به گزارش ایسنا، «علیرضا رشیدیان»، استاندار خراسان رضوی، دیشب در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان در استانداری خراسانرضوی با اشاره به کارنامه استان در حوزه اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: تلاش شده تا ابتدا شرایط کنونی حفظ شود. همچنین با بسیاری از شرکتهای دانشبنیان که توانستهاند ایدههای خود را در مرحله آزمایشگاهی اجرا کنند، صحبت کردهایم که شاید بتوانند از واحدهای تولیدی تعطیل شده برای تولید انبوه محصولات خود بهره برند.
وی ادامه داد: اولویت صادرات استان کشاورزی است اما در حوزه صنعت عمدهترین مشکل استان، واحدهای تولیدی تعطیل شده دارای بیش از 100 شاغل است که اگر تسهیلاتی در قالب 200 میلیارد تومان توسط بانکها به این واحدها ارائه شود، اشتغال حدود 10 هزار نفر تثبیت خواهد شد.
جمشیدی، دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی خراسانرضوی، نیز در این رابطه اظهار کرد: از ابتدای سال که ستاد اقتصاد مقاومتی در استان شکل گرفت، تاکنون 26 جلسه برگزار شده و 92 مورد از برنامههای ملی که قابلیت واگذاری به استان را داشت، شناسایی کردیم.
وی ادامه داد: هماکنون 60 پروژه اقتصاد ماموتی در استان شناسایی شده و در حوزه معاونت عمرانی استاندار نیز 39 پروژه مرتبط با اقتصاد مقاومتی داشتهایم. علاوهبر این در شهرستانهای استان نیز ستاد اقتصاد مقاومتی راهاندازی شده و موضوعات قابل واگذاری به شهرستانها شناسایی شده است.
جمشیدی با بیان اینکه تاکنون 104 پروژه اقتصاد مقاومتی در شهرستانهای استان شناسایی شده، افزود: 156 پروژه از 4000 پروژهای که ماهیت استانی دارند، شناسایی شده تا در صورت وجود سرمایهگذار به بخش غیردولتی واگذار شود.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی خراسانرضوی با اشاره به میزان سرمایهگذاریهای خارجی در استان، خاطرنشان کرد: تاکنون 154 میلیارد یورو در استان سرمایهگذاری شده است. همچنین امسال 570 هزار تن گندم خریداری شده که این رقم نسبت به سال گذشته 28 درصد افزایش داشته است و تا حدود 17 ماه نیاز استان برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به بودجه 760 میلیاردی دولت برای برطرف کردن مشکلات نقدینگی واحدهای کوچک تولیدی زیر 100 نفر گفت: البته نیاز ما برای رفع مشکل این واحدها 1100 میلیارد تومان است. واحدهای بزرگ تولیدی نیز خواهان دریافت این تسهیلات هستند. هماکنون استان ما از منابع مازاد بانکی برخوردار است، اما بهعلت نبود امکان قانونی، نمیشد از این ظرفیت بهره برد.
با تصویب بودجه 200 میلیاردی برای رفع مشکل واحدهای تولیدی بزرگ، اشتغال 10 هزار نفر تثبیت خواهد شد
جمشیدی با بیان اینکه رفع مشکل واحدهای بزرگ تولیدی که بیش از 100 نفر شاغل در آن فعالیت دارد، نیازمند 200 میلیارد تومان بودجه علاوه بر 760 میلیارد تومان پیشین است، خاطرنشان کرد: در این واحدها بالغ بر 10 هزار شاغل فعالیت دارند. هماکنون 213 میلیارد تومان از بودجه 760 میلیارد تومانی برای رفع مشکلات واحدهای کوچک تولیدی بهصورت تسهیلات واگذار شده است.
در ادامه «مروجالشریعه»، معاون استاندار خراسانرضوی، گفت: خوشبختانه طی هفتههای گذشته با مصوبه هیئت وزیران 35 مورد از وظایفی که قابل اعطا به استان بود، شناسایی شد که گام مهمی در واگذاریهای منطقهای است. همچنین طرح استادشاگردی در انتظار مشخص شدن وضعیت آن در وزارت کار یا ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: به استناد ماده 91 قانون کار دولت میتواند با اعمال این ماده، در جهت احیای طرح استاد شاگردی گام برداشته و شرایطی برای ایجاد اشتغال مناسب فراهم کرد.
در ادامه «زارعصفت»، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانرضوی، با بیان اینکه در استان حدود 1500 تأسیسات گردشگری فعال است، گفت: یک سوم گردشگران خارجی برای زیارت به استان ما میآیند. هماکنون برای توسعه گردشگری در استان استفاده از ظرفیت سوغات سفر مورد توجه ماست.
وی اضافه کرد: در این بخش ظرفیت بازار و تقاضا هم وجود دارد. در این بخش ما طرح «مشهد، شهر جهانی گوهرسنگها» را اجرایی کردیم که در حوزه صادرات نیز میتواند بسیار مهم باشد.
زارعصفت خاطرنشان کرد: در میراثفرهنگی استان 13 طرح اقتصاد مقاومتی خصوصاً در حوزه گردشگری داریم که در حال اجراست که بیش از 30 درصد پیشرفت داشته و در اجرای آن بخش خصوصی با اعتباری بیش از 6500 میلیارد تومان، به غیر از خرید زمین، با ما همکاری داشته است.
انتهای پیام