به گزارش ایسنا، کمیته اسکار سینمای هلند در نهایت امسال فیلم «تونیو» را برای اسکار برگزید تا این سومین باری باشد که فیلمی از «پائولا فن در اوست»، نماینده این کشور در این رویداد مهم سینمایی شود.
این کارگردان کهنهکار هلندی در سال 2002 میلادی با کمدی رمانتیک «زوس و زو» به جمع نامزدهای نهایی اسکار خارجی راه یافت اما در نهایت موفق به کسب جایزه نشد.
داستان فیلم «تونیو» که به اقتباس از یک رمان ساخته شده است، درباره پسری 21 ساله است که درجریان یک حادثه رانندگی کشته میشود.
سینمای هلند تاریخچه درخشانی در جوایز اسکار دارد و تاکنون پنج بار به جمع نامزدهای نهایی راه یافته و 3 بار هم در سالهای 1986 با «یورش»، در سال 1995 با «خط آنتونیا» و در سال 1997 با فیلم «کاراکتر» جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان جوایز اسکار را به خانه برده است.
بنابر اعلام هالیوود ریپورتر، اتریشیها امسال با فیلم زندگینامه «استفن زوئیگ: خداحافظی با اروپا» به رقابت اسکار میآید. این فیلم که کارگردانی آن را «ماریا شرادر» بر عهده دارد روایتگر زندگی در تبعید «استفن زوئیگ» نویسنده اتریشی یهودی است که با فرار از دست نازیها به برزیل گریخت.
این فیلم به دلیل نپرداختن به کلیشههای فیلمهای زندگینامه با تحسین منتقدین رو به رو شده و در کشورهای آلمان، فرانسه و اتریش نیز اکران موفق را تجربه کرد.
سینمای اتریش برای اولین بار در سال 2007 میلادی با فیلم «جاعلان» به کارگردانی «اشتفان روزویتسکی» نامزد نهایی اسکار شد و توانست این جایزه را نیز از آن خود کند. «میشائیل هانکه» نیز در سال 2012 برای دومین بار با فیلم «عشق» این جایزه را برای اتریش به ارمغان آورد.
همچنین اولین ساخته بلند سینمایی «مینا بهادور باهام» نماینده سینمای نپال در اسکار پیش رو خواهد بود. این فیلم با عنوان «مرغ سیاه» داستان دو پسر را روایت میکند که در میانه آتش بس موفقت درنپال به دنبال مرغ سیاه گمشده خود میگردند. این فیلم در جشنواره ونیز سال گذشته جایزه اصلی بخش هفته منتقدین را از آن خود کرد.
اما فیلم ورزشی و سیاه و سفید «شادترین روز در زندگی اولی ماکی» که در شصتوهفتمین جشنواره فیلم کن جایزه اصلی بخش "نوعی نگاه" را از آن خود کرد نیز به نمایندگی از سینمای فنلاند شانس خود را در ساخه بهترین فیلم خارجی محک میزند.
این فیلم درباره رقابت بوکسور سبک وزن قهرمانی جهان بین «اولی ماکی» یک نانوای روستایی و یک بوکسور صاحب عنوان آمریکایی به نام «دیوی مور» است.
و بالاخره بازسازی سینمایی یکی از ویرانگرترین بلایای طبیعی در اتحادیه جماهیر شوروی که زلزله اسپیتاک در شمال ارمنستان بود، نماینده ارمنستانیها در اسکار 2017 است؛ فیلم «زلزله» به کارگردانی «ساریک آندرسیان» با هزینه تولید 3 میلیون دلار توسط کمپانی روسی «مارس میدیا» تهیه شده است. در حادثه زلزله سال 1988 در مجموع 25 هزار نفر کشته شدند و فیلم «زلزله» درباره سرنوشت دو مرد جوان است که پیش از وقوع زلزله درگیر یک حادثه مرگبار رانندگی میشوند.
تاکنون کشورهای دیگری از جمله استرالیا، بلژیک، کرواسی، کوبا، گرجستان، آلمان، رومانی، عربستان سعودی، سوئیس، ونزوئلا، بلژیک، کره جنوبی و ژاپن نمایندگان اسکار خود را معرفی کردند. سال گذشته 81 فیلم برای حضور در شاخه بهترین فیلم خارجی به آکادمی اسکار معرفی شدند.
آخرین فرصت برای ارائه آثار از سوی کشورهای مختلف و سینماگران برای حضور در بخش بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار تاریخ سوم اکتبر 2016 (12 مهر) اعلام شده است. فهرست اولیه 9 فیلم خارجی نامزد در جوایز اسکار 2016 روز 17 ژانویه و پنج نامزد نهایی نیز روز 24 ژانویه معرفی میشوند.
مراسم اعطای جوایز هشتادونهمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز 26 فوریه 2017 (یکشنبه 8 اسفندماه) در دالبی تئاتر لسآنجلس برگزار میشود و قرار است این رویداد سینمایی در بیش از 225 کشور جهان به صورت زنده به روی آنتن برود.
انتهای پیام