به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، با ورود سوریه به جنگی بیپایان در طول پنج سال گذشته رژیم صهیونیستی تا حد زیادی به حاشیه رفته و تنها به پیگیری اوضاع در بلندیهای جولان اکتفا میکند و برخی مواقع در واکنش به حملات راکتی از سوریه حملات هوایی را به این کشور انجام میدهد.
در سایه وجود دشمنان تاریخی در مرزهای رژیم صهیونیستی، این رژیم به جاسوسی علیه همسایگانش میپردازد و از طریق کانال ارتباطی با روسیه این کار را انجام میدهد تا از رخدادهای سوریه مطلع شود.
آوی دیچر، رئیس سابق سازمان اطلاعات و امنیت داخلی (شاباک) یا (شین بت) و رئیس کنونی کمیته وزارت خارجه و جنگ در کنست (پارلمان اسرائیل) در پیشبینی خود درباره بیشتر حوادث از جمله پیشبینیاش درباره سرنگونی سریع نظام سوریه اشتباه کرده بود.
با حملات روسیه علیه افراد مسلح در سوریه از خاک ایران و حمله زمینی نیروهای ترکیه برای جنگ با داعش در شمال سوریه مسئولان اسرائیلی معتقدند که درگیری وارد مرحلهای شده که با آشوب و دشواریهایی بسیار بیشتر از حد انتظار همراه است.
دیچر به خبرنگاران خارجی گفت: این تنها بحثی است درباره اینکه آیا ما در آغاز پایان کار قرار داریم یا پایان یک سرآغاز. تحولات سوریه زلزلهای را در منطقه ایجاد کرد که شدت آن از یک زلزله ۹ ریشتری کمتر نیست.
وی تأکید کرد: میدانم که آشوب بهترین کلمهای است که میتوان رخدادهای کنونی را با آن توصیف کرد. در واقع این رخدادها یک آشوب واقعی و کامل است. با آشوب میدانی چه موقع اوضاع ثبات خواهد یافت اما آشوب واقعی و کامل چیزی است که در آن پیشبینی کردن درباره اوضاع بسیار دشوار است.
برخی مسئولان اسرائیلی در میان این تنشها به پیامدهای مثبت احتمالی هم اشاره میکنند. آنها معتقدند که بازسازی دوباره خارمیانه بعد از یک قرن از ترسیم مرزهای منطقه به دست انگلیس و فرانسه احتمالا به نفع اسرائیل خواهد بود و دشمنان قدیمیاش را از جمله سوریه، لبنان و ایران ضعیف خواهد کرد.
یک دیپلمات اسرائیلی هفته گذشته گفت: "ما در شرایطی به سر میبریم که هرچه اوضاع بدتر و دودستگی بیشتر باشد تهدید علیه ما کمتر خواهد بود.
در دوره اخیرا تحولات بیسابقه زیادی رخ داده و این سؤال را برمیانگیزد که روسیه و ترکیه که هر دو همپیمان اسرائیل هستند و هر کدام منافع خاصی در سوریه دارند چگونه برخورد خواهند کرد. به عنوان مثال هم مسکو و هم آنکارا به این مساله اشاره کردند که از ابقای بشار اسد، رئیسجمهور سوریه در قدرت به نوعی حمایت خواهند کرد، این نتیجهای است که چندان به مذاق اسرائیل خوش نمیآید.
دیچر گفت: در چنین شرایطی که ترکیه، روسیه و ایران شاید اولویتهای متناقضی داشته باشند ما معتقد نیستیم که آنها قصد و نیتی برای استفاده از سوریه به عنوان پایگاهی علیه اسرائیل داشته باشند.
اما حزب الله لبنان که در کنار ارتش سوریه در این کشور میجنگد و بارها با اسرائیل رو در رو شده است، یک استثناست. حزب الله برای ۲۰ سال علیه اسرائیل جنگید.
دیچر ادعا کرد: حزب الله حدود ۱۶۰۰ نیرو را در جنگ سوریه از دست داد و حدود پنج تا شش هزار تن از نیروهایش در این جنگ زخمی شدند.
وی افزود: تروریستهای حزب الله بیشتر در سوریه کشته شدند تا در درگیری با اسرائیل. وی این را "اخباری مسرت بخش" برای اسرائیل و موجب نگرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان دانست!
دیچر گفت: اخبار ناراحت کننده برای اسرائیل این است که حزب الله در گروههایی بزرگتر و با سلاح پیشرفته جنگ را میآموزد. حزب الله اکنون گردانهایی با سلاح پیشرفته و توپخانه دارد.
وی گفت: ما میدانیم که اگر بخواهیم وارد جنگ جدید با حزب الله شویم این جنگ متفاوت خواهد بود و ما آماده آن خواهیم بود. زمانی که گفتم حزب الله ارتشی از "تروریستها" است اکنون میتوانید کمی از واژه تروریستها فاصله گرفته و به سمت ارتش بروید.
انتهای پیام