دغدغه‌های استان البرز برای ترویج فرهنگ دفاع‌مقدس

بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس البرز 13 سال پیش با هدف ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت، جهاد و شهادت در بین مردم فعالیت خود را آغاز کرده است. این بنیاد در طول بیش از یک دهه گذشته طرح‌ها و برنامه های مختلفی برای تحقق اهداف پیش بینی شده خود اجرایی کرده است و برنامه های زیادی نیز پیش رو دارد.

به گزارش ایسنا منطقه البرز، ساخت باغ موزه دفاع مقدس دراستان البرز یکی از این برنامه‌ها بوده  که علی‌رغم پیگیری‌های فراوان تاکنون عملیاتی نشده است . مشکل جانمایی زمین و کمبود اعتبار از مهم‌ترین موانع اجرای این پروژه هستند که امیدواریم با سفر رئیس جمهور و مساعدت مسئولان استانی مرتفع شوند و به این ترتیب کلنگ سی و یکمین باغ موزه کشور در ایران کوچک به زمین زده شود.


البرز بیش از 4000 شهید به نظام تقدیم کرده است


سردار ابوالفضل اسلامی، مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس البرز با اعلام این خبر به خبرنگار ایسنا می‌گوید:این بنیاد از سال 87 فعالیت خود را درالبرز آغاز کرده و  ازآن زمان تاکنون موفق به راه‌اندازی دفاترش در تمامی شهرستان‌های استان شده است. بنیاد البرز دومین بنیادی است که چاپخانه خصوصی دارد و با چاپ کتاب‌های حوزه دفاع مقدس در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گام برمی‌دارد. البرز در دوران جنگ 4318 شهید را به نظام تقدیم کرده است.این استان از نظر تعداد شهدای گمنام به نسبت بسیاری از استان‌های کشور سرآمد است وهم اکنون  پیکر 90 شهید گمنام درمناطق مختلف استان آرام گرفته است.

از زمان تشکیل این بنیاد تاکنون بیش از 300 هزار سند مکتوب و غیرمکتوب از دوران جنگ جمع‌آوری شده و در مناسبت‌های خاص به صورت فیلم، عکس، موسیقی و مکتوبات انتشار داده می‌شود.


تجهیز کتابخانه‌های عمومی به کتب دفاع مقدس

کتاب یکی از ابزار آشنایی گروه‌های مختلف مردم با ارزش‌ها و آرمان‌های دفاع مقدس است به همین دلیل این بنیاد هرساله اقدام به تجهیز کتابخانه‌های عمومی استان به منابع دفاع مقدس می‌کند تا علاقه‌مندان به این حوزه به راحتی بتوانند کتاب‌های مورد علاقه خود را به امانت بگیرند.

زندگینامه شهید کلهر، میررضی و شرع پسند که از فرماندهان ارشد جنگ دردوران دفاع مقدس بودند نیز در دست تدوین است و امید است تا پایان سال منتشر و به بازار عرضه شود. از آنجایی که فیلم به عنوان یکی از مهم‌ترین ابراز انتقال ساده پیام به مخاطبان مطرح است، این بنیاد تا کنون اقدام به تولید سه فیلم کوتاه،بلند و مستند کرده است.


اعزام راوی به همراه کاروان‌های راهیان نور


بنیاد البرز یادمانی در منطقه شمالی فکه ایجاد کرده و در این یادمان میزبان هزاران زائری است که به عشق قرار رفتن در حال و هوای جبهه  به مناطق جنگی سفر می‌کنند. همراه کاروان‌های راهیان نور البرز راوی اعزام می‌شود در حالی که تا چند سال پیش کاروان‌های راهیان نور البرز بدون راوی به مناطق جنگی اعزام می‌شدند که همین باعث می‌شد در پایان سفر اطلاعات جامعی از کیفیت و کمیت عملیات‌ها و حال وهوای رزمندگان به دست نیاورند به همین دلیل این بنیاد اقدام به اعزام راوی به همراه کاروان‌ها کرده است.


به دلیل این که عمر چندانی از استانی شدن البرز نمی‌گذرد، دربسیاری از زمینه‌ها از جمله ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از سایر استان‌ها عقب‌تر هستیم. رزمندگان کشور دردوران دفاع مقدس درمقابل نیروهای نظامی 35 کشور ایستادند و علی رغم محدودیت‌های تسلیحاتی اجازه ندادند یک وجب از خاک وطن به دست بیگانگان بیفتد. هرچند دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلفی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعالیت می‌کنند ولی واقعیت این است نتیجه اقدامات آنها ملموس نبوده وامروز نسل جوان ما به شهدا و فرهنگ ایثار بیگانه هستند. امروز اطلاعات متولدین دهه هفتاد به بعد از شرایط جنگ و سختی‌هایی که رزمندگان برای دفاع از خاک و ناموس کشور کشیده‌اند بسیار محدود است.
 

در تدوین برنامه‌های حوزه ایثار و شهادت نیازسنجی صورت نمی‌گیرد

 در تدوین برنامه‌ها و طرح‌های حوزه ایثار و شهادت مخاطب سنجی مناسبی صورت نمی‌گیرد و خروجی‌ها غالبا عمقی نیستند و همین باعث شده نسل جوان با مفهوم شهادت و جبهه و جنگ فاصله بگیرند.علاوه براین دردورانی از شهدا به عنوان قهرمانانی فرازمینی و دست نیافتنی یاد می‌شد که همین باعث شد نسل امروز فکر این که بتواند روزی به درجه شهادت برسد و برای دفاع از خاک خود از جانش بگذرد را از ذهن بیرون کند.علاوه براین طی چند سال گذشته غرب به گونه‌ای در بحث تهاجم فرهنگی خوب کارکرده که اکثر جوانان و نوجوانان حوصله شنیدن موضوعات مرتبط با جنگ و شهادت را ندارند و خودرا ازاین مسائل جدا می‌کنند.مسئولان باید توجه کنند اگر فیلم، کتاب یا موسیقی در زمینه دفاع مقدس تولید می شود باید با منطق و باورهای نسل امروز سازگار باشد وگرنه تولید محتوا دراین زمینه جز هدر رفت سرمایه ملی نتیجه‌ای  نخواهد داشت.


ایجاد قرارگاه فرهنگی دفاع مقدس درالبرز

چندی پیش قرار گاهی با عنوان قرارگاه فرهنگی دفاع مقدس دراستان ایجاد شده که برنامه ریزی و سیاست گذاری برای اجرای طرح‌هایی که به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت منتهی می‌شود را به عهده دارد.هرچند در زمینه اطلاع رسانی و معرفی این پایگاه به خوبی عمل نشده ولی عملکرد آن نقش موثری در مدیریت برنامه‌های پیش بینی شده در حوزه ایثار و شهادت خواهد داشت.
این مسئول  تدوین نقش البرز در دفاع مقدس، تهیه دایره المعارف دفاع مقدس استان و تدوین تاریخ شفاهی لشکر سیدالشهدا را از جمله‌های طرح دردست اقدام این بنیاد اعلام کرد و یادآورشد: با توجه به این که چند دهه از اتمام جنگ می‌گذرد اجرای این پروژه‌ها به زمان و اعتبار مناسبی نیاز دارد.


جای باغ موزه دفاع مقدس در البرز خالی است
ایجاد باغ موزه دفاع مقدس یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این بنیاد است. هم اکنون در تمامی استان‌های کشور مکانی به عنوان باغ موزه دفاع مقدس ایجادشده ولی علی رغم تلاش‌های صورت گرفته این طرح درالبرز عملیاتی نشده است.


احتمال ساخت باغ موزه دفاع مقدس در پارک جهان‌نما


چند سال قبل  می‌خواستند زمینی را برای ساخت این باغ موزه به بنیاد واگذار کنند که به هیچ وجه از لحاظ موقعیت جغرافیایی شرایط خوبی نداشت و علاوه برآن بیشتر مساحتش زیر دکل فشار قوی برق بود و عملا نمی‌شد درآن باغ موزه را احداث کرد. با رایزنی‌های انجام شده مکان درنظرگرفته تغییر کردو در نهایت مقرر شد پارک جهان نمای کرج به باغ موزه دفاع مقدس تبدیل شود.پارک جهان نما با 110 هکتار مساحت و موقعیت جغرافیایی مناسب بهترین مکان برای ساخت این باغ موزه است و امید است با دستور استاندار البرز و با تایید رییس جمهور بودجه مناسبی برای ساخت این باغ موزه تخصیص یابد تا عملیات اجرای آن به سرعت آغاز شود.


گفت‌وگو ازالمیرا اگیر– خبرنگار ایسنا منطقه البرز.
انتهای پیام

  • شنبه/ ۶ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 95060103175
  • خبرنگار :