به گزارش ایسنا، فلاحت پیشه نماینده دالاهو، به عنوان اولین نفر طی سخنانی گفت: کشورهای غربی خود مقررات را تنظیم و خودشان با آن وفق پیدا میکنند و بعد کشورهای دیگر را مجبور به اجرای آن مینمایند و این یک نکته جاری و مدام در خصوص همه موافقتنامههایی است که در دنیا مطرح میشود.
وی افزود: مبارزه با قاچاق، تروریسم و فرار مالیاتی در کشور ما در جریان است و باید مشخص شود که چه بخشی از این مذاکرات و همکاریهای اطلاعاتی در چارچوب FATF بوده و آنها چه کمکی در این حوزه به ما خواهند کرد؛ نه اینکه تنها اطلاعات و دسترسیهایی به طرفهای خارجی بدهیم و هیچ کمکی نگیریم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ایجاد فضای رسانهای در خصوص FATF گفت: این مساله از جایی ایجاد شد که ما نیامدیم کمیسیون مشترکی از مجلس و دولت برای وفاق و حل مساله ایجاد کنیم و لاجرم پای رسانهها به این بحثها باز شد و عرض بنده به وزیر محترم اقتصاد این است که ما نباید تحت فشار چیزی را بپذیریم بلکه باید با توجه و مطالعه حرکت کنیم.
نماینده مردم تبریز نماینده بعدی بود که با اشاره به روند قوانین مصوب در مورد ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد و پولشویی در خصوص FATF سخن میگفت و در این باره اظهار کرد: ما با تلاش دولت برای خروج از لیست سیاهی که برای ما ایجاد کردند مخالف نیستیم؛ بلکه آنچه که دغدغهی ماست عدم تعهد قوانین مصوب در مورد مبارزه با پولشویی زیر سایهی FATF است؛ در حالی که قوانین موجود در کشور ما همهی نیازهای ما در این بخش را تامین میکند.
وکیلی عضو هیات رئیسه مجلس سخنران بعدی بود که نگرانیهای خود را در خصوص فضای حاکم بر کشور در مقابل FATF مطرح کرد و تصریح کرد: همه نظامات جهانی و پیوستن کشورمان به آنها اشکالات و دغدغههای مشابهی را ایجاد میکند و الزاماتی را نیز به دنبال دارد، اما هنر حکمرانی این نیست که برای این که احیانا پرتو منفی نظامات جهانی دامن ما را نگیرد منزوی شویم و باید بدانیم ما چارهای جز الحاق به نظامات بینالمللی نداریم.
وی افزود: ما با دیپلماسی مطلوب باید به گونهای عمل کنیم که از مزایای نظامات بینالمللی استفاده کنیم و از معایب آن دوری بجوییم. تردیدی نیست که ما بیشترین هزینه را برای مبارزه با تروریسم دادهایم و کشور ما در خط مقدم مقابله با تروریسم و داعش و منافقین است و باید توجه کنیم روح حاکم بر FATF نیز بر همین مساله پابرجاست.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: این که آیا طرفهای خارجی در تعهدات خود صادق هستند یا خیر ، بحث دیگری است اما ما نمیتوانیم در انزوا زندگی کنیم و از دنیا انتظار تعاون داشته باشیم.
نماینده مردم قم یکی دیگر از نمایندگان بود که پس از گزارش وزیر در خصوص FATF نگرانیهایی را از عضویت ایران در این معاهده بینالمللی اعلام و در این باره خاطر نشان کرد: ما در زمینه پولشویی قوانینی از گذشته داشتهایم و این مطلوب است و هر قانونی که در این مسیر باشد مورد تایید ماست. و ما همواره بدون تقسیم تروریسم به تروریسم خوب و بد با آن مبارزه کردهایم و در این راه هزینههای فراوانی دادهایم.
وی افزود: دولتهای گذشته نیز برای خروج از لیست سیاه تلاش کردند، اما تفاوت این دولت با آنها این است که در گذشت ما برای تحقق این موضوع مذاکره میکردیم اما امروز امتیازاتی را برای این کار دادهایم و باید بدانیم که این امتیازات در مقابل چه دستاوردهایی قرار است داده شود.
ذوالانور تصریح کرد: باید از خودزنی و بگو و مگو در مورد FATF پرهیز کنیم و همه با یک وفاق و همدلی بر سر این مساله به تفاهم برسیم. اما نباید طوری عمل کرد که مجلس پس از یک بگو مگو و تنش به موضوع FATF ورود کند بلکه مجلس در راس امور کشور است.
وی با بیان این که تعریف ما از تروریسم با کشورهای خارجی متفاوت است، گفت: اگر ما FATF را پذیرفتیم و آنها را ما را ملزم به پذیرش قوانین تدوین شده از سوی خودشان مغایر با تعاریف ما کردند چه باید بکنیم و چه چارهای داریم و باید حتما به این پرسشها پاسخ داده شود.
نماینده قائنات نیز در ادامه صحبتهای نمایندگان در خصوص گزارش وزیر اقتصاد گفت: ما و شما به خوبی میدانیم کشور ما از بدو پیروزی انقلاب قربانی تروریسم، و مبارزه با پولشویی بوده است. اما در خصوص FATF مساله این است که ما و طرفهای خارجی به تعریف مشترکی در خصوص تروریسم و پولشویی نرسیدهایم که اگر به این تعریف نرسیم به جایی نخواهیم رسید.
فلاحتی خاطر نشان کرد: آیا سناریوی طولانی مدت ما بعد از پذیرش FATF تدوین شده و آیا مشخص است که در صورت پذیرش ما چه گشایشی در کشور ایجاد میشود؟ و آیا اجرای همکاریهای اطلاعاتی در چارچوب FATF و حد و مرز آن روشن شده است و آیا در شرایطی که برجام هنوز اجرایی نشده آیا ضرورت دارد که به FATF بپیوندیم؟ اینها همه سوالاتی است که باید از سوی وزیر پاسخ داده شود.
وی در پایان تاکید کرد: هر آنچه که مسیر انقلابی نظام را مخدوش کند، قطعا مورد تایید نیست و این نگرانی باید مرتفع شود.
در ادامه نماینده کاشمر صحبتهای خود را در خصوص FATF با انتقاد از مجلس نهم آغاز و تصریح کرد: مردم عزیز ما در اسفند ماه با توجه به رفتارهای غیر منطقی مجلس گذشته دست به خانه تکانی زدند اما امروز هنوز هنوز عدهای در طبل اختلاف و تفرقه میزنند.
بهروز بنیادی افزود: در حالی که نیاز امروز ما وحدت است و تاکید رهبری بر این موضوع است، ما نباید در این مسیر خللی ایجاد کنیم. ضمن این که باید بپذیریم کشور ما نمیتواند خارج از قواعد دهکده جهانی زندگی کند و درانزوا پیش برود.
وی خاطر نشان کرد: برای بهره برداری از دستاوردهای بزرگ برجام، باید در مسیر تعامل با جهان حرکت کنیم و باید به مردم گفته شود که FATF به چه میزان زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی را فراهم میکند؛ امری که اگر اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلات کشور را مرتفع خواهد کرد.
وی تاکید کرد: ما نمیتوانیم دور خود دیواری بکشیم و از شفافسازی حرف بزنیم و ما چرا باید نگران حضور در عرصههای جهانی در حرکت درچارچوب قوانین بینالمللی باشیم.
نماینده مردم داراب که پس از نماینده کاشمر به عنوان موافق پیوستن جمهوری اسلامی به FATF سخن میگفت خاطر نشان کرد: در موضوع FATF دو مساله اساسی وجود دارد؛ یکی مصادیق و تعریفهای گروههای تروریستی و دوم نحوه مبادله اطلاعات که در هر دو مورد وزیر تضمین داد که ما قواعد خود را خواهیم داشت و بر اساس قانون اساسی حرکت خواهیم کرد و ما نیز بر این موضوع نظارت خواهیم کرد .
انصاری افزود: تقویت بنیهی اقتصادی موجب ارتقاء امنیت کشور است و اصلیترین مسالهی مردم نیز همین مساله است و آیا تردیدی وجود دارد که برای مرتفع ساختن مشکلات اقتصادیمان و حل معضلات نیاز به سرمایه گذاری خارجی داریم و این سرمایه گذرایها با FATF امکان پذیر میشود.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: زیرساختهای توسعه را در کشور فراهم کنیم و در مسیر تعالی جمهوری اسلامی حرکت نماییم، اما عدهای در این کشور میخواهند همه را سرگرم مسائل فرعی کنند تا از حل مسائل اصلی دور شویم.
نماینده مردم اصفهان آخرین نمایندهای بود که در خصوص FATF سخن میگفت و در این باره خاطر نشان کرد: هدف اصلی این قراردادها تحقیر انقلاب و ملت ایران است و ما هم در قانون اساسی و هم در موازین شرعی جلوگیری از تسلط و نفوذ بیگانگان غیر مسلمان را در کشورمان داریم و با شعار نه شرقی و نه غربی، جمهوری اسلامی، در دنیا شناخته میشویم.
سالک افزود: آمریکا و اروپا به زودی از هم میپاشند و ما به عنوان قطب اسلامی دنیا نباید اجازه نفوذ به این گونه کشورها بدهیم و در حالی که آنها با فشار به دنبال متعهد کردن کشورمان در مقابل خواستههایشان هستند، ما باید با هوشیاری در مقابل این اتفاق بایستیم.
انتهای پیام