مسعود فیروزی در حاشیه بازدید از مراکز توانبخشی و حرفهآموزی اداره بهزیستی گناباد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه در قانون آمده که سه درصد استخدامهای دستگاههای دولتی به معلولان اختصاص داده شود، اظهار کرد: در دو سال گذشته بهخاطر محدودیت جذب نیروی انسانی در دستگاههای اجرایی خراسان رضوی هیچ استخدامی صورت نگرفته است ولی به دلیل متمرکز بودن استخدامها و اینکه سه درصد خیلی عدد قابل توجهی نیست این کار عملاً غیر قابل انجام است.
وی ادامه داد: سازمانهای دولتی بحث اشتغال سایر افراد غیر معلول را نیز نمیتوانند برآورده کنند و در حوزه معلولان هم نمیتوان انتظار داشت.
فیروزی با بیان اینکه باید به سراغ حرفهآموزی و توانمندسازی معلولان رفت، افزود: باید با ایجاد کارگاههای حرفهآموزی از طریق بخش خصوصی توانمندیها و قابلیتهای معلولان را در رابطه با انجام مشاغل خاص به جامعه نشان دهیم تا کارفرمایان و مردم به استفاده از توان معلولان سوق داده شوند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی یکی از اقدامات موثر در حمایت از معلولان را تولید محصولاتی مورد نیاز دستگاههای دولتی دانست و تصریح کرد: با انجام تفاهمنامه بین اداره بهزیستی و فنیوحرفهای و مراکز فعال در حوزه اشتغال و حرفهآموزی معلولان گناباد، ۲۰۰ نفر از معلولان این شهرستان شناسایی تا تولیدات مورد نیاز دستگاههای دولتی را انجام دهند.
فیروزی بیان کرد: با بازاریابی سازمان بهزیستی این تولیدات به دستگاههای دولتی فروخته شده و زمینه اشتغال برای این معلولان فراهم میشود.
وی همچنین به پوشش ۱۰۰ درصدی روستاهای خراسان رضوی به طرح توانبخشی مبتنیبر جامعه موسوم به «سی.بی.آر» اشاره و خاطرنشان کرد: در سطح روستاهای استان خراسان رضوی با کمک یک هزار تسهیلگر، تمامی معلولان شناسایی و اقداماتی در ۴ حوزه مهم معیشت، اشتغال، مسائل اجتماعی و بهداشت و درمان روستایی درحال انجام است.
فیروزی با بیان اینکه خراسان رضوی رتبه نخست را در سطح کشور در ارائه خدمات توانبخشی مبتنیبر جامعه در سال گذشته کسب کرد، افزود: علاوهبر این، طرح توانبخشی مبتنیبر جامعه شهری به صورت آزمایشی در حاشیه شهر مشهد با بیش از یک میلیون نفر جمعیت آغاز میشود و برای شناسایی معلولان این منطقه از تسهیلگران مشهد استفاده میشود.
وی اضافه کرد: پس از شناسایی معلولان حاشیه شهر مشهد و اعتبارات سازمان بهزیستی کشور اقداماتی در جهت توانبخشی معلولان در فازهای مختلف انجام میشود.
فیروزی همچنین گفت: 470 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم زیر پوشش خدمات اداره کل بهزیستی خراسان رضوی قرار دارند که 97 هزار تن آنان را معلولان تشکیل میدهند.
وی با انتقاد از عدم اجرای قانون جامع حمایت از معلولان توسط ادارات و نهادها گفت: یکی از مهمترین بخشهای قانون جامع حمایت از معلولین، مناسبسازی و ایجاد شرایط و فرصتهای برابر و استفاده معلولان از فضای شهری، عمومی، اداری و تفریحی است اما متاسفانه در حوزه مناسبسازی ویژه معلولان و مبلمان شهری تقریبا اقدامات موثری برای معلولان انجام نشده و غالبا معلولان برای استفاده از فضاهای عمومی با مشکل مواجه هستند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: البته در شهرهای کوچک مشکلات کمتری از نظر مناسبسازی محیط برای معلولان وجود دارد ولی شرایط مناسبسازی برای معلولان در کشور مناسب نیست.
انتهای پیام