در آستانه روز سینما

گزارش ایسنا از دیدار ایوبی با 4 سینماگر و خانواده رشیدی

رئیس سازمان سینمایی با همراهی دبیر جشنواره فیلم فجر در آستانه 21 شهریور ماه روز ملی سینما به دیدار منیژه حکمت،محمد علی کشاورز،عزت‌الله انتظامی،علی نصیریان و خانواده داود رشیدی رفت.

به گزارش ایسنا، این دیدارها در روز جمعه ۱۹ شهریورماه از منزل داوود رشیدی آغاز شد؛ لحظاتی پیش از ورود مدیران سینمایی، کیومرث پوراحمد دیگر هنرمند سینما و از دوستان نزدیک داوود رشیدی که هم‌زمان با درگذشت این هنرمند به دلیل درگذشت همسر خواهرش نتوانسته بود در مراسم‌ها حضور پیدا کند به دیدن احترام برومند و لیلی رشیدی همسر و فرزند داوود رشیدی آمده بود.

پوراحمد به سختی متاثر شده بود که عصر روز جمعه شاهد جای خالی دوستش بود؛ دوستی که به گفته او دیگر جای خالی‌اش نه تنها در سینما و تئاتر که در زندگی هم پُر نمی‌شود.

هنوز دقایق زیادی نگذشته بود که حجت‌الله ایوبی -رئیس سازمان سینمایی- و محمد حیدری مدیرعامل موزه سینما و دبیر جشنواره فجر نیز به این جمع پیوستند.

ایوبی با ابراز خرسندی از برگزاری مراسم‌های بزرگداشت داوود رشیدی گفت: قدر شناسی مردم در تمام این مدت، جای خوشحالی دارد.

همچنین احترام برومند نیز توضیحاتی درباره‌ی وضعیت داوود رشیدی در آخرین روزهای زندگی‌اش داد و گفت: دیروز که سر خاک داوود رفته بودیم، دست کم صد نفر از مردم حضور داشتند.

او همچنین به برگزاری مراسمی اشاره کرد که اخیرا در کلاردشت برگزار شده است.

احترام برومند خطاب به ایوبی گفت: ما در کلاردشت خانه‌ای داشتیم و برایمان جالب بود روزی که داوود درگذشت تمام همسایه‌ها با در دست داشتن سبدهای گل کنار خانه ما ایستاده بودند و در یکی دو روز گذشته نیز مراسمی بسیار زیبا برای او برگزار کردند و مدیر کل ارشاد کلاردشت نیز به زیبایی در مورد داوود سخن گفت.

در ادامه حاضران، فیلمی از اولین دیدار ایوبی و رشیدی را تماشا کردند که در آن داود رشیدی شعری را به زبان فرانسوی می‌خواند.

پور احمد نیز خاطراتی شیرین از بازی رشیدی در نقش رضاشاه فیلم «کمال‌الملک» تعریف کرد.

احترام برومند یادگارهای داود رشیدی را به موزه سینما می‌دهد

 همچنین در این دیدار، احترام برومند خطاب به محمد حیدری گفت که قصد دارد بخشی از وسایل رشیدی را به موزه سینما اهدا کند.

او اضافه کرد: داوود عادت نداشت از مدیران برای خودش چیزی بخواهد بلکه همیشه برای دیگران کمک می‌گرفت. او به ما یاد داد آدم هرگز نباید متکی به دیگران باشد بلکه باید فقط به خودش اتکا کند. داوود هرگز گله نکرد و همیشه کار می‌کرد چون به ذات کار احترام می‌گذاشت و علاقه‌ای به گله و شکایت نداشت.

در آخرین لحظات حضور این چهره‌ها، سینا بانکی (فرزند لیلی و نوه داوود رشیدی) نیز به این جمع پیوست.

او با بیان خاطره دردناکی از درگذشت پدر بزرگش افزود: روز جمعه مادر و مادر بزرگم به سختی این خبر را از من پنهان کردند اما در مدت کوتاهی تمام اینستاگرام از عکس‌های پدربزرگم پُر شد و فهمیدم چه اتفاقی افتاده است و بسیار سخت بود.

این پسر نوجوان ۱۷ ساله ادامه داد: رابطه من و پدر بزرگم فقط رابطه نوه و پدربزرگ نبود بلکه ما با یکدیگر رابطه پدر و فرزندی و دوستانه هم داشتیم.

دیدار با منیژه حکمت / وظیفه‌ی وزارت بهداشت است تا میان پزشکان متعهد و غیرمتعهد فرق بگذارد

در ادامه دیدارهای حجت‌الله ایوبی با سینماگران در آستانه‌ی روز سینما، این مدیر سینمایی با منیژه حکمت کارگردان و تهیه‌کننده سینما  که اخیرا عمل جراحی باز قلب داشته است،دیدار کرد.

منیژه حکمت در این دیدار از مشکلات بیماری قلبی‌اش گفت و اینکه هر روز ناچار است به بیمارستان برود.

تهیه‌کننده «شهرموشها» 2 همچنین از مدیران سینمایی، دوستان و همکاران سینماگرش و بچه‌های مطبوعات قدردانی کرد که در تمام دوره بیماری همراهش بوده‌اند و از حالش جویا شده‌اند.

حکمت یادآور شد: در موقعیت بیماری آدم اعتماد به نفسش را از دست می‌دهد اما متشکرم که در این مدت همه به من لطف داشتند و احوال پرسی آن‌ها باعث دلگرمی‌ام بود، امیدوارم بیماری برای دوستانم پیش نیاد اما اگر هم چنین شد همه باید هوای یکدیگر را داشته باشیم.

او در ادامه از تیم پزشکی بیمارستان «پارس» قدردانی کرد و افزود: وقتی بیمارستانی تا این اندازه با بیماران متحد است و ارتباط خوبی بین کادر و بیمار شکل می‌گیرد باید از آن‌ها تشکر و قدردانی کرد.

حکمت همچنین با یادآوری روند درمان کیارستمی و مشکلاتی که برای او پیش آمد، تصریح کرد: وظیفه وزارت بهداشت است که میان پزشکان متعهد و غیرمتعهد تفاوت قائل شود.

او از پزشکانی که مراحل درمانش را به خوبی کنترل کردند، سپاسگزاری کرد و از آنها نام برد و گفت: دکتر جاویدی عزیز جراح قلب، دکترها اسلامی، لادن، رضایی، معظمی و کادر پرستاری و پرسنل بیمارستان «پارس» از جمله پزشکانی هستند که باید از وجود و حضور آنها در کشور خوشحال باشیم.

 در میانه این دیدار همسر ایوبی هم به این جمع پیوست.

منیژه حکمت در بخش دیگری از سخنانش گفت: به عنوان یک ایرانی؛ پای انقلاب، جنگ، اصلاحات و روند رو به پیش رفت کشور ایستاده‌ایم و باید بتوانیم پای نظام پزشکی کشور هم بایستیم. باید تفاوت تیم خوب و متعهد پزشکی و پزشکان غیرمسئول مشخص شود تا بتوانیم کشور را بسازیم، ما به عنوان شهروندان این کشور باید حق سوال کردن داشته باشیم بنابراین خواستار پاسخگویی پزشکان غیرمتعهد هستیم.

وی در ادامه با اشاره به تعدد جشنواره‌های سینمایی افزود: در این مدت جشنواره‌های رنگارنگی برگزار می‌شود که فیلم‌های ما را نشان می‌دهند اما در همان جشنواره به ما فحش می‌دهند، کسانی که این جشنواره‌ها را برگزار می‌کنند باید بابت بودجه برگزاری آن پاسخگو باشند. باید به جای اینکه این بودجه صرف برگزاری جشنواره‌هایی شود که هیچ ثمره‌ای ندارند، این هزینه‌ها را صرف امور سینماگرانی کنیم که در شرایط دشواری به سر می‌برند.

کارگردان «زندان زنان» از رئیس‌جمهور و وزیر ارشاد درخواست کرد تا هزینه برگزاری این جشنواره‌های رنگارنگ را مشخص کنند.

حکمت خاطر نشان کرد: جشنواره‌هایی مانند سلامت، محیط زیست و غیره چه ثمره‌ای داشتند؟! این جشنواره‌ها هیچ اثری در زندگی مردم ندارند. البته بعضی از دوستان ما در برپایی این جشنواره‌ها همکاری دارند و حتما پولی دریافت می‌کنند اما ارزش ندارد که دوستان ما به این جشنواره‌های بی تاثیر کمک کنند. جشنواره‌هایی که به نام سینما هزینه می‌شود بنابراین حق سینماگران است که بدانند با چه کسانی طرف هستند؟!

دیدار با محمد علی کشاورز / از هشدار به علاقه‌مندان بازیگری تا تاسف از برخی مهاجرت‌ها

رئیس سازمان سینمایی در ادامه به دیدار محمد علی کشاورز بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون رفت.

حجت‌الله ایوبی خطاب به کشاورز گفت: دوست داشتیم خدمت شما برسیم حتی اگر مزاحم باشیم! اما خوشحالیم در آستانه روز ملی سینما به شما اعلام کنیم که خوشبختانه سینمای ما روزگار خوبی را سپری می‌کند، مردم به خوبی از فیلم‌ها استقبال می‌کنند و جوانان آثار قابل توجهی می‌سازند، این‌ها ثمره زحمات هنرمندانی همچون شماست.

 کشاورز نیز با ابراز خرسندی از رونق سینما در عین حال از مهاجرت تعدادی از جوانان هنرمند به کشورهای دیگر ابراز تاسف کرد و افزود: جوانانی که به آمریکا و دیگر کشورها می‌روند چه کرده‌اند؟ بیرون از این کشور هیچ خبری نیست و باید در سرزمین خودمان که تاریخ طولانی در جهان دارد، بمانیم و کار کنیم.

بازیگر فیلم «مادر» گفت: کجای دنیا مثل مولوی، سعدی و حافظ دارد؟ جوانانی که می‌خواهند در سینما کار کنند اول باید فرهنگ‌ و اقلیم‌های کشور خود را بشناسند تا بعد بتوانند آثار قابل توجهی خلق کنند.

او با ابراز خرسندی از موفقیت سینمای ایران در عرصه جهانی خاطرنشان کرد: آدم از دیدن موفقیت اصغر فرهادی خوشحال می‌شود. ببینید او در جهان چه کرده است! همچنان که خدا رحمت کند عباس کیارستمی را که چگونه در عرصه جهانی می‌درخشید. من با او کار کرده‌ام او معمولا با هنرپیشه‌های آنچنانی کار نمی‌کرد اما همیشه آثارش قابل توجه بود.

کشاورز در ادامه خطاب به دختران جوانی که علاقه مند به ورود به سینما هستند هشدار داد که گول نخورند که چهره‌شان در سینما دیده شود چون اینها سینما نیست و اگر کسی می‌خواهد در سینما بماند باید فرهنگ کشور خود را بشناسد.

او در عین حال با ابراز تاسف از مهاجرت برخی هنرمندان ادامه داد: فیلم‌های ما همان اندازه که باید برآمده از فرهنگ خودمان باشد جهانی هم باید باشد چون سرزمین ما جهانی است.

کشاورز با بیان خاطراتی از زمان فعالیت خودش در سینما افزود: من هرچند هنرمندی ایرانی هستم اما با هنرپیشه‌های گردن‌کلفت جهانی کار کرده‌ام و می‌دیدم هنرمندی مانند آنتونی کوئین چه پرسش‌هایی در مورد شاعران بزرگ ما داشت.

 او همچنین از علی حاتمی و اکبر خواجویی به عنوان هنرمندانی ماندگار و نجیب یاد کرد.

کشاورز همچنین خاطره‌ای از زنان کرمان تعریف کرد که با دیدن او ، او را پدرسالار نامیده بودند و مقداری کشک به او هدیه کرده‌ بودند.

این هنرمند پیشکسوت در پایان سخنانش خطاب به جوانان گفت: بچه‌ها کار کنید و غُر نزنید.

ایوبی نیز در این دیدار، هنرمندانی مانند کشاورز را سعدی و حافظ زمانه دانست و ابراز خوشحالی کرد که چشم‌انداز سینمای ایران روشن است.

دیدار با عزت‌الله انتظامی / به معیشت هنرمندان توجه کنید

خانه عزت‌الله انتظامی مقصد بعدی حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی بود.

در این دیدار که با همراهی مجید انتظامی انجام شد؛ آقای بازیگر خواستار توجه به هنرمندان پیشکسوت و هنرمندانی شد که درگیر  معیشت خود هستند.

عزت‌الله انتظامی خطاب به ایوبی گفت: هنرپیشه‌ها خیلی افاده‌ای هستند و هرگز نمی‌گویند وضع مالی‌شان خوب نیست در حالی که بسیاری از آن‌ها نیازمند کمک مالی هستند.

او کتاب تازه‌اش "بچه سنگلج" را به ایوبی هدیه کرد و گفت: همیشه از سنین بسیار پایین با تماشاگر ارتباط داشته‌ام چون از همان دوران پیش پرده می خواندم و می‌دانستم باید با تماشاگر ارتباط و دیالوگ داشته باشم.

انتظامی اضافه کرد: همیشه وقتی از خدا چیزی خواسته‌ام با واژه پروردگار از او در خواست کمک کرده‌ام چون معتقدم پروردگار اسم عظیمی است و خداوند هم همیشه کمکم کرده است.

او با اشاره به شرایط اقتصادی فعلی از رئیس سازمان سینمایی درخواست کرد تا توجه بیشتری به هنرمندان بکنند که در روزگار جوانی کار کرده‌اند و حالا پیر شده‌اند و کنج خانه افتاده‌اند.

انتظامی اضافه کرد: بسیاری از بچه‌های سینما خانه ندارند و زندگی‌شان با گرانی امروز بسیار دشوار است.

او هم چنین از ثریا حکمت بازیگر فقید سینما که به دشواری گذران زندگی می‌کرد نیز یاد کرد.

ایوبی نیز خطاب به انتظامی گفت: هرکس را که دچار مشکل است به ما معرفی کنید و ما حتما رسیدگی خواهیم کرد.

مجید انتظامی نیز با لحنی طنز آمیز گفت: چندی پیش مُد شده بود که افراد گوناگون فیش‌های حقوقی خود را منتشر می‌کردند، اگر من و پدرم این کار را انجام دهیم نمی‌دانم شرمندگی مبلغ فیش حقوقی ما برای چه کسی خواهد ماند.

ایوبی نیز با اشاره به برگزاری  بزرگداشت انتظامی در یونسکو که چندسال پیش برگزار شد بود، از این رویداد به عنوان اتفاقی خاطره‌انگیز یاد کرد.

در این دیدار همسر عزت‌الله انتظامی نیز حضور داشت.

دیدار با علی نصیریان

 خانه علی نصیریان آخرین مقصد رئیس سازمان سینمایی در دیدار روز جمعه او با هنرمندان بود.

در این ملاقات که غروب 19 شهریورماه انجام شد، علی نصیریان از درگذشت همکاران هم‌نسلش همچون داوود رشیدی ابراز تأسف کرد و گفت: نسل ما در حال از بین رفتن است. بعضی‌ها فوت کرده‌اند و بعضی از دوستان هم کسالت دارند. عید که به دیدار آقای کشاورز رفته‌ بودم نمی‌دانستم برای بهتر شدن حال او چه کنم و برایش آواز خواندم. البته خوشحالم که روحیه‌اش خیلی خوب است.

در این دیدار ایوبی با ابراز خرسندی از رونق سینما در سال‌های اخیر خطاب به نصیریان گفت: این رونق و استقبال به برکت وجود هنرمندانی همچون شماست.

 نصیریان نیز با اشاره به تحول سینما و تئاتر و سیر رو به رشد این هنرها افزود: زمان جوانی ما امکانات نبود، فقط یک کتاب تئاتر وجود داشت که عبدالحسین نوشین آن را در زندان نوشته بود. اما امروزه با امکانات جدید و ارتباطات جهانی جوانان در جریان تازه‌ترین تحولات دنیا هستند و می‌بینیم که حتی هنر نقاشی هم خریدار پیدا کرده است.

او با ابراز خرسندی از حضور موفق فیلم‌های ایرانی در جشنواره‌های جهانی اضافه کرد: البته موانعی هم وجود دارد. موانعی مانند جلوگیری از برگزاری کنسرت‌ها یا ایجاد مشکلاتی برای تئاتر و سینما. اما با همه این‌ها هنر ما رشد کرده است.

این هنرمند باسابقه در ادامه خواستار حمایت دولت از فعالیت‌های هنری شد و افزود: در آمریکا کمپانی‌ها با حمایت از فعالیت‌های هنری مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند. در اروپا هم دولت‌ها از فرهنگ و هنر حمایت می‌کنند اما در ایران دولت حمایت خود را از هنری مانند تئاتر برداشته و فقط بر آن نظارت می‌کند. در حالی که تئاتر هنری بازاری نیست.

نصیریان افزود: در همه‌جای دنیا تئاترهای درآمدزا اجرا می‌شود اما همیشه تئاتر فرهنگی نیازمند حمایت است. با این حال می‌بینیم حتی سالن‌های دولتی از گروه‌های تئاتری اجاره می‌گیرند که رویه‌ای نادرست است.

وی درباره حمایت‌های دولتی از سینما هم گفت: متأسفانه این حمایت‌ها ایدئولوژیک است. البته ایرادی ندارد که از این آثار حمایت کنند اما باید دیگر کارهای فرهنگی هم مورد حمایت قرار بگیرند.

او اضافه کرد: هنرمندانی مانند اصغر فرهادی و عباس کیارستمی با استعداد و خلاقیت خود اثرگذار شدند و دولت باید از نیروهای خلاقه حمایت کند. ما مدام به ابنیه تاریخی خود می‌نازیم. در حالی که خلاقیت‌های زنده‌ای داریم که جزو سرمایه‌های مملکت هستند.

در پاسخ به این سخنان، ایوبی با تأکید بر حمایت سازمان سینمایی از فیلم‌ها به راه‌اندازی گروه هنر و تجربه اشاره کرد و افزود: آقای کیارستمی هم این گروه را بسیار دوست می‌داشت. ما در این گروه فرصتی برای نمایش فیلم‌های فرهنگی فراهم آورده‌ایم و سینمای فرهنگی را از بدنه سینما جدا کرده‌ایم چون این سینما در بدنه سینما له می‌شد.

او با ابراز خرسندی از مشارکت مردم در ساخت سالن سینما، از مجموعه کوروش و دیگر پردیس‌های سینمایی به عنوان نمونه‌هایی موفق در این زمینه یاد کرد.

نصیریان نیز با تأیید سخنان وی افزود: برای بازدید از مجموعه کوروش دعوتم کردند و دیدم چندین سالن خیلی خوب سینمایی دارد.

او در ادامه افزود: متأسفانه به محض اینکه از آثار هنری حمایت می‌کنند در این آثار دخالت هم انجام می‌دهند در حالی که دهه‌ی 40 ما تندترین و معترض‌ترین تئاترها را با متونی از ساعدی، رادی، بیضایی و ... اجرا می‌کردیم و سانسور کاری با ما نداشت.

نصیریان با انتقاد از خصوصی‌کردن تئاتر این رویه را روندی من‌درآوردی دانست که باعث آزار هنرمندان جوان این رشته می‌شود. او از معاونت هنری درخواست کرد تا در این زمینه کاری انجام دهد.

این بازیگر باسابقه با انتقاد از این که بنیاد رودکی بابت در اختیار گذاشتن تالار وحدت از هنرمندان اجاره می‌گیرد افزود: باید از جوانان حمایت کرد. مقوله فرهنگ با بیزینس متفاوت است. بنیاد رودکی باید عملکردی فرهنگی داشته باشد. نه اینکه بیزینس کند.

وی با اشاره به اینکه بابت بازی در یکی از نمایش‌ها به دادسرای فرهنگ و رسانه فراخوانده شده بود یادآور شد: در این جریان متوجه شدم قاضی ما تئاتر ندیده بود و بر اساس شنیده‌هایش حکم توقیف نمایش ما را صادر کرده بود. ایشان معتقد بود این نمایش دیالوگ‌های زشتی دارد و من هم خطاب به ایشان گفتم "اگر پنجره اتاقتان را باز کنید و دیالوگ‌های مردم را بشنوید متوجه می‌شوید آنچه ما روی صحنه می‌گوییم خلاف واقعیت نیست ضمن اینکه زبان هر شخصیت باید ویژه او باشد."

نصیریان در بخش پایانی صحبت‌هایش افزود: با وجود همه مشکلات اتفاقات خوبی در سینما و تئاتر می‌افتد. مردم این هنرها را دوست دارند. رفتن به سینما و تئاتر یک آیین دسته‌جمعی است و مردم آن را دوست دارند.

او در پایان صحبت‌هایش ابراز امیدواری کرد از میان جوانان مستعدی که کاری فرهنگی و هنری می‌کنند، کیارستمی‌ها به وجود آیند و رشد کنند.

به گزارش ایسنا، این دیدارها به انگیزه‌ی تبریک روز ملی سینما از سوی رئیس سازمان سینمایی به هنرمندان پیشکسوت انجام شد و جلیل اکبری‌صحت مسئول روابط عمومی سازمان سینمایی نیز ایوبی را همراهی کرد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 95061912484
  • خبرنگار : 71342