آیت‌الله اعرافی:

مدرسه فیضیه نماد اسلام و انقلاب اسلامی است

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، با بیان اینکه جایگاه علمی حوزه باید زنده بماند،گفت: نیازهای جهان باید در بستر همین معارف الهی پاسخ بگیرد و امروز حوزه در برابر نیازهای بین‌المللی و جامعه خود قرار دارد چرا که حوزه ذات بین‌المللی و اجتماعی و مردمی دارد

به گزارش ایسنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی روز شنبه (13 شهریور) در آیین افتتاحیه سال جدید تحصیلی حوزه‌های علمیه در مدرسه فیضیه قم، مدرسه فیضیه را نماد اسلام و انقلاب اسلامی دانست و با تقدیر  از همه کسانی که در پیشبرد اهداف حوزه تلاش کردند، افزود: حوزه نهادی برآمده از فلسفه بزرگ تبلیغ دین و دفاع از ارزش های متعالی الهی است، حوزه یک هویت تاریخی و عظیم دارد که همه باید به این هویت تاریخی افتخار کرده و هم آن را صیانت کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که حوزه نهادی خود بنیان متکی بر مرجعیت و علما است، گفت: این حوزه همراه و دلداده انقلاب است که از دل همین حوزه و فیضیه انقلاب بیرون آمده است، از همین فیضیه انقلابی برخاست که معادلات مادی جهان را تغییر داد.

وی عنوان کرد: اگر سخن از پیشرفت و تعالی حوزه می شود هرگز بدان معنا نیست که ذاتیات و حقیت های ناب حوزه را ذره ای مورد خدشه قرار دهیم بلکه باید آنها را تقویت کنیم، سنت ها و آداب حوزه مورد عنایت همه بزرگان است که باید مورد توجه باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: حوزه جای تهذیب نفس و تزکیه اخلاق است، اگر روح معنویت و عبودیت خدا در تحصیل و تحقیق ما جلوه گر نباشدحوزه نیستیم، درس ها باید جلوه گر معنویت باشد، تقاضا از اساتید این است که بعد اخلاقی را پاس بدارند.

وی اضافه کرد: باید تلاش کنیم حوزه در معرض آسیب های معنوی واخلاقی قرار نگیرد، حوزه جایگاه علم دین و معارف الهی است، جدیت در تحصیل و ارتباط عمیق شاگرد و استاد سبب عمق علمی می شود؛ ما میراث دار بزرگانی هستیم که یکی جواهر و دیگری رسائل و مکاسب به وجود می آورد.

اعرافی با بیان این که امروز مواجه با نیازهای بزرگی در ایران و جهان هستیم، گفت: همه باید بر معارف الهی اهتمام کنیم، حوزه ذات بین المللی، اجتماعی و مردمی دارد، این ابعاد مهمی است که باید رونق روز افزون پیدا کند؛ تأکیدات رهبر انقلاب و مراجع تقلید باید مورد توجه باشد.

وی افزود: انتظار ما از اساتید و طلاب همدلی، وحدت و هم افزایی است، انتظار ما از بزرگان راهنمایی و هدایت است، حوزه نیازمند هم افزایی و همدلی است، مشارکت فکری همه برای طراحی ها باید تأمین شود؛ حوزه در برابر دولت ها آزاد و مستقل و ناصح اما هر جا لازم باشد ناقد است اما نظام را از خود می داند و کمک می کند.

مدیر حوزه های علمیه اظهار داشت: نور تحصیل و تهذیت و جدیت از فردا باید آشکار باشد و همه به آن توجه کنند، ما در کنار شما خواهیم بود و در جهت تکمیل اسناد راهبردی حوزه و بازنگری قوانین و مقررات هستیم، از خدا در این راه خطیر و مسؤولیت بزرگ استمداد می جوییم، مراجع و رهبری همانطور که تبلیغ و ترویج مکتب اهل بیت را رسالت اصلی می دانند، این حوزه نیز در خدمت امت اسلامی است.

وی ادامه داد: ما تکفیر و جنگ را نمی پسندیم، حوزه علمیه قم نماد تبلیغ و مقابله با جریان های تکفیری و ضد دینی است.

  • شنبه/ ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95061308308
  • خبرنگار :

برچسب‌ها