معاون رییس جمهور:

ارزش ذخایرِ موزه‌های کشور، بیش از دارایی بانک مرکزی است

«مسعود سلطانی‌فر» با بیان اینکه ذخایر موجود در موزه‌های کشور ما ارزشی بیش از دارایی بانک مرکزی دارد، بیان کرد: امروز گردشگری تخصصی شده و ظرفیت‌های زیادی در حوزه گردشگری زیارتی - مذهبی در ایران داریم که باید کار ویژه‌ای در این زمینه انجام دهیم.

به گزارش ایسنا، معاون رئیس جمهور و رویس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امروز شنبه (6 شهریورماه) در جلسه مشترک با فعالان اقتصادی و گردشگری استان کرمان اظهار کرد: کرمان سهم پررنگی در آثار ثبت جهانی کشور دارد که نشان دهنده ظرفیت و هویت تاریخی تمدنی گسترده این استان است و این امر بسیار ارزشمندتر از سرمایه‌هایی است که به عنوان منابع در فرآیند توسعه از آن نام می بریم.

وی با اشاره سیاست‌های 12 گانه اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری افزود: با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال گذشته، روند اجرای کار با جدیت بیشتری دنبال شد و مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با دولت ابراز رضایت نسبی از این ستاد فرمودند.

سلطانی‌فر تصریح کرد: در فرآیندهای پیشِ رو در راستای اقتصاد مقاومتی واقعا به دنبال تمرکززدایی و اعطای اختیار به مدیران استانی و شهرستانی هستیم و گام‌های خوبی در سازمان میراث فرهنگی در این زمینه برداشته شده و اعلام می‌کنیم هر بخشی از وظایف و مسوولیت‌های قانونیِ ما به ویژه در بخش گردشگری با پیشنهادات نمایندگان مجلس که بتوانیم واگذار کنیم، آمادگی داریم و این کار را انجام می دهیم.

وی بیان کرد: رییس جمهور تاکید و تمرکز ویژه‌ای بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی دارند و اراده مجموعه نظام بر این است که با فراهم کردن ساز و کار مختلف و تصویب قوانین مناسب، بخش خصوصی بتواند در فضای کسب و کار مناسب فعالیت کند.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به واگذاری هفت خانه قدیمی کرمان به سازمان همیاری شهرداری برای تبدیل به مراکز اقامتی گردشگری اظهار کرد: باستان‌شناسان تخمین می زنند بین 800 هزار تا یک میلیون مکان، بنا یا سایت گردشگری در کشور داریم که سبب شده ایران به یک موزه در دنیا تبدیل شود.

وی افزود: تاکنون کمتر از پنج درصد مکان‌ها و بناهای تاریخی کشور را توانسته‌ایم ثبت ملی کنیم و فعلا امکان و توان کاوش برای کشف دیگر بناها نداریم و 95 درصد از مساحت شهر سوخته زابل هنوز کاوش نشده، اما همان پنج درصد آنقدر گنجینه داشته که ثبت جهانی شده است.

سلطانی‌فر با بیان اینکه ذخایر موجود در موزه‌های کشور ما ارزشی بیش از دارایی بانک مرکزی دارد، بیان کرد: امروز گردشگری تخصصی شده و ظرفیت‌های زیادی در حوزه گردشگری زیارتی – مذهبی در ایران داریم که باید کار ویژه‌ای در این زمینه انجام دهیم.

معاون رییس جمهور اظهار کرد: برای نخستین‌بار در جذب گردشگر جزو 50 کشور اول دنیا قرار گرفته‌ایم و از لحاظ درآمد به رتبه سی و هفتم دنیا ارتقاء پیدا کرده‌ایم، این در حالیست که همچنان از اهداف سند چشم‌انداز عقب هستیم.

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی میراث فرهنگی در زمینه ایجاد 140 هزار اشتغال در حوزه صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: امیدواریم این طرح‌ها در شورای عالی اشتغال به تصویب برسد تا با انجام این کار، بار سنگینی از روی دوش تامین اشتغال کشور برداریم.

رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه معتقدیم در فرآیند دیپلماسی عمومی، یکی از مهم‌ترین ابزارها، گردشگری است تصریح کرد: طی چند ماه آینده میزبان چند رویداد بین‌المللی خواهیم بود که بهمن ماه میزبان بزرگ‌ترین جمع تورلیدرها از بیش از 100 کشور دنیا هستیم و بیش از 500 نفر راهنمای گردشگری به ایران سفر خواهند کرد که فرصت خوبی برای بهره‌برداری و معرفی جاذبه‌های گردشگری کشور است.

معاون رییس جمهور در ادامه با اشاره به پایلوت شدن استان کرمان در اقتصاد مقاومتی و تشکر از وحدت و هماهنگی مسوولان استان اظهار کرد: استان کرمان در اقتصاد مقاومتی تاکنون کارنامه خوبی داشته و زیرساخت اصلی این توسعه و موفقیت، هماهنگی، همدلی و هم افزایی مسوولان است و تا زمانی که این مهم وجود داشته باشد، برنامه ها با مشارکت بخش خصوصی جلو خواهد رفت.

وی با تاکید بر اینکه امکان تبدیل شدن کرمان به یک مقصد جدی گردشگران خارجی وجود دارد، تصریح کرد: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که در همه ایام سال گردشگران داخلی و خارجی در این استان حضور داشته باشند و بنده فکر می‌کنم با توجه به وجود پنج اثر ثبت جهانی و تنوع اقلیمی استان کرمان، باید خود را برای میزبانی از سالانه 200 هزار نفر گردشگر تا پایان برنامه ششم توسعه آماده کنیم.

رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور تصریح کرد: ما برای کرمان اولویتی در خصوص تخصیص منابع و برنامه ها قائل می شویم و برای احداث هتل های مختلف به ویژه چهار و پنج ستاره اعلام آمادگی می کنیم، زیرا این استان آینده درخشانی را خواهد داشت.

معاون رییس جمهور گفت: در سال گذشته میلادی از حدود یک میلیارد و 200 میلیون گردشگری که بین کشورهای مختلف جابجا شدند، درآمدی معادل یک هزار و 476 میلیارد دلار ارز نصیب کشورهای مختلف شد که سهم ایران از جهت تعداد و درآمد نیم درصد بوده است و با توجه به اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله که داریم، باید سهم کشورمان حدود دو درصد از این اعداد بشود.


«سلطانی‌فر» در جلسه شورای اداری استان کرمان با گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: با تلاش نیروهای امنیتی و نظامی، امروز جمهوری اسلامی امن‌ترین کشور منطقه است که امنیت مهم‌ترین زیرساخت توسعه و برنامه‌ریزی است.

وی افزود: آیت‌الله جعفری محور وحدت، هماهنگی و توسعه استان کرمان هستند و امیدواریم همواره با راهنمایی‌ها و درایت‌شان از امور پشتیبانی و حمایت کنند.

رییس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه کرمان امروز به عنوان یک استان امن و کانون سرمایه‌گذاری‌های مختلف درآمده و اخیرا نیز موفقیت استان را در ثبت سه اثر طبیعی و میراثی در یونسکو داشته‌ایم، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین تاثیرات مثبت این اقدام و تلقی شدن یک مجموعه به عنوان میراث جهانی این است که اسم و مشخصات آن مکان در هزاران سایت گردشگری دنیا درج می‌شود و بسیاری از گردشگران دنیا زمانی که می‌خواهند وارد کشوری بشوند، اول بازدید از این امکان و بناهای میراث جهانی را انتخاب می کنند.

وی با بیان اینکه خمیرمایه و شاه بیت مبانی اقتصاد مقاومتی، استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی کشور برای مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی و سرعت دادن به رشد و توسعه سریع کشور است، اظهار کرد: نظارت، دقت و کنترل مقام معظم رهبری بر اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی یک فرصت است و همه دولت از شرایط به وجود آمده و اختیارات ویژه اعطا شده در این زمینه از سوی معظم‌ُله باید نهایت استفاده را کرده و مسائل را به صورت ستاد فرماندهی دنبال کنند.

سلطانی فر تصریح کرد: تاکنون در چهارچوب مبانی اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مختلف حدود 120 پروژه را تعریف کرده‌ایم.

وی در ادامه بیان کرد: کشور ما ظرفیت‌های بسیار بزرگی دارد و با وجود ذخایری مانند گاز، نفت و ... باید شرایط بهتری در بهره‌برداری از این مجموعه داشته باشیم و تلاش‌های خوبی صورت گرفته، به طوری که هم اکنون دیگر واردکننده گازوئیل نیستیم.

سلطانی‌فر با بیان اینکه در سال گذشته 5 میلیون و 200 هزار نفر گردشگر خارجی به کشور سفر کردند، این در حالیست که باید در 10 سال گذشته به گونه‌ای حرکت می‌کردیم که ورود 20 میلیون گردشگر خارجی را داشته باشیم، تصریح کرد: میانگین رشد ورود گردشگران خارجی طی دو سال گذشته به کشور دو برابر میانگین دنیا بوده و برای اینکه به اهداف در سند چشم‌انداز برسیم، باید در 10 سال آینده با نرخ رشد هشت تا 10 درصد در این حوزه جلو برویم.

وی بیان کرد: ترکیب گردشگران ورودی به کشور ما خوب است و حدود 50 درصد گردشگران ورودی سال گذشته گردشگران مذهبی - زیارتی بوده‌اند که بعد از مشهد و قم، در شمال نیز هزینه کرده‌اند و این ترکیب گردشگر نشان‌دهنده ظرفیت بالای گردشگری در کشور است.

رییس سامان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: آمار نشان می‌دهد سالانه میزبان یک‌درصد شیعیان دنیا هستیم و مشخص است که می‌توانیم درآمد خوبی از گردشگری حلال داشته باشیم و این ظرفیت، فرصت بسیار خوبی برای ماست و هدفمان این است که در 10 سال آینده میزبانی سه درصد شیعیان را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر درآمد ما از گردشگری هفت و نیم میلیارد دلار است که باید به 35 میلیارد برسد، افزود: نخستین کار برای خیز برداشتن در حوزه گردشگری است، تسهیلات صدور ویزا برای گردشگران است و در این زمینه در دولت یازدهم اقدامات خوبی صورت گرفته است.

سلطانی‌فر تصریح کرد: یکی از بزرگ‌ترین معضلات ما در زمینه جذب گردشگران خارجی، کمبود مراکز اقامتی بوده که طی سه سال گذشته توانستیم از 35 هتل بهره برداری کنیم.

وی بیان کرد: یک هزار و 752 پروژه در بخش گردشگری کشور در حال اجراست که 820 مورد هتل ها و مراکز اقامتی می باشد و امیدواریم با بهره برداری از این مراکز، بتوانیم کمبود این حوزه را جبران کنیم.

معاون رییس جمهور اظهار کرد: بیش از 97 درصد از گردشگران خارجی که وارد ایران می شوند، بعد از بازگشت تعابیر بسیار زیبایی را از جمهوری اسلامی یاد و اعلام می کنند که برخلاف تبلیغات رسانه های صهیونیسم و امپریالیسم دیدیم که ایران از نظام پایدار خوبی برخوردار است.

وی افزود: معتقدیم هیچ ابزاری موثرتری از گردشگری برای صدور ارزش‌های انقلاب و نظام به خارج وجود ندارد و حضور یک گردشگر و ماندگاری آن در ایران پیامدها و نتایج موثری در این زمینه دارد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۶ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95060103645
  • خبرنگار :