به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، با اینکه سالهاست که دانشمندان و محققان خطرات استفاده از مواد پلاستیکی در پوشش صنایع غذایی را هشدار میدهند، اما متاسفانه تقریبا همه شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی بیتوجه به توصیههای مطرح در این زمینه حتی از پلاستیکهای نامرغوب نیز در پوشش مستقیم مواد غذایی مثل لبنیات استفاده میکنند.
طبق آخرین تحقیقات انجمن شیمی ایالات متحده، بعضی از پلاستیکها که به صورت مستقیم با مواد غذایی در ارتباط هستند، محتویات شیمیایی بسیار خطرناکی را به مواد غذایی منتقل میکنند.
پروفسور پگی توماسولا، عضو انجمن شیمی آمریکا و سرپرست گروه تولید کننده پوشش بستهبندی از پروتئین شیر عنوان کرد: پس از سالها مطالعه بالاخره روش اقتصادی جداسازی پروتئینهای مقاوم از شیر ابداع شد. پوششهای پروتئینی مانند پلاستیک سد ایمنی در برابر نفوذ اکسیژن هستند و بنابراین از فساد مواد غذایی جلوگیری میکنند.
این شیمیدان باتجربه معتقد است که بستهبندی مواد غذایی از چند جنبه مثل رعایت بهداشت، ظاهر جذاب و حفظ محیط زیست قابل بررسی است. در شرایط فعلی تمامی شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی از پوششهای پایه نفتی در بستهبندی مستقیم موادغذایی استفاده میکنند که این مسئله نه تنها خطر ورود مواد شیمیایی خطرناک عامل سرطان را به موادغذایی افزایش میدهد، بلکه باعث پراکنده شدن میلیونها تن زباله پلاستیکی غیرقابل جذب در طبیعت میشود.
توماسولا و دستیارانش برای تولید پوشش بستهبندی بهداشتی، خوراکی و قابل جذب در طبیعت از پروتئین کازئین موجود در شیر استفاده کردند. پوشش کازئینی تا 500 برابر بهتر از پلاستیک از ورود اکسیژن به موادغذایی جلوگیری میکند.
پوشش مواد غذایی ساخته شده از پروتئین کازئین قابل خوردن است، اما مزه خاصی ندارد، بنابراین در نمونه بعدی مقداری طعمدهنده به آن افزوده میشود تا تمایل مردم برای خرید محصولات با بستهبندی کاملا بهداشتی، خوراکی و دوستدار محیطزیست افزایش یابد.
انتهای پیام