جبار حمادی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: 13 هزار و 600 هکتار نخیلات در شهرستان شادگان وجود دارد که تنها 10 هزار هکتار آن بارور هستند، معمولا در سالهای گذشته میزان تولیدات نخیلات 60 تا 70 هزار تن بود اما به علت مشکلات کم آبی تولیدات ما در سال جاری کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به تولید 60 هزار تن خرما و رطب در سال گذشته افزود: در سال گذشته تولید رقم استعمران حدود 26 هزار تن بود اما در سال جاری به علت خشکیدگی نخیلات، تولیدات ما کاهش بسیاری دارد و پیش بینی میشود در مجموع 40 تا 45 هزار تن خرما و رطب برداشت شود که سهم رقم استعمران از این تولیدات 20 هزار تن خواهد بود.
حمادی با اشاره به تاثیر بیشتر کم آبی بر ارقام حساستر خرما مانند رقم بریم خاطرنشان کرد: در سال 85 که سالی پرآب برای نخیلات محسوب میشد، از نخیلات شادگان 70 هزار تن خرما و رطب برداشت شد اما برای سال جاری کاهش بسیاری در تولیدات نخیلات این شهرستان خواهیم داشت.
وی تولید خرما را دارای یک پروسه طولانی دانست و عنوان کرد: با یک مرتبه آبیاری تولید خرما مسیر نمیشود و وقتی که در طول سال به نخیلات ما هیچ آبی نمیرسد، آبیاری نخیلات صرفا در فصل تابستان تاثیری در افزایش تولیدات نخواهد داشت و زمانی که از هر نخل 50 تا 150 برگ حذف میشود، دیگر چه انتظاری میتوان از تولیدات نخیلات داشت؟
مدیر اداره جهاد کشاورزی شادگان گفت: اکنون آب هر 10 روز یکبار به نخیلات ما میرسد و این وضعیت مصداق ضربالمثل نوشدار پس از مرگ سهراب است، زیرا اکثر نخیلات این شهرستان دارای برگهای بسیار کم و تاج کج هستند و در صورت ادامه وضعیت آبیاری کنونی در طول سال جاری تنها میتوان انتظار توسعه نخیلات و افزایش تولیدات خرما و رطب را در سال بعد داشت.
انتهای پیام