به گزارش خبرنگار ایسنا، “ آرتاشس تومانیان” صبح امروز (یکشنبه) در دیدار با شهردار اصفهان با تأکید بر اینکه سفارت جمهوری ارمنستان با همکاری وزارت خارجه این کشور برنامهریزیهایی را برای سفر به استانهای مختلف ایران در نظر گرفته است، اظهار کرد: ما معتقدیم همه مشکلات در تهران حل نمیشود و به همین دلیل دو تن از دستیاران خود را در چارچوب کمیسیون مشترک با خود به همراه آوردهایم.
تومانیان با اشاره به اینکه حکومت جمهوری ارمنستان حکومتی جوان و 25 ساله است، افزود: ارمنستان تاریخی یک هزارساله دارد و اگرچه مرزهای جمهوری ارمنستان در طول تاریخ شاهد تغییرات بسیار زیادی بوده و حتی این کشور چند صدسال از وجود حکومت بیبهره بوده است، اما روابط میان ایران و ارمنستان در همه دورانها خوب، دوستانه و تعاملی ارزیابی میشود.
وی روابط سیاسی میان دو کشور را بسیار خوب و هدفمند ارزیابی و خاطرنشان کرد: ایران یکی از چهار کشور همسایه جمهوری ارمنستان محسوب میشود که هرگاه نیاز بوده کمکهای خود را از کشور ما دریغ نکرده است. روابط خوب فیمابین در سطوح مختلف میان مقامات دولتی، مسئولان وزارتخانهها و حتی مردم عادی از دیرباز در جریان و در گردش بوده و امروز نیز همین گونه است.
وی با تأکید بر اینکه در مسافرتهای دیپلماسی باید کاربردیتر به مسائل نگاه کرد، تصریح کرد: اگرچه روابط تاریخی، فرهنگی و اجتماعی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان در حد مطلوبی است، اما روابط اقتصادی موجود باید دو تا سه برابر بیشتر شود. البته هر دو کشور در اجرای برنامههای کلان خود مانند احداث جادههای مواصلاتی و خطوط انتقال برق و گاز گامهای مؤثری برداشتهاند، اما روابط اقتصادی، تجاری و بازرگانی باید دو تا سه برابر افزایش یابد.
سفیر ارمنستان در ایران ادامه داد: ارتباطات توریستی، گردشگری و فرهنگی بسیار مهم هستند، اما مهمتر از آنها توجه به مباحث تجاری و اقتصادی است که باید در دیدار با مقامات کشوری، استانی و شهری در مورد آنها گفتگو و رایزنی انجام شود.
تومانیان درباره جایگاه اصفهان در ایران، اظهار کرد: جمهوری ارمنستان به جایگاه اصفهان در ایران آگاه است و ایران را بهمثابه ارکستری میداند که اصفهان ویولنزن اول آن است. همچنین اصفهان در عرصه سیاسی و اقتصادی ایران نیز پیشگام، مؤثر و تعیین کننده است.
وی اضافه کرد: در طول یک سال و نیم گذشته که از فعالیت من در سفارت ارمنستان در ایران میگذرد، تلاش کردهام تا گامهای خوبی را برای شناخت هر دو کشور به یکدیگر بردارم. در قرون متمادی جامعه ارمنی در ایران خلاقیتها و توانمندیهای خود را به نمایش گذاشته و با صلح و صفا در کنار ایرانیان مسلمان زندگی کرده و از طرف ایرانیان مورداحترام قرار گرفتهاند.
سفیر ارمنستان در ایران افزود: ارمنستان سه میلیون جمعیت دارد، اما هفت میلیون ارمنی در خارج از مرزهای این کشور زندگی میکنند.
تومانیان، ارامنه ساکن ایران را گروههای خلاق و توانمند از جامعه ارمنی ارزیابی و خاطرنشان کرد: همین مسئله میطلبد تا روابط میان دو کشور هر چه بیشتر عمیقتر و توسعه مندتر شود. هرچند ممکن است مردم اصفهان اقلیت ارامنه و کشور ارمنستان را بشناسند، اما ایرانیانی نیز هستند که محل ارمنستان روی نقشه را هم نمیتوانند تشخیص بدهند. من به مساعدت شهردار اصفهان نیازمندم تا برنامههای آتی خود را در این شهر به بهترین شکل به اجرا برسانم.
وی با اشاره به صنایع دستی ناب شهر و استان اصفهان، گفت: تا کنون برای بازدید به هر شهر و استانی که رفته ام هدایایی را دریافت کرده ام که هر کدام بی ارتباط به شهر و استان اصفهان نبوده اند. به نظر می رسد که به غیر از اصفهان استان های دیگر ایران در حوزه صنایع دستی پیشرفتی نداشته اند. توسعه فرهنگی نیازمند کار سیستماتیک و برنامه ریزی شده است، از شهردار اصفهان می خواهم تا تصمیمات گرفته شده در این جلسه را هر چه زودتر به عوامل تحت امر خود انتقال دهد و نتایج را پیگیری کند.
سفیر ارمنستان در ایران برگزاری نمایشگاه اختصاصی ارمنستان در ایران را گامی مؤثر در روابط اقتصادی میان دو کشور ارزیابی و اظهار کرد: این نمایشگاه که از 14 تا 17 مهرماه سال جاری و هم زمان با نمایشگاه صنعت تهران برگزار می شود، با مشارکت شرکت سهامی و نمایشگاه های ایران و با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران برگزار می شود و هدف از آن ارتقاء سطح توسعه روابط اقتصادی و تجاری، بازارسازی، افزایش صادرات، توسعه فرهنگی گردشگری، تسهیل در مبادلات تجاری مابین دو کشور ارمنستان و ایران و تقویت و حمایت از خدمات کشور ارمنستان است.
تومانیان در توضیح بخش های مختلف این نمایشگاه، گفت: این نمایشگاه دارای بخش های کشاورزی و صنایع غذایی، بهداشتی، پزشکی و دارویی، ساختمان، صنعت بانکداری، فناوری اطلاعات IT، طلا و جواهر، تولید شیشه، نساجی، توریسم و حمل و نقل است.
انتهای پیام