سید ابوالقاسم موسوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در کاشمر 220 قنات بوده که 50 درصد آنها خشک شدهاند، افزود: اکنون دبی آب قناتهای موجود 30 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه قنات یکی از سازههای آبی تاریخی همطراز با عجایب هفتگانه است که جهانیان را از نظر ساخت و کاری که هزاران سال قبل توسط اجداد ما انجام شده به حیرت وا داشته است، اظهار کرد: هرچند گذشتگان به بهترین وجه قناتها را حفظ و در اختیار ما قرار دادند ولی متاسفانه ما با ندانمکاری و افزایش بهرهبرداری از آب و حفر چاههای عمیق در بالادست قناتها بسیاری از قناتهای مهم و بزرگ را در چند دهه گذشته خشکاندهایم.
موسوی از خشک شدن مهمترین قناتهای شهرستان از جمله قنات اسحاقآباد، قوژد، کسرینه، سلطانیه، سسفد و بسیاری قناتهای دیگر خبر داد و افزود: اگر هنوز در قناتهای فرحآباد، فروتقه، رزقآباد و تربقان آب جریان دارد، به دلیل مشارکت مردم و مرمت و بازسازی مداوم قناتهاست.
وی با بیان اینکه در حد ممکن از اعتبارات دولتی برای مرمت و بازسازی قناتها کمک کردهایم، به وضعیت کشاورزی منطقه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سالهای گذشته در بخش تسهیلات و اعتبارات متاسفانه به بخش کشاورزی کاشمر جفا شده است.
موسوی بیان کرد: هرچند اشتغال و امنیت غذایی شهرستان به کشاورزی بستگی دارد و 21 هزار بهرهبردار شهرستان در بخش کشاورزی فعالیت دارند اما توجهی به این بخش نشده است.
انتهای پیام