به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این توافق در حالی در پی پنجمین آزمایش هستهای کره شمالی صورت گرفته که روز دوشنبه روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا گزارش داد پکن واشنگتن همچنین به دنبال هدف قرار دادن داراییهای یک شرکت صنعتی بزرگ چینی به نام شرکت صنعتی "لیا اونینگ هونگ شیان" که رهبری آن بر عهده مقامات حزب کمونیست چین است، هستند.
دولت آمریکا معتقد است این شرکت یک نقش مهم در کمک به پیشبرد برنامه هستهای کره شمالی داشته است.
دیپلماتها در سازمان ملل گفتهاند که آمریکا و چین شروع به بحثهایی درباره یک قطعنامه تحریمهای سازمان ملل در پاسخ به آزمایش هستهای کره شمالی در اوایل ماه جاری میلادی هستند اما پکن هنوز اعلام نکرده آیا از اقدامات شدیدتر علیه کره شمالی حمایت میکند یا خیر.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا روز دوشنبه با لی کچیان، نخست وزیر چین در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار کرد.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد این دو رهبر آزمایش هستهای 9 سپتامبر کره شمالی را محکوم کردند و توافق کردند تا هماهنگی میان خود را به منظور دستیابی به خلع سلاح شبه جزیره کره از جمله با افزایش همکاری در شورای امنیت سازمان ملل و در مجراهای ضابط قانون علیه کره شمالی تقویت کنند.
این در حالی است که پنجمین آزمایش هستهای کره شمالی که قدرتمندترین آزمایش این کشور بود باعث خشم پکن نیز شد.
همزمان وزارت دادگستری آمریکا نیز اعلام کرده که به زودی از اقدامات قانونی علیه شرکتهای چینی مظنون به کمک مالی به پیونگ یانگ خبر خواهد داد.
وال استریت ژورنال گزارش داد که اخیرا دادستانهای وزارت دادگستری آمریکا به پکن سفر کردند تا همتایان چینی خود را در جریان فعالیتهای مجرمانه شرکت لیائونگ هویگ شیانگ بگذارند. براساس اعلام مقامات پلیس محلی چین آنها مشغول تحقیقات علیه شراکت بلندمدت این شرکت در جرایم اقتصادی جدی هستند. به گزارش وال استریت ژورنال برخی داراییهای این شرکت و بنیانگذار و مدیرعامل آن به همراه داراییهای بستگان و نزدیکان او توسط مقامات چینی توقیف شدند.
انتهای پیام