عبدالرضا کشاورز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: عمده صادرات صورت گرفته از استان، محصولات صنعتی بوده و به نظر میرسد زنجان به خوبی میتواند بر روی پتانسیلهای صادرات محصولات صنعتی خود چه در سطح بینالمللی و چه کشوری مانور دهد.
وی با اشاره به اینکه صادرات خدمات که ارزشافزوده بالایی دارد چندان موردتوجه قرار نمیگیرد، افزود: کالاهای صنعتی از جمله شمش سرب، شمش روی، ترانسفورماتور و ...از جمله بیشترین کالاهای صادراتی استان از طریق گمرک هستند.
این مسئول ادامه داد: صادرات فقط شامل صادرات کالا از گمرک نمیشود و خدمات دیگری از جمله خدمات فنی و مهندسی نیز در دیگر نقاط جهان به دیگر کشورها صادر میشود که این نوع صادرات درآمدزایی بالایی را به همراه دارد.
معاون گمرک استان زنجان افزود: برخی از کالاهای صادراتی استان جزو کالاهای بادوام بوده و مصرف چندین ساله دارند و تاثیری که تحریمها طی این سالها بر صادرکنندگان و بخش صنعتی استان گذاشته، سبب شده است که مشکلات و مسائلی در زمینه تجارت و صادرات در حوزه فعالیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد شود.
کشاورز با اشاره به اینکه برخی، قوانین گمرکی را مانعی برای تجارت میدانند، یادآور شد: قوانین گمرک برای تسهیل تجارت و صادرات و تنظیم واردات تنظیم و تصویب شدهاند و تمامی صادرات و واردات با کسب مجوز انجام میشود.
این مسئول تأکید کرد: پراکندگی واحدهای تولیدی استان زیاد بوده و کارشناسان این اداره باید برای انجام برخی امور کارشناسی در محل تولیدیها حضور پیدا کنند و این نه تنها سخت، بلکه هزینهبر نیز بوده است و با وجود سختیهای زیاد، کارشناسان برای ارزیابی در محلهای مورد نظر حاضر میشوند.
وی در رابطه با صادرات قمه و شمشیر از استان زنجان، تصریح کرد: در صورت دریافت مجوزهای لازم توسط صادرکننده، صادرات قمه، قداره، شمشیر و صنایعی از این قبیل ممنوع نبوده و گمرک نمیتواند برخلاف قوانین حاکمیتی ابلاغ شده عمل کند.
انتهاي پیام