انتقاد آنکارا از عدم جدیت ائتلاف ضدداعش/بازدید آلمان‌ها از اینجرلیک به "نسل‌کشی"ارامنه گره خورد

وزیر خارجه ترکیه درباره عملیات نیروهای این کشور در شمال سوریه گفت: هدف عملیات "سپر فرات" پاکسازی منطقه از داعش و گروه‌های تروریستی است و اگر کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش اینچنین عملیاتی را قبلا انجام داده بودند دیگر داعش وجود نداشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری هابرترک، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در کنفرانس خبری مشترک با همتای هلندی‌اش در آنکارا در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره بازدید نمایندگان آلمان از پایگاه اینجرلیک گفت: این مساله بستگی به مواضع آلمان دارد. بستگی به آن دارد که دولت آلمان خود را از قطعنامه‌ای که کشتار ارامنه در سال 1915 را نسل کشی خوانده دور کند. اگر آنها گام‌های ضروری را بردارند ما هم مجوز بازدید می‌دهیم.

وی افزود: اما متاسفانه باید بگویم کسانی که تاریخ کشورمان را غیرمنصفانه توصیف می‌کنند نمی توانند از نقاط حساس کشورمان بازدید کنند.

مقام‌های وزارت خارجه ترکیه گفته‌اند که گام‌های ضروری یعنی دولت آلمان قطعنامه پارلمان درباره نسل‌کشی ارامنه را تایید نکند و با صراحت اعلام کند که از آن حمایت نمی‌کند.

همچنین وزیر خارجه هلند در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اخیر آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان مبنی بر عدم انتقال مشکلات داخلی ترکیه به کشور آلمان از سوی ترک‌های مقیم این کشور گفت: ما احساسات ترک‌های مقیم را درک می‌کنیم. اما نباید مشکلات موجود در داخل ترکیه به کشورهای میزبان مانند هلند منتقل کنیم. ما هیچ گونه دخالتی در امور داخلی آنکارا نمی‌کنیم.

چاووش اوغلو نیز در پاسخ به این سوال گفت: ما نمی‌خواهیم در امور داخلی هلند دخالت کنیم اما واکنش نشان دادن ترک‌های مقیم در هلند بسیار طبیعی است و نمی‌توان جلوی آن را گرفت مگر اینکه هنجارها و قوانین کشور را نقض کنند. هلند یا هرکشور دیگر اروپایی زمانی که به ترکیه درس دموکراسی می‌دهند به معنای دخالت در امور داخلی آنکارا محسوب نمی‌شود اما زمانی که صحبت از ترک‌های مقیم در اروپا است این دخالت در امور داخلی محسوب می‌شود. این سیاست به معنای اعمال استاندارد دوگانه است. باید مشکلات موجود همانند مذاکراتی که میان هلند و ترکیه وجود دارد براساس گفت‌وگو حل شود. ما درباره این مسائل مذاکره می‌کنیم.

وی درباره عملیات نیروهای ترکیه در شمال سوریه با تاکید بر عقب نشینی نیروهای اتحاد دموکراتیک به شرق فرات گفت: هدف از عملیات ما داعش است اما سوال ما این است که چرا حزب اتحاد دموکراتیک سوریه از این مساله ناراضی و ناخشنود است. اگر کشورهای عضو ائتلاف آمریکا نیز همانند ترکیه دست به حملات مشابه می‌زدند زودتر از این ها داعش در عراق و سوریه ریشه کن می‌شد. ترکیه با حمایت از مردم سوریه به عملیات مبارزه با تروریست‌ها ادامه می‌دهد اما سوالم این است چرا کسانی که مدعی مبارزه با تروریست هستند مخالف این عملیات هستند؟

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95060805271
  • خبرنگار : 71089