به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در نشستی خبری به خبرنگاران گفت: به راحتی میتوان تصور کرد که دیگر کشورها از این قانون به عنوان بهاینهای برای کشاندن دیپلماتها، کارمندان و حتی کمپانیهای آمریکایی به دادگاههای سراسر جهان استفاده میکنند. من پیش بینی میکنم که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا زمانی که این لایحه برای تصویب تقدیم ایشان شود، آن را وتو خواهد کرد.
ابتدا سنا در مه سال جاری میلادی به اتفاق آراء این لایحه را تصویب کرد و سپس مجلس نمایندگان روز جمعه در یک رای گیری شفاهی بدون هیچ گونه اعتراض این لایحه را تصویب کرد؛ اقدامی که راه را برای رفتن این لایحه به کاخ سفید و تقدیم شدنش به اوباما هموار میسازد و رئیس جمهور آمریکا در این مرحله تصمیم خواهد گرفت که با یک امضا این لایحه را به یک قانون تبدیل و یا آن را وتو کند.
معاونان کنگرهای اوباما گفتند: ظاهرا این لایحه از حمایت کافی یعنی دو سوم اکثریت سنا و مجلس نمایندگان برای آنکه قانونگذاران برای نخستین بار از زمان روی کار آمدن اوباما در ژانویه 2009 وتو او را رد کنند، برخوردار است.
با این حال مشخص نیست که چه زمانی این رای گیری صورت میگیرد.
سنا دوشنبه شب این لایحه را برای اوباما ارسال کرد و به وی 10 روز فرصت داده تا این لایحه را وتو کند، ضرب الاجلی که 23 سپتامبر (دوم مهر) پایان مییابد.
سنای آمریکا قصد دارد طی این هفته تا پیش از ضرب الاجل واشنگتن را ترک کند و مجلس نمایندگان نیز هفته بعد واشنگتن را ترک میکند و قانونگذاران تا پس از انتخابات هشت نوامبر مجددا در واشنگتن نخواهند بود.
براساس قانون اساسی آمریکا، اوباما 10 روز فرصت دارد تا این لایحه را وتو کند در غیر این صورت این لایحه به صورت اتوماتیک به قانون تبدیل می شود. از سوی دیگر قانون اساسی اجازه وتوی غیر مستقیم را به رئیس جمهور میدهد که براساس آن رئیس جمهور میتواند تا زمان بازگشت دوباره کنگره به کارش آن را امضا نکند.
انتهای پیام