هزینه مدرن‌سازی تسلیحات اتمی آمریکا بر دوش رئیس جمهوری آتی است

سلاح‌های زرادخانه اتمی آمریکا که بارها شاهد تعمیرات بوده بین 25 تا 62 سال پیش یعنی زمانی که آمریکا خودش را در محاصره رقابت تسلیحاتی با جماهیر شوروی می‌دید، ساخته شد اما آینده این زرادخانه یکی از موضوعات در کمپین انتخابات ریاست جمهوری 2016 میلادی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرده اگر پیروز شود یکی از نخستین اقداماتش این است که درخواست بازبینی وضعیت اتمی را که آخرین بار در سال 2010 میلادی صورت گرفت، صادر می‌کند.

در همین حال دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرده که با تغییر سیاست چندین دهه‌ای کشورش موافق است و به متحدان از جمله ژاپن و کره جنوبی اجازه می‌دهد تا برای دفع حمله کره شمالی که اخیرا پنجمین و بزرگترین آزمایش اتمی خود را انجام داده، به تسلیحات اتمی دست یابند.

از سوی دیگر، اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا روز دوشنیه در نخستین بازدیدش از پایگاه نیروی هوایی "مینوت" واقع در داکوتای شمالی گفت: بازدارندگی اتمی آمریکا اساس امنیت کشور و اولویت شماره یک پنتاگون است. اگر این سیستم‌ها را جایگزین نکنیم، قدیمی‌تر، ناامن‌تر، نامطمئن‌تر و ناکارآمدتر می‌شوند.

وی افزود: حقیقت این است که عمده سیستم‌های پرتاب تسلیحات اتمی آمریکا تاکنون چندین دهه بیشتر از عمر مفیدشان کار کرده‌اند. در واقع گزینه‌ اصلی بین جایگزینی آنها یا از دست دادن آنها است.

کارتر ادامه داد: روسیه سیستم‌های تسلیحات اتمی جدید ساخته است و کره شمالی یک تهدید پایدار محسوب می‌شود.

این اظهارات کارتر مصادف است با صحبت‌های مقامات و کارشناسان دفاعی مبنی برا اینکه محدودیت‌های بودجه، رئیس جمهور آتی آمریکا را مجبور خواهد کرد تا درباره چگونگی و سرعت پیشبرد برنامه‌های دولت باراک اوباما، رئیس جمهور کنونی این کشور برای حفظ و به روزرسانی زرادخانه اتمی آمریکا تصمیم بگیرد.

این بحران در دهه آتی رخ می‌دهد یعنی زمانی که زیردریایی‌های موشک بالستیک آمریکا، بمب‌افکن‌ها و موشک‌های مستقر در زمین که اساس مثلث اتمی را تشکیل می‌دهند، به پایان عمر مفید خود می‌رسند.

دفتر بودجه کنگره هزینه کلی نیروهای اتمی را تا سال 2024 میلادی 384 میلیارد دلار برآورد می‌کند اما این مبلغ شامل پرهزینه‌ترین بهسازی‌های برنامه‌ریزی شده برای نیمه دوم دهه آتی نمی‌باشد. برآوردهای مستقل، هزینه حفظ و به روزرسانی این زرادخانه را حدود یک تریلیون دلار طی 30 سال آتی اعلام کرده‌اند.

ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا گفت: یک تعهد دو حزبی برای انجام این بهسازی وجود دارد در نتیجه ما باید در نظر بگیریم که این بودجه‌ها عملی خواهند شد. اما این یک افزایش بودجه چشمگیر به ویژه در دهه آتی خواهد بود.

وزارت انرژی درخصوص این زرادخانه اتمی با پنتاگون تقسیم وظایف کرده‌اند و برخی از تاسیسات تولید و تحقیقاتی‌اش 73 ساله هستند.

دولت آتی ممکن است برخی جنبه‌های مدرن‌سازی را به خاطر کاهش هزینه‌ها رها و یا به وقت دیگری موکول کند.

یا اینکه ممکن است مالیات‌ها را بالا برده، کسری بودجه را افزایش دهد یا برنامه‌های داخلی را متوقف کند که همگی اقداماتی نامحبوب برای راه دهندگان آمریکایی محسوب می‌شوند.

آمریکا از پنج کشور اتمی است که طبق معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی اجازه حفظ یک زرادخانه اتمی را دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95070603189
  • خبرنگار : 71477