به گزارش ایسنا به نقل از شبکه العالم، وزیران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز یکشنبه در مقر نمایندگی عربستان در نیویورک به منظور هماهنگی قبل از آغاز کار مجمع عمومی سازمان ملل نشستی را برگزار کردند.
فعالیتهای مجمع عمومی سازمان ملل روز سهشنبه آغاز میشود.
وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در پایان نشست خود با صدور بیانیهای، مدعی شدند که ایران در حال سیاسی کردن فریضه حج و "سوء استفاده از آن برای توهین به عربستان است."
آنها همچنین از ناکامی گروه بینالمللی حمایت از سوریه، در رسیدن به توافق دربارۀ از سرگیری مذاکرات، اظهار تأسف کردند.
این گروه قرار است روز سهشنبه در نیویورک نشستی را به دعوت عربستان و با مشارکت قطر، ترکیه، فرانسه، انگلیس، آلمان و آمریکا برگزار کند.
علاوه بر این، وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری در ادامه بیانیه خصمانه خود بر تصمیم پیشین این شورا درخصوص تروریستی دانستن مقاومت لبنان و همه گروههای وابسته به آن، تأکید کردند.
آنها از اقدام دبیرکل سازمان ملل در حذف نام ائتلاف سعودی از لیست سیاه قاتلان کودکان یمن نیز قدردانی کردند.
در ادامه این بیانیه، از اقدام کنگره آمریکا در تصویب قانونی تحت عنوان عدالت علیه حامیان تروریسم، انتقاد و این اقدام کنگره برخلاف قوانین بینالمللی دانسته شده است.
این قانون به خانوادهها و بازماندگان قربانیان حادثه 11 سپتامبر اجازه میدهد از عربستان به دلیل دست داشتن در این حمله شکایت کنند.
به گزارش ایسنا، انتشار بیانیه یکجانبه و مضحکانه در حمایت بیچون و چرا از عربستان و اقدامات ایران کشور در منطقه در حالی انجام میشود که حملات نظامی این کشور در یمن هر روز به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از زنان و کودکان بیدفاع میشود و این کشور بیتوجه به موازین و مقررات حقوق بشری و درخواست مجامع بینالمللی برای توقف این حملات به اقدامات وحشیانه خود ادامه میدهد.
عربستان سالهاست به خاطر ترس از شورشهای داخلی و نیز منطقهای اقدامات فرافکنانه نظامی و سیاسی را علیه کشورهای مختلف به ویژه همسایگان خود از جمله یمن در پیش گرفته است.
عربستان امروز بعد از یک دهه به عنوان مقصر حوادث 11 سپتامبر نزد افکار عمومی آمریکا به حساب میآید و رسانههای گروهی آمریکا به شدت نسبت به همکاری دولت آمریکا با ریاض در هفتههای اخیر انتقاداتی را مطرح کردهاند.
وزیران خارجه شش کشور عربی حاضر در این نشست با ادعای عدم مالکیت ایران ر جزایر سه گانه از تهران و ابوظبی خواستند تا این مسئله را از طریق مذاکره یا دادگاههای بینالمللی حل و فصل کنند.
آنها در ادامه با اعلام حمایت از ادعای بیاساس امارات متحده عربی درخصوص مالکیت بر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک مدعی شدند که هرگونه استفاده ایران از جزایر سه گانه باطل است.
به گزارش ایسنا، این ادعاها در حالی مطرح میشود که مقامات کشورمان پیش از این در واکنش به ادعای امارات متحده عربی و دیگر کشورهای عربی در رابطه با مالکیت جزایر سه گانه تاکید کردهاند که جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش جداییناپذیر سرزمین ایران و تکرار ادعاهای بیاساس، تأثیری بر حقایق تاریخی نداشته و مردود است.
مقامات کشورمان همچنین تاکید میکنند که جمهوری اسلامی ایران روابط مودت آمیز با همسایگان مبتنی بر عدم مداخله در امور داخلی و احترام متقابل را در اولویت سیاستهای خود قرار داده و برای گسترش و تعمیق مناسبات دوستانه، هیچ گونه محدودیتی قائل نیست و از تعامل سازنده و همکاریهای گسترده و همه جانبه استقبال میکند.
انتهای پیام