به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت: محققان آمریکایی دریافتند افرادی که آثار داستانی نویسندگانی چون «تونی موریسون» و «هارپر لی» را میخوانند، توانایی بیشتری برای درک احساسات دیگران دارند و نمره بالاتری در آزمایشهای «نظریه ذهن» کسب کردهاند.
جالب است که این نظریه درباره آثار ژانر نویسندگانی چون «دنیل استیل» و «کلایو کاسلر» صدق نمیکند.
عدهای از استادان دانشگاه و پژوهشگران اهل نیویورک بیش از ۱۰۰۰ نفر را در این تحقیق شرکت دادند. در مرحله اول تست این افراد باید از لیستی که در اختیارشان قرار میگرفت، نام نویسندگانی را که میشناختند تیک میزدند. این فهرست شامل نام نویسندگانی همچون «ویلیامز» و «لی» که در ادبیات داستانی شاخص هستند و همچنین نویسندگانی میشد که مثل «استیل» بیشتر در یک ژانر قلم زدهاند. سپس از شرکتکنندگان تست ذهنیخوانی چشمی گرفته شد که طی آن از آنها خواسته میشد احساسات فردی را که عکسش روبهروی آنها بود تشخیص دهند.
نتایج این بررسی در ژورنال «روانشناسی زیباشناسی، خلاقیت و هنر» منتشر شد. محققان به این نتیجه رسیدند که خوانندگان ادبیات داستانی با وجود متغیرهایی چون سن، جنسیت و میزان تحصیلات در «نظریه ذهن» و به بیانی دیگر، فهم احساسات دیگران قویتر عمل میکنند.
یکی از محققان این پروژه درباره علت این مساله گفت: ما گمان میکنیم به دست آوردن نتیجه به دلیل وجود پیچیدگیهای اجتماعی - درکی یا شخصیتهای عمقیافته در ادبیات داستانی باشد که موجب شکلگیری تطابق و درنظر گرفتن تحلیلهای متعدد از شخصیتها و موقعیتهای ذهنی مختلف در خواننده این دست آثار میشود.
انتهای پیام