به گزارش ایسنا، «آرت نت» نوشت: دانشمندان سالها در مورد لکه سفیدرنگی که روی بوم نقاشی «جیغ» ـ معروفترین اثر «ادوارد مونک» ـ به چشم میآمد، تحقیق کردند و با وجود گمانهزنیهای بسیار به این نتیجه رسیدند که این لکه، موم آبشده شمع است.
پیش از این تصور میشد این لکه سفیدرنگ که بالای شانه راست مرد جیغکشان نقاشی این هنرمند بزرگ نروژی دیده میشود، فضله پرنده است اما حالا مشخص شده که این لک، موم آبشده از شمع است.
پژوهشگران دانشگاه «انترپ» بلژیک با بررسی شاهکار پاستل سال 1890 این نقاش به این نتیجه رسیدهاند. این تابلو اولین اثر از چهار نسخهای است که «مونک» در مجموعه «جیغ» خلق کرد.
عکسهایی که از قرن نوزدهم به جای مانده نشان میدهد، «مونک» نقاشیهایش را در فضای باز و بدون هیچ حفاظی روی بومها میکشیده و همین باعث شد برخی تصور کنند این لکه بر اثر فضله پرندگان به وجود آمده است. اما تحقیقات جدیدی که با اسکنرهای اشعه ایکس مایکرو انجام شد، نشان داد، آب شدن شمعی که احتمالا در استودیوی این نقاش روشن بوده، این لکه را ایجاد کرده است.
«جیغ» شاهکار اکسپرسیونیست «ادوارد مونک» است که عنوان گرانترین اثر هنری حراجیهای جهان را یدک میکشد. چند سال پیش یکی از نسخههای «جیغ» به قیمت بینظیر 120 میلیون دلار در شعبه نیویورک حراجی بزرگ «ساتبی» به فروش رسید و به شهرت این نقاش نروژی افزود.
«مونک» در این تابلو، فردی وحشتزده را در پسزمینهای به رنگ قرمز نشان میدهد که صورتش را میان دو دست گرفته و فریاد میزند. در حال حاضر سه نسخه از «جیغ» موجود است که همگی در نروژ (دو تابلو در موزه «مونک» و سومی در ناسیونال گالری نروژ) نگهداری میشوند.
«مونک» مادرش را در سال 1868 میلادی بهخاطر بیماری سل از دست داد و بعد از او نیز خواهرش درگذشت. پس از مرگ مادرش، پدر «مونک» این ترس را در ذهن کودکانهی او جا داد که اگر به هر طریقی گناه کند، بدون هیچ بخششی محکوم به مرگ و فنا خواهد شد. یکی از خواهران این هنرمند در سن جوانی به بیماری روحی مبتلا شد. «مونک» نیز تقریبا بیمار بود. از این شش خواهر و برادر، فقط یکی از برادران «مونک» ازدواج کرد که او نیز مدتی پس از عروسی مرد. وی بعدها در اینباره گفت: بیماری، دیوانگی و مرگ، فرشتههایی بودند که تمام زندگی من را احاطه کرده بودند.
انتهای پیام