جشنواره گردشگری «ایل سنگسری» ثبت ملی می‌شود

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با حضور در استان سمنان ثبت ملی شدن جشنواره گردشگری «ایل سنگسری» این استان را اعلام کرد و همچنین از فعالیت ۳۲۰ واحد اقامتگاه بوم‌گردی در کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، «مرتضی رحمانی موحد» در جریان برگزاری جشنواره گردشگری «ایل سنگسر» در مهدیشهرِ سمنان، ضمن مطرح کردن اینکه باید از این جشنواره ماندگار، حمایت و این ظرفیت ملی در سطح بین‌المللی معرفی شود، گفت: خوشبختانه حمایت و همراهی مردم از این جشنواره بالاست و همت بلند و پشتوانه مردمی جشنواره بزرگترین سرمایه‌هایش هستند.

رحمانی موحد با بیان اینکه توسعه گردشگری روستایی و عشایری از ظرفیت‌های موثر برای رشد و توسعه گردشگری کشور در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، اشتغال‌زایی، توزیع ثروت و پیوند مردم با پیشینه خود است، افزود: بر این اساس، کارگروه توسعه گردشگری عشایری در شورای عالی عشایر تصویب شده است. این شورا که با حضور ریاست‌جمهوری تشکیل می‌شود، بیانگر نگاه پرمحتوا و دوراندیشانه دولت تدبیر و امید و در راس دولت، ریاست‌جمهوری به این بخش از ظرفیت‌های کشور است.

معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در این کارگروه پنج رویکرد برای بهره‌برداری از ظرفیت عشایری کشور تدوین شده است که شامل تدوین مسیرهای گردشگری عشایری، تهیه و توزیع بسته‌های تبلیغاتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری عشایری، برگزاری جشنواره‌های استانی، ملی و بین‌المللی و ایجاد زیرساخت‌های اقامتی برای شرکت‌کنندگان در جشنواره‌های عشایری است.

او همچنین یکی از برنامه‌های مهم در این راستا را تهیه و تدوین تقویم و برنامه‌های کوچ عشایری عنوان و تاکید کرد: کوچ عشایری نیز باید در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شود تا ظرفیت‌های عشایر به یک برند جهانی تبدیل شود و زمانی که نام سنگسر می آید، همه از مواهب آن مطلع باشند.
 

«منصور بیرقی»، دبیر جشنواره نیز ضمن بازدید از سایت برگزاری جشنواره در منطقه دربند، برپایی نمایشگاه و غرفه‌های صنایع دستی، فستیوال اتومبیل‌های آفرود، سمینار تخصصی گردشگری، جشنواره غذا، عرضه نان و لبنیات محلی، برگزاری مسابقه اسب دوانی و تیراندازی با کمان را از جمله برنامه های این جشنواره اعلام کرد و گفت: این جشنواره باهدف معرفی «ایل سنگسری» به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین ایل‌های کشور به عموم مردم کشور و با محوریت نان و لبنیات برگزار شد.

بنا بر این گزارش، محصولات لبنی و نان عشایر ایل سنگسر از تنوع زیادی برخوردار است. ایل عشایر سنگسر درمجموع ۳۷ نوع نان و ۷۲ نوع لبنیات را تهیه می‌کنند و از این نظر در کشور و در میان ایلات عشایر، مطرح است.

«۳۲۰ واحد فعال بوم‌گردی در کشور وجود دارد»

همچنین در بخش دیگری از این برنامه، مرتضی رحمانی موحد از فعال بودن ۳۲۰ واحد اقامتگاه بوم گردی در کشور خبر داد و با بیان اینکه در سال ۹۲ تنها ۳۰ واحد اقامتگاه بوم‌گردی در کشور وجود داشت، گفت: در حال حاضر ۳۲۰ واحد با ظرفیت‌های مختلف در کشور فعال است که با همکاری صندوق کارآفرینی امید تا کنون حدود ۱۴۵ میلیارد ریال تسهیلات به اقامتگاه‌های بوم‌گردی کشور اختصاص یافته و ۴۵ میلیارد ریال نیز در نوبت پرداخت است.

او با بیان اینکه اقامتگاه‌های بوم‌گردی در ساختاری بومی به گردشگران خدمات اقامتی و رفاهی ارائه می‌کنند، اظهار کرد: توسعه این اقامتگاه‌ها در اشتغال‌زایی و احیای روستاها و ظرفیت‌های بومی گردشگری نیز موثر است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، یکی از برنامه‌های مهم این حوزه را راه‌اندازی دفاتر گردشگری اطلاع‌رسانی‌ در روستاها با استفاده از دفاترICT  عنوان کرد و گفت: از این دفاتر در روز جهانی گردشگری رونمایی می‌شود و ۵۱ روستا از ۷۵ روستای منتخب سال ۹۵، زیرنظر آموزش‌های لازم برای ارائه خدمات در این دفاتر گردشگری قرار می‌گیرند؛ همچنین راه‌اندازی این دفاتر را در تحقق دولت الکترونیک  و معرفی جاذبه‌ها و مسیرهای گردشگری روستایی به گردشگران موثر دانست.

بنابر این گزارش، جشنواره گردشگری «ایل سنگسر» از ۲۴ تا ۲۶ شهریورماه در مهدی‌شهر سمنان برگزار شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95062716776
  • خبرنگار :