ازدواج بهشتی

نخستین روز از آخرین ماه قمری، سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است و روزی مبارک برای همه نوگامانی است که دل به زندگی فاطمی داده ‏اند تا شادی خود را با خاطره همیشه روشن آن روز مبارک، پیوند زنند. ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت فاطمه (س) به فرمان خداوند، از امتیازاتی است که رسول اکرم (ص) بر آن مباهات می کردند. در این پیوند پر میمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادمانی و بهشتیان به زینت و زیور آراسته شده بودند.

فاطمه زهرا (س) دختر پیغمبر اکرم (ص) و از دوشیزگان ممتاز عصر خویش بود. پدر و مادرش از اصیل ترین و شریف ترین خانواده های قریش بودند. از حیث جمال ظاهری و کمالات معنوی و اخلاقی از پدر و مادر شریفش ارث می برد و به عالی ترین کمالات انسانی آراسته بود.

پیش از حضرت علی علیه السلام افرادی مانند ابوبکر و عمر آمادگی خود را برای ازدواج با دختر پیامبر(ص) اعلام کرده بودند و هر دو از پیامبر(ص) یک پاسخ شنیده بودند و آن این که درباره ازدواج حضرت زهرا (س) منتظر وحی الهی است.

حجت‌الاسلام رحیم همزبان، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا بر لزوم الگوگیری از زندگانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) تاکید و اظهار کرد: نزدیک شدن به خداوند و طی مسیر الهی در زندگی باید اولویت انتخاب همسر قرار گیرد چرا که این دو حضرت این هدف را برای ازدواج خود تعیین کردند.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: عمل به دستورات الهی و اطاعت از خداوند متعال باید ذکر خانواده باشد.

وی تاکید کرد: هر چقدر تجملات در زندگی و هم چنین شروع زندگی چون عروسی های آن چنانی، مهریه های سنگین و جهیزیه های گران قیمت بیشتر شود اختلافات در زندگی نیز بیشتر شده و به احتمال زیاد منجر به طلاق خواهد شد.

وی با اشاره به ازدواج های دانشجویی گفت: این ازدواج ها اگر عاقلانه باشد بسیار خوب است، دانشجویان می توانند با کمک خانواده های خود اقدام به ازدواج کرده و زندگی ساده ای را در کنار هم شروع کنند.

حجت‌الاسلام همزبان ادامه داد: مسئولان نیز باید در راستای ترویج ازدواج های دانشجویی به جوانان کمک کنند.

 حجت‌االاسلام سید شهاب الدین حسینی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، ضمن تبریک فرا رسیدن سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) با بیان اینکه ازدواج این دو حضرت در سال دوم بعد از هجرت انجام شد، اظهار کرد: اولین و مهم ترین ویژگی زندگانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) ساده زیستی بود که متاسفانه در جامعه امروز به دلیل رواج برخی رسومات غلط این اصل مهم زندگانی به فراموشی سپرده شده است.

وی با اشاره به دیگر ویژگی های زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) افزود: الهی بودن، هم کفو بودن، خواستگاری بدون واسطه، قناعت، سهل و آسان گرفتن زندگی از جمله مهم ترین ویژگی های زندگانی این دو حضرت می باشد.

وی واسطه گری در امر ازدواج را مناسب ندانست و تاکید کرد: خواستگاری بدون واسطه که حضرت علی(ع) با تمام حجب و حیا خود اقدام بدان کرد بهترین روش است چرا که وقتی واسطه ای برای ازدواج در نظر گرفته می شود سوء تفاهم هایی ایجاد می شود که گاها باعث بروز مشکلاتی می شود.

حجت‌الاسلام حسینی گفت: خانواده های امروزی باید ساده زیستی زندگانی این دو حضرت را الگوی خویش قرار دهند و از رسومات غلط و تجمل گرایی که حجامعه امروز بدان گرفتار شده است، تبعیت نکنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تاکید خداوند در قرآن کریم به امر ازدواج تاکید کرد: خداوند به صراحت در قرآن کریم اطمینان داده است که روز ازدواج را می رساند و بندگان باید بدون نگرانی به این امر اقدام کنند. اما متاسفانه در جامعه امروز خانواده ها از خواستگار کار معین، خانه و امکانات دیگر می خواهند که باعث شده است سن ازدواج بالاتر رود.

وی هم جچنین با اشاره به مهریه پایین حضرت زهرا(س) گفت: مهرالسنه به پول امروز ما حدود دو میلیون تومان است که این نیز باید الگوی جوانان باشد تا مهریه های سنگین که طرف مقابل حتی توان پرداخت آن را ندارد، تعیین نشود.

وی در پایان گفت: نتیجه زندگانی با چنین ویژگی هایی مودت و رحمت و آرامشی خواهد بود که پروردگار در قرآن کریم بدان اشاره کرده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 95061308347
  • خبرنگار :