به سطح پیشین تولید نفت خام خود هستند.

تلاش مشابهی در ماه آوریل در دوحه، برای محدود کردن تولید، پس از درخواست عربستان برای پیوستن ایران به این طرح، شکست خورد.

به گفته افراد مطلع از طرح‌های عربستان، این کشور قصد ندارد تا پیش از ماه نوامبر، توافقی را بپذیرد.

وال استریت ژورنال می افزاید: اوپک چهار گزینه را بررسی می کند که شامل تثبیت سطح تولید اعضای این سازمان و روسیه در سطوح ماه ژانویه یا اوت ٢٠١٦ یا در سطح سه ماه نخست یا نیمه نخست همین سال است.

به گفته این افراد، همه این طرح‌ها، تثبیت تولید ایران زیر سطح تولید پیش از اعمال تحریم‌ها را بر این کشور شامل می شود.

به گفته یک فرد مطلع از برنامه های عربستان، هر کشوری گزینه ای برای بررسی دارد و هدف ما تلاش برای کاهش اختلاف‌ها به منظور دستیابی به توافق احتمالی در نوامبر است.

به گفته آبهیشک دشپانده، تحلیلگر ارشد نفتی در بانک «ناتیکسیس» فرانسه، اوپک نسبت به گذشته این بار برای رسیدن به توافق بیشتر تحت فشار است.

وی افزود: انتظار یک توافق کامل وجود ندارد، اما کشورهای تولید کننده این پرسش را مطرح می کنند که آیا سیاست عربستان برای مبارزه برای حفظ سهم بازار، قیمت‌ها را بهبود می بخشد.

به گفته دوپانده، مازاد عرضه زیادی در سال های ٢٠١٦ و ٢٠١٧ در بازار وجود خواهد داشت که اگر اوپک اقدامی نکند، قیمت‌ها همچنان در سطوح پائین باقی می ماند.

هر چند بوطرفه گفته است که امکان دارد این نشست مشورتی به سرعت به یک نشست رسمی بدل شود، اما دیگران این موضوع را بعید می دانند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95070603331
  • خبرنگار :