حملات توپخانه‌ای ارتش ترکیه در شمال سوریه

ارتش ترکیه در ادامه اقدامات خود در شمال سوریه حملات توپخانه‌ای را علیه مواضع نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه انجام داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، به دنبال انتشار اطلاعاتی درباره عقب‌نشینی نکردن کردهای سوریه به شرق رود فرات و ادامه پیشروی‌شان در مرزهای سوریه و ترکیه، ارتش ترکیه حملات توپخانه‌ای را به مقرهای آن‌ها در نزدیکی شهر منبج واقع در حومه حلب انجام داد.

روز پنجشنبه برخی منابع کرد سوری از عقب‌نشینی نیروهای کرد از شهر منبج و رفتن به شرق رود فرات خبر دادند اما منابع دیگر این خبر را تکذیب کردند.

از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه امروز (جمعه) اعلام کرد که ترکیه تانک‌های جدیدی را به شمال سوریه فرستاد.

به گفته منابع سوری شورشیان ("میانه‌رو") همچنان با کمک ارتش ترکیه در حال پیشروی در محور جنوبی و شرقی حومه جرابلس هستند و جنگ آن‌ها محدود به این شهر و اطراف آن نخواهد بود بلکه محور غربی این شهر تا شهرک الراعی از توابع شهر الباب را نیز از وجود داعش پاکسازی خواهند کرد. ارتش ترکیه اعلام کرده که همچنان به حملات علیه کردهای سوریه تا زمان عقب‌نشینی کامل آن‌ها ادامه می‌دهد. وزیر دفاع ترکیه روز پنجشنبه اعلام کرد که احتمالا نیروهای ترکیه در شمال سوریه می‌مانند تا "ارتش آزاد سوریه" (شورشیان "میانه‌رو") بتواند کنترل کامل مناطق مرزی با ترکیه را از دست داعش خارج کند.

شورشیان سوری نیز به نیروهای کرد سه روز مهلت دادند تا از غرب رود فرات در شمال سوریه عقب‌نشینی کنند. این تحولات پس از آن رخ می‌دهد که شورشیان سوری با کمک ارتش ترکیه شهر جرابلس را تصرف کردند.

ترکیه طی دو روز گذشته برای کمک به مخالفان مسلح سوریه تانک‌ها و نیروهایی را به شمال سوریه فرستاد.

یک مسئول ترکیه‌ای نیز اعلام کرد که کشورش از حدود دو سال پیش برای انجام عملیات نظامی در سوریه برنامه‌ریزی کرده بود اما به دلایلی از جمله اختلافات با واشنگتن این عملیات را به تأخیر انداخت.

این مسئول اعلام کرد: آنکارا مارس گذشته لیست 1800 مخالف میانه‌رو و 600 نیروی اضافی را برای انجام این عملیات به واشنگتن داده بود اما آمریکا در مفید بودن آزادسازی جرابلس شک داشت و بهانه اصلی‌اش کافی نبودن تعداد نیروهای "میانه‌رو" برای آزادسازی جرابلس و بخش‌های دیگری از شمال سوریه بود.

وی گفت: سربازان ارتش که در کودتای نافرجام شرکت داشتند مانع مداخله نظامی در سوریه شدند. بحران دیپلماتیک میان مسکو و آنکارا نیز موانعی را برای هرگونه عملیات هوایی ترکیه در سوریه ایجاد می‌کرد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۵ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95060102877
  • خبرنگار : 71516