به گزارش خبرنگار ایسنا، محسن اسدی لاری امروز در حاشیه برنامه تدوین نقشه راه بینالمللی سازی آموزش علوم پزشکی در کشور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با توجه به سیاستهای دولت جمهوری اسلامی جهت توسعه روابط سلامت با سایر کشورها و با توجه به حوزه وسیع و گسترده سلامت میطلبید تا اینگونه جلسات برگزار شود.
وی با اشاره به ضرورت برنامهریزی در زمینه بخشهای مختلف حوزه سلامت از جمله درمان، فناوری، پژوهش در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، افزود: دانشگاههای علوم پزشکی کشور علاقهمند هستند جهت مشارکت با کشورهای مختلف به ویژه بعد از برنامه برجام وارد مذاکره شوند.
قائممقام وزیر بهداشت در حوزه بینالملل تصریح کرد: 57 دانشگاه کشور با تقسیمبندی در 10 قطب مسؤولیت دارند تا در زمینه بینالمللی سازی آموزش، مشارکت جدی با دانشگاههای علوم پزشکی کشورهای دیگر وارد مذاکره شوند.
توجه به توریسم سلامت
اسدی لاری با اشاره به اینکه مسؤولیت این قطبها در زمینه بینالمللی سازی آموزشی، خدمات، توسعه زیرساختها، داروها، تجهیزات و صادرات دارو است، خاطرنشان کرد: از جمله دیگر این مسؤولیتها توریسم سلامت است که لازم است سازماندهی اساسی در این زمینه صورت گیرد. این جلسه با تدبیر معاونت آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تهیه شده است.
وی اضافه کرد: اقداماتی که جهت اجرایی شدن این پروژه صورت میگیرد، توسط تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور است. در نتیجه هدف اصلی این است که موانع را شناسایی کنیم و راهکارها و پیشنهادهای اساسی را ارایه دهیم.
قائممقام وزیر بهداشت در حوزه بینالملل با بیان اینکه زیرساختهای لازم جهت اجرایی شدن این موضوع تدوین شده است، گفت: یکی از اساسیترین برنامههای این پروژه پذیرش دانشجویان خارجی است که درصددیم پذیرش دانشجویان خارجی را در اولویت قرار دهیم. این برنامه در دستور کار کمیسیون بهداشت مجلس نیز قرار گرفته است.
اسدی لاری تصریح کرد: یکی از نتایج این پروژه قطعاً فراهم کردن شرایط تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در قالب 10 قطب است.
وی اظهار کرد: دانشگاههای علوم پزشکی تهران، تبریز، شیراز و مشهد هم اکنون در پذیرش دانشجوی خارجی ارتباط مناسبی دارند، اما با این وجود سهم کشور در پذیرش دانشجوی خارجی کم است. تدبیر وزیر بهداشت این است که این توانمندی در داخل کشور ایجاد شود و با کشورهای هدف جهت تأسیس دانشگاهها و شعبههای درمانی به تعامل برسیم.
ارتقای رتبه جهانی دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور
مدیر کل امور بینالملل وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: یکی از تدابیر وزیر بهداشت ارتقای رتبه جهانی دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور است. همچنین از دیگر تدابیر، مشارکت بیشتر در کشورهای مقصد در زمینه آموزش، پژوهش و مباحث درمانی دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.
اسدی لاری با اشاره به اینکه در زمینه آموزش، دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه علوم پزشکی مجارستان وارد تبادلنظر شده است، افزود: همچنین دانشگاه علوم پزشکی کرمان با دانشگاه علوم پزشکی قبرس وارد تبادلنظر شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین مذاکرات در زمینه دارو است، اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با دانشگاه علوم پزشکی عمان مذاکراتی را برقرار کرده اما هنوز در نیمه راه است تا این مذاکرات به نتیجه برسد.
صادرات دارو در دستور کار
قائممقام وزیر بهداشت در حوزه بینالملل با اشاره به اینکه 95 درصد کل داروهای تولیدی در دولت توسط بخشهای عمومی و خصوصی تولید میشود، گفت: در زمینه دارو برنامهریزی جهت صادرات دارو به کشورهای روسیه، آذربایجان، ارمنستان، عراق، سوریه، لبنان و افغانستان در دستور کار وزارت بهداشت است.
اسدی لاری اظهار کرد: در زمینه درمان نیز در کشور عراق و در شهرهای آن از جمله نجف، کربلا، بغداد و بصره نیز وزارت بهداشت درصدد است کلینیک یا بیمارستانی را احداث کند.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان، قرقیزستان، ارمنستان، تاجیکستان، افغانستان و عمان از جمله کشورهایی هستند که خواستار راهاندازی کلینیک بیمارستان هستند، گفت: خوشبختانه استانداردهای آموزش پزشکی ایران به لحاظ عمومی و تخصصی مشخص است و برد بسیار سختی دارد که نشان میدهد از جهت کیفیت مشکل خاصی وجود ندارد.
کیفیت آموزش پزشکی دارای مقبولیت جهانی
قائممقام وزیر بهداشت در حوزه بینالملل تصریح کرد: کیفیت آموزش پزشکی وزارت بهداشت مشخص و مورد قبول کشورهای دیگر است، زیرا مراودات کشور حاکی از آن است که اکثر کشورهای همسایه کیفیت پزشکی ایران را قبول دارند.
اسدی لاری با بیان اینکه برای اینکه بتوانیم در رتبهبندی جهانی دانشگاههایمان جایگاه مناسبی به خود اختصاص دهیم مکلف هستیم که مراوداتی در زمینه سلامت با سایر کشورها داشته باشیم، خاطرنشان کرد: از این جهت نیازمند مراوداتی هستیم که منجر شود کشور از لحاظ علمی به روز باشد و کیفیت و جایگاه خود را در دنیا نشان دهد.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم جایگاه خود را شناسایی کنیم لازم است موانع را شناسایی و تسهیلات لازم را فراهم کنیم. البته این کار زمانبری است، اما پیشنویس اولیه این طرح به وزارت بهداشت ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام