لبیک نمایندگان و فعالان سیاسی به توصیه رهبری در مورد انتخابات

توصیه امروز(دوشنبه) مقام معظم رهبری در مورد پرهیز از ایجاد فضای دوقطبی در انتخابات ریاست جمهوری با استقبال و تایید نمایندگان مجلس و فعالین سیاسی کشور مواجه شد.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته بود که نقل قولی منتسب به رهبر معظم انقلاب در محافل سیاسی و رسانه‌ای منتشر شد که حاکی از نهی رییس جمهور سابق از ورود به عرصه انتخابات در یک دیدار خصوصی بود. پیرو گمانه‌زنی‌های مطرح شده در این زمینه، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین این خبر را تایید کرد و گفت که احمدی‌نژاد به عنوان یکی از گزینه‌های قوی برای انتخابات ریاست جمهوری، به دلایل متنوع از ورود به انتخابات منع شده است.

مقام معظم رهبری امروز در جلسه درس خارج فقه خود با اشاره به برخی سوء برداشت‌ها از سخنانشان بدون اشاره مستقیم به نام این فرد، گفتند: یک نفری، یک آقایی آمده پیش من، من هم به ملاحظه‌ی صلاح حال خود آن شخص و صلاح حال کشور به ایشان گفتم صلاح نمی‌دانیم شما در فلان قضیه شرکت کنید.

ایشان در سخنانشان ایجاد فضای دو قطبی در کشور را مضرّ به حال کشور دانستند و فعالان سیاسی را از ایجاد اختلاف پرهیز دادند.

نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی توصیه مقام معظم رهبری را خیرخواهانه و دلسوزانه دانسته و از این نصیحت ایشان استقبال کردند.

مشروح گفت و گوهای ایسنا با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در زیر می‌آید:

جلالی: امیدواریم آقای احمدی‌نژاد توصیه رهبری را جدی بگیرد

رئیس فراکسیون مستقلین ولایی با اشاره به بیانات امروز رهبری در کلاس درس خارج فقه و توصیه های ایشان درباره انتخابات گفت: امیدواریم کسانی که داعیه‌دار صیانت از ارزش‌های دینی، انقلابی و ارزش‌گرایی هستند توصیه‌های رهبری را جدی بگیرند.

کاظم جلالی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری دیده‌بان هوشمند و هدایت کننده کشور در مسیر اصلی تعالی، رشد و توسعه هستند گفت: رهبر معظم انقلاب با آگاهی، هوشمندانه و دقیق و شناخت عمیق از ظرفیت، آینده و مخاطراتی که می‌تواند کشور و مردم را تهدید کند مبتنی بر خیر و صلاح کشور و حفظ ارزش‌های دینی و انقلابی، موضع گیری و امر و نهی و توصیه می‌کنند.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به عنوان محور هدایت کشور به آقای احمدی نژاد توصیه کردند که در انتخابات شرکت نکنند. ایشان فرمودند دو قطبی شدن مسیر کشور را به صلاح نمی‌دانند و اشاره کردند کسانی که صدها جلسه با ما نشست و برخاست کردند را می‌شناسم.

نماینده مردم تهران در ادامه گفت: آقای احمدی نژاد تمام تلاشش را در گذشته در مسیر دو قطبی شدن انجام داد و خیلی از اتفاقات و تنش‌های بی‌حاصل را ایجاد کرد که همه اینها در نتیجه عملکرد گذشته‌اش بود. براین اساس احساس رهبری این بود در شرایطی که کشور به آرامش، وحدت و گذراندن این دوران نیاز دارد به صلاح نیست که ایشان در عرصه انتخابات وارد شوند. امیدواریم آقای احمدی نژاد نیز توصیه رهبری را جدی بگیرند.

جلالی در پایان گفت: کسانی که داعیه دار صیانت از ارزش‌های دینی، انقلابی و ارزش گرایی هستند باید بدانند امروز در ترازوی سنجش هستند که چگونه رفتاری خواهند داشت.

تابش: توصیه خیرخواهانه رهبری ابزار سوء استفاده جناحی قرار نگیرد

نائب رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات امروز مقام معظم رهبری درباره توصیه ایشان به یک فعال سیاسی تاکید کرد که توصیه خیرخواهانه رهبری نباید ابزار سوء استفاده جناحی قرار گیرد.

محمدرضا تابش در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: رهبری معظم انقلاب با ژرف اندیشی و اشرافی که بر قضایا و موضوعات مختلف در طی فرایند انقلاب اسلامی دارند توصیه خیری را داشتند که به تعبیر ایشان سوء برداشت شد و مخصوصا توسط رسانه‌های  بیگانه به آن دامن زده می‌شود.

وی افزود: ایشان همیشه توصیه های خیرخواهانه داشتند که گاهی افشا نشده و همانطور که خودشان  گفتند توصیه به خیر بوده و اجباری نبوده که حتما کسی مجبور به عمل به آن باشد. بلکه توصیه خیری بوده که تاکید کردند هم به مصلحت آن فرد نمی‌دانم و هم به مصلحت کشور نمی‌دانم که کشور دوقطبی شود.

نماینده مردم اردکان در مجلس اضافه کرد: مهم این است که ایشان از هر اقدام و عملی که منجر به انشقاق در جامعه و قطب بندی شود پرهیز دادند. گاهی ممکن است رقابت سالم وجود داشته باشد اما گاهی هم رقابت منجر به حوادث و وقایعی نظیر وقایع سال 88 خواهد شد که آن سم مهلک برای  منافع و امنیت ملی و وحدت جامعه است و موجب سوء‌ برداشت هم در داخل و هم بیرون از مرزها توسط دشمنان انقلاب می‌شود .

تابش ادامه داد:  فرمایش رهبری توصیه خیری بوده که امیدواریم همه به آن عمل کنند. البته هنوز زود است که وارد عرصه جدی انتخابات شویم. ما از همه افراد احزاب و گروه‌ها می‌خواهیم این توصیه خیرخواهانه رهبر معظم انقلاب را فراروی خود قرار دهند و از هر عمل و اقدامی که موجب تفرقه و انشقاق در جامعه می‌شود و وحدت بین مردم را خدشه دار می‌کند بپرهیزند.

نائب رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه مردم هنوز از ا نتخابات مجلس فارغ نشده‌اند یادآور شد: نباید  کشور را سیاست زده و جو را آلوده به مسایل حاشیه‌ای کنیم.چرا که کشور ما نیاز به توسعه و پیشرفت دارد که این امر با اتحاد وحدت و همدلی و کار روزافزون امکان پذیر است. لذا بیشتر وقت ما باید مصروف این شود که به مشکلات و مسایل مردم جواب دهیم و مخصوصا جوانان را به آینده امیدوار کنیم.

جعفرزاده: دغدغه رهبری برای تکرار نشدن خاطرات تلخ سال 88 است

نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی گفت: توصیه اخیر مقام معظم رهبری درباره انتخابات ریاست جمهوری و حضور نیافتن یک شخص به عنوان کاندیدا نشان از درایت، جامع‌نگری و حفظ منافع ملی و مذهبی کشور از سوی ایشان دارد.

غلامعلی جعفرزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بیانات رهبری در جلسه درس خارج فقه و توصیه ایشان راجع به انتخابات آتی، گفت: البته تعبیر از این بیانات نباید تنها محدود به ورود نکردن این آقا باشد بلکه باید به دغدغه رهبر انقلاب در جهت حفظ آرامش کشور به دور از درگیری و سیاه‌نمایی توجه شود.

جعفرزاده گفت:‌فرمایشات رهبری نشان از درایت و جامع‌نگری و حفظ منافع ملی، مذهبی و استقلال کشور به دور از تنش دارد؛ فرمایشات و توصیه‌های ایشان فارغ از حکم حکومتی باید مدنظر تمام مسئولان و دست‌اندرکاران حاکمیتی باشد.

وی افزود:‌ مقام معظم رهبری دارای مقام معنوی و ولایی بسیار بالایی است و ایشان بدون در نظر گرفتن مسائل مادی و دنیوی تنها به خاطر حفظ کیان اسلام و کشورهای اسلامی اظهار نظر می‌کنند. توصیه‌های رهبر از جانب یک عالم بزرگوار به مسئولان گفته می‌شود و کاملاً لازم‌الاجراست و هیچ کسی نباید از آن تخطی کند.

جعفرزاده ادامه داد: نمی‌توان گفت خدایی نکرده ایشان با کسی حب و بغض دارد و تحت تأثیر کسی بیاناتی را مطرح می‌کنند. رهبری در جایگاهی قرار دارند که به دلیل داشتن درجه اجتهاد و تسلط می‌توانند اظهارنظر کنند. از این رو اینکه ایشان به کسی توصیه می‌کنند که در انتخابات ورود نکنند به دلیل اغراض با آن فرد نیست بلکه به خاطر حفظ همان فرد چنین توصیه‌ای را مطرح کردند.

نایب رئیس موقت فراکسیون مستقلین ولایی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری مصلحت کل کشور و نظام اسلامی را بر یک یا دو فرد ارجح می‌دانند، گفت: ایشان از مقام پدر به پسر چنین توصیه‌ای را مطرح کردند و لازم است که همه اعضا و ارکان خانواده این نظام فرمایشان ایشان را نصب‌العین قرار دهند. دغدغه ایشان از این لحاظ است که خاطرات تلخ سال 88 تکرار نشود و از دوقطبی شدن فضا جلوگیری شود.

جعفرزاده توضیح داد: با توجه به اینکه ما در کشورمان حزب نداریم این دوقطبی‌ها شدیداً به کف جامعه کشیده می‌شود و جامعه به شدت دچار تنش‌های غیرقابل کنترلی می‌شود. تجربه تاریخی این موضوع را به گونه‌ای نشان می‌دهد که حتی در انتخابات‌های محلی خیلی کوچک در حد شوراها ما کشته دادیم چون افراد بنا به رأی و اجتهاد خود در انتخابات حضور پیدا می‌کنند و بعضاً انتخابات خونین شده و هزینه‌های سنگینی به کشور تحمیل می‌شود.

وی تأکید کرد: درایت و تدبیر رهبری برای کنترل اوضاع در انتخابات سال 96 بسیار بجا، مقتدرانه و عادلانه است. همه باید از آن اطاعت کنیم و نباید تنها از این بیانات این نکته را بگیریم که این آقا ورود نکند. باید دغدغه ایشان تعمیم داده شود که انتخابات پیش رو در جهت آرامش به دور از درگیری، تنش و سیاه‌نمایی برگزار شود.

قمی: طبق نصیحت رهبری بهتر است برخی افراد وارد انتخابات نشوند

یک نماینده اصلاح طلب مجلس گفت: اگر رهبری به مساله‌ای اشاره کرده و نصیحت کرده‌اند فردی خاص به عرصه انتخابات آینده وارد نشود حتما به صلاح است.

محمد قمی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به بیانات اخیر رهبری در جلسه درس خارج فقه و مورد خطاب قرار دادن برخی مسئولان سابق کشور گفت: جدا از این که رهبری چه گفتند، باید در نظر داشت این بنده خدا عدم وفاداری خودش به ولایت را نشان داده، یعنی با قهر کردن به مدت 11 روز و انجام یکسری کارهای خلاف قانون مانند منحل کردن سازمان برنامه، از بین بردن درآمدهای نفتی بدون برنامه، افزایش واردات و کاهش صادرات و... امتحان خود را پس داده است.

نماینده مردم پاکدشت در مجلس تصریح کرد: فکر نمی‌کنم شورای نگهبان صلاحیت وی را برای ریاست جمهوری تایید کند، البته مردم هم از وی دل خوشی ندارند زیرا مشکلات جامعه باعث بی ثباتی، افزایش قیمت ها و بی سر و سامانی اقتصاد کشور شده بود.

این عضو فراکسیون امید مجلسی افزود: معمولا در ایران یک نفر بیش از دو بار رئیس جمهور نمی شود و به صلاح ملت و صلاح خود ایشان نیست که در انتخابات شرکت کنند، انشاالله که در سنگرهای دیگر موفق باشند و موجب آرامشی که در جامعه وجود دارد، شود و مردم هم بیشتر طعم آسایش را بچشند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: به هر جهت به صلاح مملکت و ایشان نیست که در انتخابات شرکت کنند، هر اندازه که می خواستند خدمت کنند اگر توانسته در دو دوره ای که بوده خدمت کرده است.

قمی اظهار کرد: مردم می دانند چه مسائل و مشکلاتی برای کشور پیش آمد اگر رهبری به این مساله اشاره کرده اند دستشان درد نکند، نصیحت کرده اند و به صلاح وی است که نیاید، رهبری هم غیر مستقیم هدایت و ارشاد کرده اند.

این نماینده اصلاح طلب مجلس با بیان اینکه طبیعتا انتخابات دو قطبی خواهد شد، گفت: افراد زیادی وجود دارند که امکان کاندیداتوری داشته و صلاحیت شان تایید می شود.

وی در پایان ابراز کرد: انتخابات رقابتی خواهد بود و شور و نشاط انتخاباتی در مردم ایجاد می‌شود، زیرا مردم به سرنوشت کشورشان علاقه‌مندند.

عزیزی: احمدی‌نژاد و همراهانش به توصیه رهبری تمکین کنند

یک عضو هیات رئیسه فراکسیون مستقلین ولایی با تاکید بر اینکه با بیانات و توصیه‌های اخیر مقام معظم رهبری درباره انتخابات حجت تمام شد، گفت: اگر آقایان واقعا تابع ولایت هستند باید به این توصیه تمکین کنند و اجازه برگزاری انتخابات آرام در کشور را بدهند.

عبدالرضا عزیزی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به توصیه‌های امروز مقام معظم رهبری در درس خارج از فقه درباره انتخابات گفت: اگر ما اعتقاد داریم ولی امر زمان و نایب به حق امام زمان (عج)، رهبری است باید تابع ولی مطلق فقیه باشیم. پس برای کسانی که تابع ولایت هستند همین توصیه‌ها و اشارات کافی است.

وی افزود: کسانی که مدعی تابعیت از ولایت هستند باید این توصیه را قبول کنند و حجت بر آنها تمام شده لذا آقایان باید به خاطر منافع کشور اجازه برگزاری انتخابات آرام را بدهند.

به گفته عزیزی، سیاست مداران عاقل، منطقی و تابع ولایت این مسیر را خواهند رفت و همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند با پرهیز از  ایجاد فضای دو قطبی و شکاف در جامعه، شرایط برگزاری انتخابات در فضایی آرام را فراهم می کنند.

این نماینده اصولگرای مجلس در پایان با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم تجربه بدی برای کشور به همراه داشت گفت: در این انتخابات برخی حرمت‌ها شکسته شد و آرامش جامعه به هم ریخت. اکنون رهبری با آن تجربه تشخیص خوب، منطقی، کارشناسی و پدرانه داشته‌اند که لازم است آقای احمدی نژاد و همراهانش به این توصیه ولایی تمکین کنند.

هاشم زایی: احمدی نژاد با توهم کشور را اداره می‌کرد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: احمدی نژاد با توهم کشور را اداره می‌کرد و این توهم همان چیزی است که همه دیکتاتورها دچار آن بودند و صدام نیز با همین توهم جنگ را آغاز کرد.

عبدالرضا هاشم زایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در درس خارج فقه خود گفت: اگر احمدی نژاد در انتخابات حضور هم پیدا می‌کرد نمی‌توانست آرای لازم را کسب کند و توصیه رهبری به کسی که در زمان ریاست جمهوری هزینه‌هایی بالاتر از یک جنگ را به کشور متحمل کرد بیانگر این موضوع بود که کشور مسائل مهم‌تر و نیازهای جدی‌تری نسبت به سیاسی شدن فضای انتخابات دارد.

وی افزود: حضور احمدی‌نژاد در عرصه انتخابات حتما موجب سیاسی شدن فضای کشور و حواشی دنباله‌داری می‌شد که حرکت کشور را در مسیر اهداف مهم‌تری که مبتنی بر بیانات رهبری و سیاست های ابلاغی ایشان است دچار مشکل می‌کرد.

رئیس سنی مجلس دهم شورای اسلامی تصریح کرد: وضعیت جریان تندرو پس از توصیه صریح رهبری به شکلی شده که اگر این جریان و گروه‌های وابسته به آن مثل پایداری بخواهند فکر کنند، یا در انتخابات آتی کاندیدا معرفی نمی‌کنند و سکوت می‌کنند و یا از روحانی حمایت می‌کنند. اما به نظر می رسد که این جریان به دنبال معرفی کاندیدایی در مقابل آقای روحانی هستند.

وی در پایان تاکید کرد: امام خمینی (ره) در مقطعی در زمان مجلس اول فرمودند افرادی که حتی صلاحیت اداره یکی نانوایی را ندارند مدعی اداره کشور هستند و کماکان ما شاهد این توهم در مورد آقای احمدی‌نژاد هستیم که ادعای مدیریت جهان را دارد و قطعا به صلاح کشور نبود که چنین فردی در انتخابات حضور یابد. البته احمدی نژاد در میان شخصیت‌های جریان تندرو شناخته شده‌تر و در صورت معرفی از سوی این جریان برای حضور در عرصه انتخابات رای بیشتری نسبت به سایر افراد متمایل به این جریان می‌یابد، اما همین میزان رای نیز رای کافی برای ریاست جمهوری نبود.

خجسته: کلام آقا نصب‌العین قرار گیرد

یک نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت پرهیز از ایجاد تنش و چالش در فضای انتخابات،‌ گفت: آقای احمدی‌نژاد که ادعای ولایتمداری دارد، کلام آقا را نصب‌العین قرار دهد.

امیر خجسته در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری در مورد انتخابات، اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری اشاره کردند آنچه مهم است وحدت بین تمام گرایش‌های فکری‌، احزاب و جناح‌های سیاسی است به ویژه در شرایطی که دور تا دور کشور ما را کفر جهانی گرفته و دشمن به شدت در کمین است، لزوم اتحاد و وحدت یک امر مسلم است و باید نسبت به گذشته اتحاد و وحدت بیشتری وجود داشته باشد.

وی افزود: رهبری مصلحت‌هایی را برای نظام تشخیص می‌دهند که اگر ما ولایتمدار باشیم باید آنها را عملی و اجرایی کنیم. ایشان صبح امروز در درس‌شان که ما هم حضور داشتیم گفتند جامعه نباید دو قطبی شود و بر همین اساس مصلحتی را به فردی متذکر شده‌اند، لذا تمام کسانی که در کشور مسئول هستند و به امام و شهدا عشق می‌ورزند و پیرو ولایت هستند باید کلام آقا را نصب‌العین قرار دهند.

این نماینده مجلس ادامه داد: ما باید از طرح مسائلی که باعث خشنودی دشمن و امیدواری آن نسبت به داخل کشور می‌شود پرهیز کنیم. آقای احمدی‌نژاد هم که ادعای ولایتمداری دارند، باید کلام آقا را نصب‌العین قرار دهند.

خجسته اضافه کرد:‌ تمام جناح‌های سیاسی و گرایش‌های مختلف هم باید از ایجاد چالش بپرهیزند و دشمن را با این کار خوشحال نکنند؛ زیرا دشمنان ما نمی‌توانند از بیرون به ما آسیب بزنند و هدفشان این است که یک دو قطبی در کشور ایجاد کنند که همانند سال 88 فتنه‌های استکبار را در کشور ما شعله‌ور سازند.

وی با تاکید بر لزوم توجه به معیشت و اقتصاد مردم، اضافه کرد: در جریان انتخابات نیز باید سعی کنیم رقابت سالم ایجاد کنیم و از هرگونه ایجاد چالش در رسانه‌ها، تریبون‌هاو فضای مجازی بپرهیزیم چرا که این کار آب به آسیاب دشمن ریختن است و انجام آن از سوی هر کسی که باشد مذموم است.

این نماینده‌ی اصولگرای مجلس با بیان این که کشور در انتخابات نیازمند آرامش است، ادامه داد: اگر این آرامش در رقابت‌ها وجود داشته باشد، قاعدتا باید از تخریب نیز پرهیز شود و در این صورت رقابت بر سر برنامه خواهد بود، بنابراین دوری از چالش و ایجاد آرامش در فضای انتخابات مساله مهمی است.

خجسته در پایان تاکید کرد: با توجه به شرایط منطقه و  عرصه‌ی بین‌الملل و عصبانیت ابرقدرت‌ها آرزوی آنها این است که چالشی در کشور ایجاد شود، در این شرایط هر کسی این چالش را ایجاد کند به دشمن کمک کرده است. لذا گروه‌ها و جناح‌های سیاسی و دلسوزان نظام هم باید به سمت آرامش و رقابت سالم حرکت کنند و ان‌شاء الله آنچه مردم انتخاب می‌کنند مورد احترام همگان قرار گیرد.

بنیادی: جامعه آمادگی شنیدن سخنان رهبری درباره احمدی‌نژاد را داشت

نماینده مردم کاشمر در مجلس گفت: جامعه آمادگی شنیدن چنین سخنانی را از مقام معظم رهبری در مورد احمدی‌نژاد داشت.

بهروز بنیادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در درس خارج از فقه و توصیه ایشان راجع به انتخابات آتی اظهار کرد: صحبت‌های ایشان بیشتر جنبه نصیحت داشته، بر همگان ثابت شده که بخش زیادی از توصیه‌های رهبری درباره این شخص ناشی از روحیات اخلاقی این فرد است.

این عضو فراکسیون امید ادامه داد: شخص مورد نظر هیچ‌گونه ابائی در انجام برخی بی‌اخلاقی‌ها نداشت و این موارد مخالف اصول اخلاقی و اسلامی است، شاید رهبری در هشت سال گذشته ایشان را به نوعی تحمل کردند و بنا بر مصلحت کشور نخواستند به این مساله ورود پیدا کنند، وگرنه ایشان به راحتی می‌توانستند جلوی این فرد را بگیرند.

بنیادی افزود: الان فرصت مناسبی بود که به ما این مساله را اعلام کنند که با رفتارهای ایشان مخالف بودند، این نکته خوبی است که بزرگان به ما درس می‌دهند که در راه پیشرفت کشور و حفظ انقلاب با کسی نباید تعارف داشته باشیم  و البته ما نیز باید به این سمت برویم که در زمان و مکان مناسب چنین پیشگیری‌هایی را انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر درس خیلی بزرگی به همه ما داده شد و جامعه آمادگی شنیدن چنین سخنانی را از مقام معظم رهبری داشت، در عین حال نیز این مساله آزمونی مهم برای برخی افراد جهت سنجش معیار ولایت‌مداری آنان است.

رنجبرزاده: به صلاح کشور است که فضا دو قطبی نشود

یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به توصیه امروز مقام معظم رهبری در مورد انتخابات گفت: همه ما باید به فرمایش رهبری تمکین کنیم چرا که به صلاح کشور است که فضا دو قطبی نشود.

اکبر رنجبرزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: فضای کشور ما در بحث انتخابات باید فضای رقابتی، سالم، آرام، مطمئن و به دور از جنجال و چالش باشد تا مردم در سایه آرامش بتوانند در بین کاندیداهای اصلح تعمق و تدبری داشته باشند و نهایتا انتخاب درستی انجام دهند.

وی افزود: دو قطبی کردن فضای انتخابات شاید موجب شود مردم خیلی روی چارچوب و اصول دست به انتخاب نزنند و همین جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد و شاید به مصلحت کشور نباشد. لذا همه ما باید به فرمایش رهبری تمکین کنیم چرا که به صلاح کشور است که فضا دو قطبی نشود.

نماینده مردم اسد آباد در مجلس با تاکید بر ضروت ایجاد فضای آرام در انتخابات یادآور شد: در چنین شرایطی مردم می توانند در سایه آرامش، انتخاب اصلحی داشته باشند. ورود آقای احمدی نژاد هم با توجه به سوابق گذشته ایشان و حساسیت طیف‌های مختلف موجب ایجاد فضای دو قطبی می‌شود، در حالی که ما نیازمند یک چارچوب اصولی، منطقی و آرامش در انتخابات هستیم.

رنجبرزاده تصریح کرد: خوشبختانه یکی از ارکان برجسته نظام رکن ولایت مطلقه فقیه است که قبلا از اینکه جامعه به سمت نا آرامی برود کشور را هدایت می کند. یقینا این هدایتگری‌ها ارزشمند و به نفع مردم است.

وی با بیان اینکه احمدی نژاد مطمئنا به فرمایش رهبری تمکین می‌کند گفت: ان‌شاءالله ایشان این موضوع را به ملت اعلام خواهد کرد و از ظرفیت ایشان در قسمت‌های دیگر استفاده خواهد شد. ما هم پشتیبان تفکر و تاکید رهبری هستیم و جامعه هم از این سفارش ایشان استقبال خواهد کرد.

این عضو هیات ریئسه مجلس در پایان با تاکید بر ضرورت ایجاد فضای رقابتی و سالم در جریان انتخابات و تلاش سیاسیون و گروه های مختلف در این راستا اضافه کرد: ان‌شاءالله این فضا در راستای تحکیم نظام و حفظ دستاوردهای انقلاب و پیشرفت و توسعه و تعالی کشور ایجاد شود و مردم نیز از حضور فعال در انتخابات استقبال کنند.

رحیمی: بیانات امروز رهبری نشان دهنده اوج شفقت و دلسوزی ایشان بود

یک عضو فراکسیون امید تاکید کرد:‌ بیانات امروز رهبری در مورد حضور یک فرد در انتخابات نشان دهنده اوج شفقت و دلسوزی ایشان بود. این موضوع باید به فال نیک گرفته شود چون فرصتی فراهم شد تا این افراد برای بار چندم میزان تبعیت از ولایت فقیه را در عرصه عمل نشان دهند.

علیرضا رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بیانات امروز رهبری در کلاس خارج فقه درباره توصیه هایی در مورد انتخابات آتی گفت: این بیانات اوج شفقت و دلسوزی رهبری نسبت به یک فرد برای حضور پیدا نکردن در انتخابات است چراکه ایشان از سردلسوزی و  قبل از ورود به مرحله بررسی صلاحیت‌ها هشدار دادند که به مصلحت آن فرد و کشور است که وارد عرصه انتخابات نشود.

وی افزود:‌از طرف دیگر این بیانات را باید به فال نیک گرفت چون فرصتی فراهم شد که برای بار چندم افراد میزان تبعیت از ولایت فقیه را در عرصه عمل نشان دهند.

نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه نگاه رهبری به عرصه سیاسی نگاهی مشفقانه و مدبرانه است، گفت: در شرایطی که اینکه حفظ آرامش کشور یکی از حیاتی‌ترین ضروریات کشور است و در حال نزدیک شدن به ایام انتخابات ریاست جمهوری هستیم شاهد فعالیت برخی گروه‌ها در مقطع فعلی و حتی استفاده ابزاری از فرصت ها و موقعیت ها به هر مناسبتی هستیم تا آن‌ها با متشنج کردن فضای کشور یک طرفه و یک جانبه نسبت به دولت اتهام زنی و سیاه نمایی کرده و در نهایت فضای عمومی کشور را مسموم کنند

رحیمی با بیان اینکه تعدادی از نمایندگان برای فعالیت این افراد قصد طرح تذکری را در مجلس داشتند گفت: ما می خواستیم به وزارت کشور تذکر جدی برای جلوگیری از تبلیغات زودرس عده‌ای و سیاه‌نمایی علیه دولت و به دنبال آن تشویش اذهان عمومی را بدهیم که خوشبختانه مقام معظم رهبری  زودتر از بقیه این قضیه را تشخیص دادند.

وی افزود: مقام معظم رهبری با نگاه ملی و دلسوزانه نصیحت ها و مشورت‌هایی ارائه کردند و لازم است آن‌هایی که ادعای التزام به ولایت فقیه دارند به صورت عملی تابعیت خود را از نظر رهبری نشان دهند.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس هم‌چنین با تاکید بر اینکه پرهیز از دو قطبی شدن فضای انتخابات به مصلحت کشور است گفت: این موضوع به توزیع فرصتها بین کاندیداها کمک می‌کند و این فرصت‌ها را  در اختیار همگان قرار می‌دهد.  از این رو نباید شرایط به گونه‌ای باشد که کسی که در دوره‌ای با استفاده از حداکثر فرصت ها و احساسات مردم موج سواری کرده بخواهد  در سکوت دلسوزان شرایط را به نفع خود بخرد. لازم است که دیگران نیز وارد عرصه انتخابات شوند شاید بتوان تذکر رهبری را از این حیث تعبیر کرد.

رحیمی توضیح داد: نباید تصور شود که تذکر ایشان مصداقی بوده بلکه تذکر رهبری عرصه عمومی دارد و دیدی را مقابل سیاسیون قرار می‌دهد مبنی بر اینکه آرامش باید اولویت اول کشور باشد و رقابت های انتخاباتی نیز منجر به افزایش مشارکت مردم شود.

وی در پایان تاکید کرد: نگاه ما محدود شدن رقابت های انتخاباتی نیست بلکه نباید رقابت‌ها شکننده باشند. هم‌چنین همه با استفاده از حق و حقوق طبیعی‌شان در عرصه انتخابات حضور پیدا کرده و فرصتی به آن‌ها برای خدمت به مردم داده شود.

حبیبی: احمدی نژاد قابل پیش بینی نیست و کاری به او ندارم

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: کسانی که مدعی پای بندی به توصیه‌های رهبری هستند، باید توصیه‌های رهبری را با تمام ظرفیت خود عملی کنند.

محمد نبی حبیبی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ی بیانات اخیر رهبری در جلسه درس خارج فقه ایشان، اظهار کرد:‌ تاکید رهبری بر جلوگیری از دو قطبی شدن جامعه بسیار ضروری و مهم است.

وی در ادامه  افزود: البته این تاکید فقط مخصوص این مقطع زمانی نیست، در زمان حیات امام (ره) هم تاکید بر این بود که  مومنین با هم اختلاف نداشته باشند و در صف واحد در برابر دشمن قرار گیرند. مخصوصا در این زمان که دشمن در نقاط مختلف جهان اسلام در حال تفرقه افکنی است.

حبیبی در پاسخ به این پرسش که احمدی نژاد پس از این توصیه چه خواهد کرد گفت:‌ احمدی نژاد قابل پیش بینی نیست و نمی‌توان پیش بینی کرد که او چه می‌کند.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که توصیه شما به احمدی‌نژاد چیست؟ اظهار کرد:‌ من اصلا کاری به کار ایشان ندارم.

غرویان: احمدی نژاد به نصیحت رهبری عمل کند و در انتخابات شرکت نکند

حجت الاسلام و المسلمین محمدغرویان گفت: آقای احمدی نژاد باید از توصیه رهبری بسیار ممنون و سپاسگزار باشد و به این نصیحت نیز قطعا گوش می‌دهد و وارد انتخابات نمی‌شود و جای دیگری به مردم خدمت می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد غرویان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم جلوگیری از ایجاد فضای دو قطبی در انتخابات اظهار کرد: من فرمایشات رهبری را خواندم و ایشان در واقع آقای احمدی نژاد را نصیحت کردند که با توجه به مسائل کشور بهتر است وارد انتخابات نشود و آقای احمدی‌نژاد نیز باید از نصیحت رهبری بسیار ممنون وسپاسگزار باشند و وارد انتخابات نشوند.

وی ادامه داد:  آقای احمدی نژاد قطعا به این نصیحت گوش می‌دهند و وارد انتخابات نمی‌شوند و جای دیگری به مردم خدمت می‌کنند.

این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه فرمایشات رهبری بهترین نصیحت به آقای احمدی نژاد است اظهار کرد: همانطور که رهبری خودشان نیز فرمودند از جنبه یک وظیفه شرعی و دینی به آقای احمدی نژاد نصیحت  کردند که این نصیحت از بهترین نصیحت ها است.

غرویان با تاکید بر اینکه منظور مقام معظم رهبری از بیان این فرمایشات جلوگیری از رقابتی شدن فضای انتخابات نیست اظهار کرد: به نظر من منظور رهبری از فرمایشاتشان رقابتی نبودن انتخابات نیست چرا که به هر حال در هر انتخاباتی رقابت باید وجود داشته باشد.

وی ادامه داد:  منظور رهبری این است که نباید در جامعه ایجاد انشقاق و دو دستگی پیش آید و در این زمینه باید به ویژگی های  برخی افراد نیز برای حضور در انتخابات توجه شود چرا که برخی وقتی وارد فضای انتخاباتی می شوند  به شکلی موضع‌گیری می‌کنند که کشور دچار ناآرامی می‌شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه توصیه و نصیحت رهبری اهمیت بسیاری دارد اظهار کرد: برخی وقتی وارد فضای انتخاباتی می‌شوند آن را به صحنه جدال و کشمکش تبدیل می‌کنند و در چنین شرایطی این توصیه رهبری بسیار اهمیت داشته و نکات ارزشمندی در این فرمایشات نهفته است.

قربانزاده: توصیه رهبری به احمدی‌نژاد یک ماه پیش به وی ابلاغ شده بود

دبیر کل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران گفت: رهبری حدود یک ماه پیش توصیه خود درباره‌ی حضور آقای احمدی‌نژاد در انتخابات را به ایشان ابلاغ کردند، اما ای کاش فضایی فراهم نمی‌شد که این توصیه خصوصی به صورت علنی طرح شود.

حسین قربانزاده در گفت‌و گو با ایسنا، با اشاره به سخنان  اخیر رهبری درباره‌ی جلوگیری از ایجاد شکاف و دو قطبی شدن جامعه گفت: معضلی که همیشه و به ویژه در زمانی که نزدیک به انتخابات می‌شویم در جامعه بروز پیدا می‌کند این است که نزاع‌ها و دعواهایی شکل می‌گیرد که اساسا هیچ نسبت و ارتباطی با ماهیت انتخاب مردم برای آن جایگاه مشخص ، ندارد.

وی ادامه داد: اگر قرار است برای قوه مجریه شخصی در قامت رییس جمهور انتخاب شود حتما نیاز هست که به توانایی‌ها و توانمندی‌های آن فرد و برنامه آن فرد برای اداره کشور توجه شود و معیاری برای انتخاب قرار گیرد. اما ما در نمونه‌های مشابه در دوره‌های گذشته بسیار دیده‌ایم که بعضا این نزاع‌ها به جای این که به این امور و مباحث سوق پیدا کند به سمت مسائلی چون مخالفت فلان کاندیدا با رهبری و یا موافقت او با رهبری، و مسائلی از این دست کشیده می‌شود.

دبیر کل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی، اظهار کرد:‌ رسانه‌ها و کسانی که با اصل نظام مشکل دارند، و نسبت به این انقلاب کینه به دل گرفته‌اند طبیعتا در چنین آتشی می‌دمند تادعوایی شکل دهند، که به جای اینکه مردم را به سمت یک انتخاب صحیح بکشانند به سمت زاویه داشتن یا نداشتن فلان کاندیدا با رهبری و نظام بکشانند.  و فرمایش امروز رهبری نیز برای جلوگیری از ورود  به چنین نزاع‌های بی حاصلی  بیان شد. 

وی با بیان اینکه دو قطبی شدن جامعه در آستانه انتخابات هیچ فایده‌ای برای هیچ کس ندارد، اظهار کرد:‌رهبری به عنوان بالاترین مقامی که امورات کشور را رصد می‌کند، و به همه نظارت دارند، و تصمیمات و توصیه‌هایی نیز در این زمینه در ذهن دارند، حتما تلاش می‌کنند که فضا به سمتی پیش رود که مردم انتخاب آگاهانه و با درایتی را داشته باشند.

قربانزاده در پاسخ به این پرسش که چه توصیه‌ای به محمود احمدی‌نژاد برای  ورود یا عدم ورود به انتخابات آتی دارد، اظهار کرد:‌ آقای احمدی‌نژاد از آنجایی که فرد غیر قابل پیش بینی و غیر قابل پیش گیری است، به عنوان یک سیاست‌مدار نمی شود چندان پیش بینی کرد که ایشان چه رفتاری را با توجه به سخنان امروز رهبری پیش خواهند گرفت.

وی با بیان این که  احمدی‌نژاد خودش از رهبری تقاضای مشورت برای ورود به انتخابات را داشت، اظهار کرد:آقای احمدی‌نژاد خودش مطالبه استمزاج نظر رهبری را داشته است و طبیعتا کسی که خودش بیش از حد علاقمند است  نظر رهبری را درباره‌ی کاندیداتوری خودش در انتخابات بداند، می‌داند که باید به این توصیه به هر شکلی که شده عمل کند. اما باید بدانیم که توصیه رهبری متفاوت از امر  و نهی است  و ایشان به افراد توصیه می‌کند و آن افراد یا خودشان  به آن توصیه عمل می‌کنند یا عمل نمی‌کنند .

دبیر کل جمعیت پیشرفت و عدالت ادامه داد:‌رهبری پیش از این نیز به آقای هاشمی در انتخابات 92 پیشنهاد کردند که در انتخابات شرکت نکنند اما ایشان به این توصیه عمل نکردند.

قربانزاده در پایان با بیان اینکه ای کاش آقای احمدی نژاد فضایی را فراهم نمی‌کرد که رهبری از پشت تریبون  این نکات را مطرح کند اظهار کرد:‌ توصیه رهبری به آقای احمدی‌نژاد حدود یک ماه پیش به ایشان رسیده است اما ای کاش آقای احمدی نژاد فضایی را فراهم نمی‌کرد که این توصیه ، توصیه‌ی خصوصی از سوی رهبری به صورت علنی و از پشت تریبون مطرح شود. و البته در این زمینه برخی هواداران احمدی‌نژاد نیز فضا سازی‌ها و شائبه‌هایی را وجود آورده بودند که در نهایت منجر به موضع گیری علنی رهبری شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ مهر ۱۳۹۵ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95070502761
  • خبرنگار : 71132

برچسب‌ها