به گزارش ایسنا، محمد قسیم عثمانی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) مجلس با تبریک ایاد قربان و غدیر گفت: عید قربان امسال را در شرایطی سپری کردیم که حکام نالایق و دست نشاندهی عربستان راه را بر دستور الهی بستند و اجازه ندادند مسلمانان کشورمان این فریضه الهی را اجرا کنند.این وهابیون انحرافی و مدعیان مسلمانی از کفار بدترن و انشاء الله همین بی کفایتی حکام وهابی و سلفی زمینه سقوط این حکومت دست نشانده را فراهم خواهد کرد.
وی افزود: ما جامعهی اهل سنت کشور از این حکومت وهابی برائت میجوییم و حکومت عربستان را شکل دیگری از رژیم صهیونیستی میدانیم که رژیم صهیونیستی قبله اول مسلمانان و رژیم سعودی قبله دوم و اصلی مسلمانان را غصب و اشغال کرده و ما مسلمانان هر دو را همچون شیطان مستحق رجم میدانیم.
این عضو هیات رئیسه مجلس در بخش دیگری از نطق امروز خود با بیان اینکه رکود اقتصادی حاکم بر کشور مردم را از زندگی ساقط کرده یاد آور شد: عدم وجود نقدینگی در بازار فشار اقتصادی، عدم نقد شوندگی املاک، عدم تحرک بازار خرید و فروش و کسادی بازار خدمات فشار غیر قبل وصفی را به مردم وارد کرده که اگر فکری برای رفع آن نشود این فشارها زندگی همگان را مختل خواهد کرد و چرخ اقتصاد کشور را قفل میکند.
وی گفت: ابتداییترین کاری که دولت میتواند انجام دهد کاهش نرخ سود سپرده های بانکی به میزانی است که بتواند باعث شود منابع هنگفت مالی رسوب کرده دربانک ها به بدنه اقتصاد واقعی برگردد. امروز مردم میگویند تورم کجایی که رکود ما رو کشت. کاهش نرخ سود بانکی و برگشت نقدینگی به بدنه بازار و جامعه ضمن کاهش هزینه ثابت بانکی بخشی از بیکاری و رکود اقتصادی را حل خواهد کرد و می تواند درد مشترک مردم را تا حدود زیادی التیام بخشد.
عثمانی در ادامه تاکید کرد: خیل نیروهای بیکار و فارغالتحصیلان دانشگاهی در کشور و خصوصا در بوکان ما بیداد میکند، جذب نیرو در بخش دولتی تقریبا صفر است و محدود به آزمونها است که مردم عادی به جایی وصل نیستند و هیچ امیدی به جذب فرزندان خود ندارند و این در حالی است که برخی مدیران دولت گذشته در خانوادهشان یک نفر هم نیروی بیکار نیست و نرخ بیکاری در خانواده خودشان صفر است، هر ادارهای که شما نگاه کنید یک یا چند نفر از بستگان نسبی و سببی آن ها حضور دارند این وضعیت مردم را آزار میدهد.
نماینده مردم بوکان در مجلس افزود: جذب نیرو در بخش خصوصی هم به علت رکود صفر و زیر صفر است و هر روز شاهد کاهش و تعدیل نیرو در بخش خصوصی هستیم و تنها در استان آذربایجان غربی به علت رکود و تعطیلی واحدهای تولیدی تا به حال 16 هزار نفر از کار بیکار شدهاند یعنی نه تنها اشتغال جدیدی فراهم نشده بلکه اشتغال موجود نیز از بین رفته است، در این میان دختران فارغالتحصیل با مشکلات دیگری نیز مواجهاند که از این تریبون قابل بیان نیست. جذب نیرو در شهرداریها نیز یا وجود ندارد و یا منحصر به بستگان و وابستگان اعضای شورا و شهرداران و نورچشمیها میباشد و مردم عادی هیچ امیدی به اشتغال فرزندانشان در این حوزه را نیز ندارند.
وی خاطرنشان کرد: فارغالتحصیلان و جویندگان کار برای خوداشتغالی نیز تامین مالی نمیشوند و بانکها هیچگونه همکاری و مساعدتی را در این زمینه انجام نمیدهند و جوانی که میخواهد با تکیه بر اعتماد به نفس و تخصص خود یک فعالیت اقتصادی را شروع نماید، متاسفانه از جانب بانک ها مورد حمایت و مساعدت قرار نمیگیرد. با این وضعیت نیروهای جوان بیکار و فارغالتحصیل دانشگاهی چه باید کنند این جوانان دانشگاهی و خانواده آن ها دچار افسردگی و سرخوردگی شدند و وضعیت اسفبار مالی، اجتماعی و روحی آنها فلسفه تحصیل را زیر سوال برده است و این شرایط منجر به افسردگی عمومی و اجتماعی و از هم گسیختگی اجتماعی خواهد شد که باید یک چاره اساسی اندیشیده شود.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور ادامه داد:در اولین و سریع ترین اقدام دولت که نمیتواند کاری برای این گروههای فارغالتحصیل مهیا کند حداقل اقدام به برقراری بیمه بیکاری فارغالتحصیل دانشگاهی از محل منبع هدفمندی یارانهها که در قانون پیش بینی شده است بنماید تا از فشار روحی و روانی این طیف پر انرژی و با انگیزه بکاهد، حذف یارانه پردرآمدها و ثروتمندان و اختصاص آن به فارغالتحصیلان بیکار به عنوان بیمه بیکاری اولین اقدامی است که دولت میتواند اجرا کند.
وی وضعیت کشاورزان را غیر قابل قبول دانست و گفت: بهای گندم کشاورزان چرا به موقع پرداخت نمیشود، خرید گندم که یک کار سالانه و همیشگی است نه یک اتفاق منتظره چرا نباید آمادگی کافی برای آن وجود نداشته باشد و ما هر سال با مشکل تاخیر در پرداخت بهای گندم تحویلی کشاورزان مواجه باشیم آیا این مسئله ناشی از سوءمدیریت نیست. برای جبران تاخیر دولت در پرداخت وجه کشاورزان دولت باید جریمه تاخیر بپردازد تا بخشی از ضرر و زیان کشاورزان جبران شود، همانطوری که وقتی کشاورزان یک روز در پرداخت اقساط خود تاخیر میکنند جریمه میشوند دولت نیز نباید به کشاورزان زور بگوید و باید جریمه تاخیری خود را بپردازد.
عثمانی تصریح کرد: معضل برداشت چغندر شروع شده ولی هنوز بخشی از پول کشاورزان بابت محصول سال گذشته آنها پرداخت نشده است پس جالب است که به کشاورزان به جای پول چغندر شکر میدهند و همان شکر را 15 درصد زیر قیمت از کشاورزان میخرند این غیر از دزدی از جیب کشاورزان چه معنایی دارد. از حالا به کارخانهداران قند استان اخطار میدهیم که اگر با کشاورزان زحمتکش استان درست برخورد نشود و حق آنها در تحویل چغندر و پرداخت وجه آنها رعایت نشود ما نمایندگان ملت جلوی تحویل چغندر را به کارخانجات استان خواهیم گرفت و چغندر را به کارخانجات سایر استانها تحویل خواهیم داد.
این عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: وضعیت بحرانی بخش فرهنگی و وضعیت اسفبار فضای مجازی امنیت خانوادهها و اصولا پایه های نهاد خانوادهها را به شدت تهدید میکند، در وضعیتی که کارمندان شاغل در بخش دولتی تعادلی وجود ندارد و بیعدالتی در آن محسوس و ملموس است. همچنین فرهنگیان آیندهسازان کشور را تربیت میکنند و نارضایتی در این بخش، هم در بخش نرم افزاری و هم سخت افزاری بیداد میکند و کسی به این مهم توجه نمیکند در حالیکه معلم ناراضی مطمئن باشید نمیتواند دانشآموزانی با انگیزه و توانمند به جامعه تحویل دهد و تکرار میکنم که بیتوجهی به آموزش و پرورش یعنی بیتوجهی به آینده کشور، متاسفانه مدیریت اجرایی کشور همواره موضوعات را روزمره و مقطعی میبیند و به فکر آینده کشور نیست.
وی یادآور شد: کارکنان پرتلاش بهزیستی و کمیته امداد که جامعه هدف آنها یک قشر خاص با ویژگیهای خاص هستند، شرایط بسیار نامطلوبی دارند، طرف مراجعه یک کارمند زحمتکش بانک، مردمی هستند که میخواهند مبلغی به حسابشان واریز یا از آن برداشت نمایند و یک دیوار بین آنها و مراجعین وجود دارد ولی کارکنان بهزیستی و کمیته امداد مراجعینشان، مردم مستمندند که همواره برای رفع مشکل به آن ها مراجعه میکنند. کارکنان این مجموعهها دچار افسردگی هستند و در درد و غم جامعه هدف خود شریک میباشند اما در حد یک کارمند ساده بانک هم به آنها توجه نمیشود.
نماینده مردم بوکان در مجلس در پایان تصریح کرد: ضمن تشکر از وزیر محترم بهداشت، احداث بیمارستان در شهر سیمینه، ضرورت ساخت بیمارستان تامین اجتماعی، ضرورت احداث زایشگاه، کسری در اتمام جاده دو بانده بوکان میاندوآب، تسریع در جذب سرمایهگذاری برای پروژه پتروشیمی بوکان، توجه به شوراهای پرتلاش روستاها و دهیاران و دهیاریهای خادم ملت، تسریع در انجام شبکه آبیاری پایین دست سد خراسانه و تجدیدنظر در مورد ادامه ساخت سد سیمینه باید از طرف مسئولان مورد توجه قرار بگیرد.
انتهای پیام