به گزارش ایسنا، جلیل بالایی در مراسم افتتاحیه جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری اظهار کرد: فرهنگ و مکتب آشپزی ایرانی یکی از مکاتب سه گانه شناخته شده غذا در سطح جهان است، بنابراین غذا و فرهنگ مرتبط با آن از دیرباز در ایران دارای جایگاه ویژهای بوده است.
وی ادامه داد: براساس تحقیقات به عمل آمده، بیش از 78 درصد گردشگران قبل از حرکت و تعیین مقصد سفر خود به مقوله غذا در سفر و ویژگیهای غذایی مقصد میپردازند. همچنین این تحقیقات نشان می دهد که بیش از 60 درصد کل هزینه های سفر یک فرد، صرف هزینه های غذا خوردن میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه گفت: اگر ما به یک نفر طعم خوش غذای کرمانشاهی را بچشانیم، او می تواند حداقل چهار نفر را از این منظر به استان کرمانشاه هدایت کند و اما اگر طعم غذای کرمانشاهی به مذاق او خوش نیامد براساس تحقیقات به عمل آمده حداقل او می تواند یازده نفر را از سفر به کرمانشاه به واسطه نامطلوب بودن طعم غذاهایش منصرف کند.
وی تاکید کرد: غذاخوردن در فرهنگ ایرانی اسلامی دارای آیینی خاصی است که از جمله آنها می توانیم به آیین قبل از خوردن غذا، حرمت سفره و کرامت سفره بعد از خوردن غذا اشاره کرد.
بالایی تصریح کرد: در این نمایشگاه که استانهای ایلام، کردستان، همدان و کرمانشاه حضور دارند طی سه روز (2 تا 4 شهریور ماه) رقابتی بین رستوران داران و هتلداران ایجاد میشود تا بتوانند بهترین غذاها، دم نوش ها و آش ها خود را به مردم عرضه کنند. همچنین در این نمایشگاه یک رقابت درون استانی وجود دارد که طی این سه شب (از ساعت 19 تا 20) هر شب یک نوع غذا را بانوان کرمانشاهی طبخ داده و در این نمایشگاه به معرض داوری می گذارند که در نهایت هر شب به 10 برنده جایزه داده خواهد شد.
وی تاکید کرد: در نهایت در این نمایشگاه پس از داوری لازم از هر استان یک نوع غذا، یک نوع دم نوش و یک نوع آش انتخاب شده و برای جشنواره سراسری سفره ایرانی در تهران ارسال خواهد شد. در کنار این نمایشگاه بخش های دیگری همچون کارگاه آموزش، طباخی و فرهنگ اصیل غذای ایرانی توسط اساتید برجسته استان و کشور برپا میشود.
این مقام مسئول در استان کرمانشاه گفت: ما به دنبال آنیم که غذاهای معروف هر استان را به نام آن استان ثبت کنیم که به محض شنیدن نام یک استان ناخودگاه نام آن غذا هم به اذهان گردشگران متبادر شود.
انتهای پیام