به گزارش ایسنا، ناصر مهردادی در همایش تالاب ها، میراث ماندگار مازندران اظهار کرد: حمایت هایی که دولت تدبیر و امید در بحث مناطق حفاظت شده و تالاب ها داشته بر کسی پوشیده نیست و همیشه توجه ویژه ای به تالاب های بین المللی می شود.
وی با بیان اینکه تالاب ها در استان مازندران شامل 3 گروه تالاب بین المللی، تالاب جنگلی و تالاب های آببندان است، افزود: مازندران دارای دو تالاب بین المللی میانکاله و فریدونکنار است؛ تالاب های جنگلی مازندران زیبا هستند و برخی از استان ها به دلیل شرایط خاص اقلیمی از این موهبت بی نصیب اند همچنین تالاب هایی با عنوان آبندان در استان وجود دارد.
مهردادی خاطرنشان کرد: با وجود همه مشکلات و تهدیداتی که متوجه تالاب های مازندران است با اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست و کمک ها و تلاش های حامیان محیط زیست در بخش های مختلف موجب شده بیش از نیمی از پرندگانی که سالانه به ایران وارد می شوند به تالاب های میانکاله، فریدونکنار و آببندان های مازندران مهاجرت می کنند.
مدیر کل محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه طبق آمار اعلام شده شرایط تالاب های استان مطلوب است که البته باید تلاش کنیم مشکلات موجود در تالاب ها را حل کنیم تا این مشکلات دو چندان نشود، عنوان کرد: افتخار تالاب میانکاله به این دلیل است که عناوین مختلفی را مانند پناهگاه حیات وحش، منطقه حفاظت شده، تالاب بین المللی و زیست کره در خود جای داده است. به دلیل اقدامات خوبی که با حمایت های دستگاه قضایی شهرستان بهشهر برای زیست کره تالاب میانکاله انجام شد در سال جاری میانکاله به عنوان نماد در همایش کشور پرو انتخاب شد و با پیگیری هایی که برای میانکاله صورت گرفته بود در همین راستا تالاب هامون به عنوان زیست کره معرفی شد.
وی افزود: در دنیا شاخصه های خاصی برای انتخاب یک منطقه به عنوان زیست کره وجود دارد و اقدامات مختلفی را باید انجام داد تا به ثبت برسد. خوشبختانه با توجه به پیگیری هایی که صورت گرفت شاهد بودیم که زیست کره های مختلفی در ایران به ثبت رسید و امیدواریم که این مناطق افزایش پیدا کند. هر چه بتوانیم تعداد مناطق تالابی را در کشور افزایش دهیم این امر می تواند پشتوانه خوبی برای محیط زیست ایران در سازمان های بین المللی باشد. هدف از برگزاری این نشست آگاهی بخشی به مردم و ذی نفعان از تالاب های مازندران و افزایش حمایت مردم نسبت به حفظ و نگهبانی از تالاب های استان است تا خطه زیبای مازندران را آن گونه که در شأن آن است حفظ کنیم.
به گزارش ایسنا، فرماندار بهشهر نیز در این همایش اظهار کرد: مواهب خدادادی را گذشتگان به میراث برای ما نهادند تا از آن بهره مند شویم و همه موظف هستیم این مواهب را به درستی و سالم و کامل به نسل های آینده تحویل دهیم.
سید خالق سجادی با بیان اینکه برخی مواقع برای حفاظت از مواهب خدادادی محدودیت هایی برای بهره مندی مردم از آن ها ایجاد می شود، خاطرنشان کرد: خوب است تدبیری اندیشیده شود تا همزمان با حفاظت از منابع خداوندی، مردم نیز بتوانند از این مناطق زیبا و باطراوت استفاده و لذت ببرند.
وی تاکید کرد: باید تدابیری اندیشیده شود که ضمن حفاظت از پناهگاه حیات وحش و تالاب میانکاله، مردم شهرستان بهشهر به عنوان صاحبان و نگهبانان اصلی میانکاله از تماشای زیبایی های این منطقه بهره مند شوند. البته این وظیفه دولتمردان است که فرهنگ مردم را به رشد و بالندگی برسانند تا طریقه استفاده صحیح از مناطق حفاظت شده را به خوبی بدانند و عمل کنند.
همایش تالاب ها، میراث ماندگار مازندران با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران، لنی هارت رئیس مرکز حفاظت از فک خزری، فرمانداران بهشهر و گلوگاه، روسای دستگاه های شهرستان بهشهر، سمن ها و حامیان محیط زیست و ذی نفعان تالاب ها در سالن دانشگاه علم و فناوری مازندران در شهرستان بهشهر برگزار شد.
انتهای پیام