بازگشت غیرمنتظره حریری به بیروت و احتمال حمایت وی از میشل عون

بازگشت غیرمنتظره سعد حریری به بیروت پیش‌بینی‌ها درباره امکان دست کشیدن وی از سلیمان فرنجیه و قبول نامزدی میشل عون برای ریاست‌جمهوری لبنان را افزایش داده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، سعد حریری، رهبر جریان المستقبل لبنان روز شنبه، چهار روز قبل از برگزاری چهل و پنجمین جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس‌جمهور به بیروت بازگشت. قرار است این جلسه روز چهارشنبه این هفته برگزار شود.

بازگشت غیرمنتظره حریری به بیروت پیش‌بینی‌ها درباره امکان دست کشیدن وی از نامزدی سلیمان فرنجیه، رهبر جریان المرده و حمایتش از نامزدی میشل عون، رهبر فراکسیون تغییر و اصلاح لبنان برای تصدی پست ریاست‌جمهوری این کشور را افزایش داده است.

منابع لبنانی از دیدارهایی میان حریری با جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان و تماس‌های نادر حریری، مدیر دفتر سعد حریری با رهبران احزاب صحبت می‌کنند و حتی می‌گویند نادر حریری به برخی مسئولان نزدیک به میشل عون اطلاع داده که سعد حریری با رئیس جمهور شدن میشل عون مخالفتی ندارد.

به گفته این منابع، جریان آزاد ملی لبنان قصد دارد در صورت انتخاب نشدن میشل عون به عنوان رئیس‌جمهور از 28 سپتامبر تا 13 اکتبر تحرکات جدی و مهمی را اتخاذ کند. احتمالا درخواست تمام سلام، نخست وزیر لبنان برای برگزاری جلسه کابینه در روز پنجشنبه این هفته برای مطرح کردن مسئله تعیین فرماندهی ارتش و ریاست ستاد، به این تحرکات سرعت بیشتری ببخشد.

گفته می‌شود بیشتر احزاب و طرف‌های لبنانی با تمدید دوره جان قهوجی، به عنوان فرمانده ارتش برای یک سال دیگر موافقند اما طرفداران عون با این مسئله مخالفند و معتقدند که مطرح کردن این مسئله در کابینه تنها یک نمایش برای اعلام شکست در تعیین رهبران نظامی و باز کردن راه برای باقی ماندن سمیر مقبل، وزیر دفاع لبنان در قدرت است آن هم در شرایطی که قانونی برای تمدید دوره ولید سلمان، رئیس ستاد ارتش وجود ندارد. دروزی‌های لبنان نیز اصرار دارند که یک رئیس جدید برای ستاد ارتش انتخاب شود و این پست نباید خالی بماند.

با وجود تمامی این پیش‌بینی‌ها اما میشل عون و سعد حریری سکوت کرده‌اند. با وجود اینکه فراکسیون المستقبل در پارلمان بعد از نشست اخیر خود بر پایبندی‌اش به حمایت از فرنجیه تأکید کرده اما تمامی نگاه‌ها به نشست روز سه‌شنبه این فراکسیون دوخته شده است که قرار است با ریاست سعد حریری برگزار شود.

اگر سعد حریری به حمایت از نامزدی فرنجیه پایبند باشد این به معنای خروج عون از سکوت خود و ابراز خشم علیه سعد حریری و در نتیجه اتخاذ اقدامات جدی خواهد بود اما اگر حریری بتواند نمایندگان فراکسیون خود از جمله فؤاد سینیوره را برای کنار آمدن با انتخاب عون قانع کند در این صورت راه را به روی حل بحران باز کرده و خود می‌تواند پست نخست‌وزیری را به دست بگیرد.

اما برخی می‌گویند مدت زمان زیادی تا 28 سپتامبر باقی نمانده و این زمان برای حریری جهت قانع کردن نمایندگان فراکسیون خود برای انتخاب عون کافی نیست. مذاکرات وی طی روزهای آینده با رهبران لبنان از جمله نبیه بری، رئیس پارلمان، ولید جنبلاط، رئیس حزب دموکراتیک ترقی‌خواه، سمیر جعجع، رئیس حزب "القوات اللبنانیه" انجام خواهد شد.

حریری پیشتر فراکسیون المستقبل را در مقابل دو گزینه قرار داده بود: یا پایبندی به حمایت از نامزدی فرنجیه به هر بهایی که باشد یا انتخاب میشل عون. در آن زمان این فراکسیون دچار دودستگی شد و بیشتر نمایندگانش از جمله نهاد المشنوق، وزیر کشور لبنان حمایتشان را از فرنجیه اعلام کردند.

به گفته منابع لبنانی حریری از باتلاق سیاسی کنونی، بحران مالی خود و دودستگی در جریان المستقبل به تنگ آمده است و معتقد است که سیاست انتظار موجب ضعیف شدن بیشتر کشور می‌شود و تأثیر منفی بر وی و جریانش خواهد داشت.

حرری کم کم دارد درک می‌کند که  در سایه مواضع حزب الله و عون و جعجع نمی‌تواند بیشتر از این برای حمایت از فرنجیه تبلیغ کند در نتیجه باید دنبال گزینه‌های جدید باشد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95070502538
  • خبرنگار : 71516