مسجد؛ جایگاه دل‌های خسته

مسجد در هر نقطه جهان خانه خدا و عظیم‌ترین پایگاه فرهنگی و معنوی است و محلی برای نیاز و سجود به درگاه قادر متعال است.

مسجد، مهمان‌خانه خدا در زمین، جایگاه نزول برکات و خیرات آسمانی، خانه راز و نیاز، عشق و محبت، صفا و صمیمیت، ایثار و رحمت، تجلی بهشت خدا در زمین، محل آرامش موحدان است.

در این بهشت کوچک، می‌توان تنها با یک دم یاد پروردگار، دوباره به آن بهشت جاوید پیوست و می‌توان با محمل عبادت و دعا از ثرا به ثریا پرکشید و سرمست از باده وصل، سبک و خالی شد و بار دیگر برای نبرد با مصائب زندگی آماده و مهیا شد.

در این مکان است که افراد نمازگزار همچون قطره‌های آب به یکدیگر می‌پیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش درآورند، همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا رو به سوی یک قبله می‌کنند و لب به حمد و ثنای آن یگانه نازنین می‌گشایند و هماهنگ با یک‌دیگر سرود توحید را زمزمه می‌کنند.

هنرمندان بسیار تلاش کرده تا متعالی‎ترین گونه هنر خود را در ساخت بناهایی به کار بگیرند که مآمن روح و دل و جان خسته آدمی باشند.

آنها با گذاشتن آجر و خشت مامن سرایی ساختند و راه رسیدن عاشق به معشوق را با کاشی‎های آبی فیرورزه‌ای تزئین کردند که می‎توان با محمل عبادت و دعا از ثری به ثریا پرکشید.

آری مسجد تجلی‎گاه اتصال بندگان به خداوند متعال و بهترین راه حس کردن معبود و رسیدن به آرامش است.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، مسجد خانه خدا و مردمی‎ترین پایگاه بندگان خداست که در طول قرنها به عنوان مدرسه علم و تزکیه، عرصه رشد و تعالی انسانهای خداجو بوده است.

وجود بیش‌از ۴۰ هزار مسجد فعال در کشور

صفار هرندی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره با اشاره به وجود بیش‌از ۴۰ هزار مسجد فعال در کشور، گفت: در گذشته‌ها شهرسازی‌های ما در اطراف مسجد شکل گرفته است و این می‎طلبد که امروز نیز محلات ما مسجدمحور باشند.

وی در رابطه با اهمیت و جایگاه مسجد، افزود: مسجد در منظومه اعتقادی و فرهنگی ما به منزله کانون انسجام‌بخش و محلی برای تجمع حزبی محسوب می‎شود.

هرندی با بیان اینکه سنگر حزب‎الله مسجد است، اظهارکرد: در مدتی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول فعالیت بودم درگیر با مسائل مربوط به مسجد بوده‌ام ۷۰ هزار مسجد در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد بیش از ۴۰ هزار آنها فعال هستند و عده‌ای از این مساجد در حد اقامه یک وعده نماز یا دو وعده نماز فعال هستند و در بعضی از مساجد هم هر سه وعده نماز اقامه می‎شود.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این ۴۵ هزار باب مسجد محل مناسبی برای اجتماعات مردمی است و هیچ تشکیلات حزبی در دنیا را سراغ نداریم که این گستردگی را داشته باشد، ادامه داد: در گذشته‌ها شهرسازی‌های ما در اطراف مسجد شکل گرفته است و این می‎طلبد که امروز نیز محلات ما مسجدمحور باشند و بهترین نمونه محله مسجد محور می‎توان به میدان امام(ره) اصفهان اشاره کرد همه چیزهایی که در اداره یک جامعه ضروری است، کنار هم آمده است.

هرندی با بیان اینکه در گذشته‌ها برای آباد شدن یک محله ابتدا مسجد می‏‌ساختند و بعد سایر اماکن ساخته می‏‌شد، افزود: مسجد قبا و مسجد النبی که توسط نبی مکرم اسلام احداث شدند نیز نمونه‌ای از محلات مسجدمحور هستند. مسجدالنبی در شهر مدینه کانونی است که بقیه شهر در اطراف و گرد او شکل گرفته و بزرگ شده است.

وی با بیان اینکه ما باید مسجد را گرامی بداریم و منظور از گرامی داشتن مسجد فقط پرداختن به تمیزی آن نیست، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب می‎فرماید: مسجد اگر یک فرمانده داشته باشد، امام جماعت مسجد، فرمانده آن مسجد است کمااینکه موفق‌ترین امام جماعت‌ها کسانی هستند که اعضای هیئت‌امنا و جوانان مسجدی را در امور مربوط به مسجد دخالت دهند.

هرندی با اشاره به اینکه در دوران پیروزی انقلاب شاهد برپایی نماز جماعت در خیابان‌ها بودیم و این به‌نوعی دعوت مردم برای حضور در مسجد و اقامه نماز در مسجد بود، اضافه کرد: با وجودی‎که زندگی مادی و معنوی ما به هم پیوسته است، اما دنیای سکولار اصرار دارد این دو عرصه را از هم جدا کند سکولار معتقد است  وقتی فرد داخل جامعه آمد باید خود را خالی از مباحث و مسائل دینی کند، چراکه دین فقط جایش در پستوی خانه‌ها و اماکن مذهبی مثل مسجد است و خیابان جایی برای تظاهر دینی نیست و نباید علایق مذهبی را در جامعه به‌کار گرفت. 

وی با بیان اینکه بنای انقلاب اسلامی ایران براساس آیین دین است، افزود: در رژیم طاغوت دعوت به شیطان بود اما انقلاب دعوت به خدا و ارزش‎های الهی است با وجودی که موفق نشدیم همه آن ارزش‌های انقلاب و منویات مدنظر امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری را در جامعه محقق کنیم اما فاصله بسیار هست، بین جامعه‌ای که کانون الهام‌بخش آن مسجد است و جامعه‌ای که کانون آن مشروب فروشی و سینماهای فاسد و مفسد و کاواره‌ها بود. 

این وزیر دولت دهم با بیان این‌که با پیروزی انقلاب اسلامی ما یک زیستن مؤمنانه‌ای را تجربه کردیم و در مسجد حضور می‎یابیم و می‎آموزیم که نباید کم‌فروشی کنیم، نباید ظلم کنیم و یا زیر بار ظلم برویم.  

هرندی با بیان اینکه زندگی ما براساس شریعت تعیین شده است کمااینکه اگر زندگی روزانه خود را با دین پیوند دهیم شاهد خیر و برکت در زندگی خواهیم بود، خاطرنشان کرد: بعضی‌ها می‌گویند اگر ما تبعیت از دین کنیم منجر به از دست دادن دنیا می‎شود در صورتی‎که خلاف این است و هیچ‌کس با پرداختن به دین چیزی را از دست نداده است.

وی با اشاره به برجام گفت: مذاکره کنندگان ما باید از حقوق مردم دفاع کنند نه این‌که کاری کنند که باعث سرشکستگی و ذلت ملت شود و این قبیل موارد نیز در دین و قرآن مورد تاکید قرار دارد این‌که نباید در مقابل ظلم دشمن کوتاه آمد.

وزیر سابق ارشاد افزود: با وجودی‌که ماه‌ها از برجام می‎گذرد اما حاصلی نداشته است و می‎طلبد در آن تجدیدنظر شود و راهی دیگر را در پیش بگیریم کمااینکه جلوی گردنکش و متکبر باید متکبرانه برخورد کنیم و این توصیه دین است.

مساجد نقش برجسته ای در جامعه دارند

سرهنگ پاپی‌نژاد فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بروجرد نیز در این باره گفت: مساجد نقش برجسته ای در جامعه دارند و همه باید دست در دست هم دهیم تا فضای امنی در مساجد برای جوانان ایجاد کنیم تا این عزیزان از گزند حملات شوم دشمنان مصون بمانند.

وی افزود: مساجد همواره باید با برگزاری انواع کلاس‌های دینی و فرهنگی در طول روز باز باشند.

مساجد پایگاه رشد و پرورش فکری جوانان هستند

حجت الاسلام شمس الله جلیلیان مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان نیز با اشاره به اهمیت ویژه مساجد در جمهوری اسلامی ایران، گفت: مساجد پایگاه رشد و پرورش فکری جوانان هستند.

وی افزود: شان و جایگاه مساجد در آیات متعددی از قرآن کریم نشان داده شده است و پیامبر اسلام(ص)، ائمه اطهار(ع) و بزرگان دین توجه ویژه‌ای به مساجد دارند.

جلیلیان هنر روحانیت و نمازگزاران را جذب افراد به مساجد دانست و اظهار کرد: مساجد باید برای جذب جوانان و عموم مردم جذاب و زیبا باشند.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان تصریح کرد: از ابتدای ظهور اسلام، مساجد محور اصلی دین مبین اسلام و محل شکل گیری دستورات آن بوده‌اند.

جلیلیان اضافه کرد: متاسفانه جوانان امروز مساجد را تنها محل عزاداری و برگزاری این مراسم می‌دانند و از نماز دور شده‌اند.

وی گفت: باید بستر طوری فراهم شود تا جوانان قبل از هر چیزی نماز را مورد توجه قرار دهند که این امر با همکاری ائمه جماعات، فرماندهان بسیج مساجد و نمازگزاران محقق می‌شود.

گزارش از: زهره گودرزی، خبرنگار ایسنا، منطقه لرستان


انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 95060100850
  • خبرنگار :

برچسب‌ها