به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحی امیری 9 شهریورماه در سفر به شهرکرد در نشستی با اصحاب فرهنگ و رسانه، اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری نماد سازگاری فرهنگی و اجتماعی است که حق این استان در نظام جمهوری اسلامی باید بیش از پیش ادا شود و این به همت مدیران استانی برمیگردد که باید تصویری زیبا از مردمان استان نشان دهند نه فقط طبیعت آن را تبلیغ کنند.
وی با تاکید بر اینکه چهارمحال و بختیاری در قوام و دوام فرهنگ و تمدن اسلامی نقش پررنگی داشته است، افزود: در این استان اهل هنر و فرهنگ کم نیستند و باید از این ظرفیتها در راستای ارائه تصویر درستی از استان به جهان و کشور استفاده کرد.
صالحی امیری با اشاره به گفتمانهای ارزشها، سازندگی، اصلاحات و عدالت در دورههای مختلف پس از انقلاب، گفت: در دوره جدید شاهد گفتمان اعتدال در کشور هستیم و گفتمان فرهنگی دولت نیز مبتنی بر گفتمان اعتدال است.
وی با اشاره به اینکه جوهر انقلاب اسلامی مبتنی بر اصل گردش قدرت است، اظهار کرد: جامعه تحجر را نمیپذیرد و گفتمان اعتدال رویکرد تحجر ندارد، گفتمان اعتدال معتقد به زمینی بودن است نه آسمانی بودن.
صالحی امیری با عنوان این مطلب که این دولت با اصحاب رسانه و فرهنگ تعامل دوجانبه داشته است، گفت: دولت در ابتدای کار با لبخند جامعه فرهنگ و هنر و رسانه مواجه شد و اکنون نیز باید به آن اندیشه مثبت وفادار بماند.
او همچنین گفت: انسان فرهنگی باید با آرامش بتواند بگوید، بنویسد و نشر دهد و از مجازات پس از عمل خود در اضطراب نباشد، که در این دولت امنیت فرهنگی به طور کامل محقق شد.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه روند مشارکت اجتماعی در حال افزایش است و این یک سرمایه بزرگ است، گفت: عدهای مخالف شکلگیری این مشارکت عظیم عمومی بودند اما خود رهبری هم این مشارکت را تحسین کردند و بستر لازم برای مشارکت اجتماعی، سرمایه اجتماعی است و سپس سرمایه فرهنگی.
وی با تاکید بر اینکه تداوم حیات اجتماعی بدون بصیرت فرهنگی امکانپذیر نیست، گفت:جامعهای در راه تعالی حرکت میکند که انسانهای متعالی تربیت کند و انسان متعالی در بستر فرهنگی تربیت میشود پس نباید به فرهنگ از منظر فراغت نگاه کرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه نشاط اجتماعی از سرمایههای هر جامعهای است و بدون نشاط و شادی جامعه مایوس و ناامید خواهند شد، بیان کرد: طلاق، خشونت، حاشیه نشینی، اعتیاد، ایدز و دیگر ناهنجاریهای موجود در جامعه ریشه در عدم تخلیه شادی و هیجان دارد و عدم تولید و بازتولید شادی در جامعه مسبب بروز چنین آسیبهایی است.
وی با اشاره به اینکه همه فعالیتها باید در چارچوب قانون باشد و با تعطیل کردن کنسرتها مشکل کشور حل نمیشود، افزود: دولت اصرار دارد که در جامعه فضایی ایجاد شود که بر مبنای مبانی اعتقادی و شرعی هیجانات تخلیه شود و این هیجانات باید به عرصههای مختلف ورزشی، هنر، شعر، موسیقی و دیگر عرصهها سوق داده شود.
صالحیامیری با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی سیاست دولت انسجام فرهنگی با منطق ارگانیک است نه مکانیک، افزود: بنا نیست جامعه با تحدید به هم متصل شود بلکه انسجام جامعه باید بر حسب فطرت و عقلانیت باشد.
وی با اشاره به اینکه ما با توسعه نفتی و اقتصادی به مقصد نخواهیم رسید و ریل توسعه باید از فرهنگ آغاز شود، اظهار کرد: نخبگان به عنوان تولیدکنندگان منابع فرهنگی، رسانهها که حلقه بین مردم و نظام سیاسی جامعه هستند، نظام آموزش کشور که آفریننده بستر لازم برای توسعه است و کانونهای صنفی و مدنی چهار پایه اساسی در حوزه فرهنگی کشور هستند.
صالحی امیری تصریح کرد: فضای فرهنگی باید در اختیار دستگاههای مدنی و فرهنگی جامعه باشند، هرچقدر نهادهای فرهنگی در کشور گسترش یابند و نخبگان حضور و ظهور پیدا کنند ترقی فرهنگی به وجود میآید اما اگر همه امور را به دولت واگذار کنیم به بیراهه خواهیم رفت پس همه نهادهای هشتگانه فرهنگی باید کانونهای فرهنگی را به رسمیت بشناسند.
انتهای پیام