به گزارش خبرنگار ایسنا، در آستانه فرا رسیدن هفته دولت، طرح ترابردپذیری شماره های تلفن همراه (MNP) پس از پایان دوره اجرای آزمایشی، در مراسمیبا حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهرهبرداری رسید.
ترابردپذیری شمارههای تلفن همراهMobile Number Portability) ) مجوزی است که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صادر شده و در قالب این طرح هر مشترک میتواند بدون تغییر شماره خود، نسبت به عوض کردن اپراتور خود اقدام و بر حسب علاقه خود از سرویسها و خدمات اپراتورهای دیگر استفاده کند.
اجرای طرح ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه از ۲۰ تیر ماه، به صورت آزمایشی آغاز شد، تا همزمان با ارزیابی مستمر عملکرد اپراتورها و پایش اقدامات در مرکز ترابرد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، برخی محدودیتها برداشته شده و راهاندازی تجاری آن آغاز شد.
اعطای پروانه های FCP ، SERVCO، CONTACT CENTER، اعطای موافقت نامه اصولی برای صدور پروانه های اپراتورهای مجازی تلفن همراه و اعطای اعتبارنامه به آزمایشگاه های تایید نمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات از دیگر طرحها بود که امروز افتتاح شد.
علیاصغر عمیدیان -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- اصلیترین هدف رگولاتوری را افزایش رقابت در جهت افزایش و تنوع در خدمت، افزایش کیفیت، تعدیل قیمتها و توسعه شرکتهای میانی با ایجاد نوآوری دانست.
او با بیان مزایای ترابردپذیری MNP گفت: رگولاتوری با حل یکی از موانع رقابت به بهینه سازی تخصیص منابع شمارهها و حقوق مصرف کنندگان دست یافت.
وی با اشاره به رشد بازیگران عرصه به طوری که ضمن حفظ رقابت با هم همکاری نزدیک و کارآمد داشته باشند، ادامه داد: باید قدر این دستاورد را دانست.
به گفته عمیدیان به عنوان دستاورد جانبی این پروژه می توان به همکاری اپراتورها علیرغم رقابت، آمادگی و تغییر روش مسیریابی اپراتورها به ACQ، درگیری همه بخشهای اپراتورها، بازسازی پایگاههای داده اپراتورها و سازگاری با دیگر پروژهها همچون رومینگ ملی، سامانه هویت و پیامک انبوه اشاره کرد.
وی با اشاره به روند اجرایی ترابردپذیری در دنیا گفت: کشورهای مختلف دنیا در زمانهای مختلف به این امر اقدام کردند و ما با بررسی تجربیات دیگر کشورها در سال ۲۰۱۶ به این کار دست زدیم.
وی با بیان انجام برخی اقدامات مقدماتی در این زمینه از آغاز دوره آزمایشی این طرح از یک ماه پیش خبر داد و گفت: بدون هیچگونه تبلیغی، در کل بیش از ۱۰ هزار درخواست در سیم کارت دائمی و اعتباری دریافت شد که ۳۰۰۰ مورد درخواست موفق داشتیم.
وی با تاکید بر این که هدف سازمان افزایش رقابت به منظور تنوع و نوآوری و افزایش کیفیت است، افزود: در گذشته به علت تعداد اپراتورها و تنوع آن ها مدیریت حوزه دسترسی ممکن نبود و ساماندهی در قالب FCP SERVCO صورت گرفت.
اعتبار آزمایشگاههای تایید نمونه حوزه ICT بخش دیگر سخنان عمیدیان بود که به آن پرداخت و از همکاری با آزمایشگاه های داخل و خارج سازمان در راستای تایید نمونه و سیاست اقتصاد مقاومتی خبر داد.
عمیدیان همچنین در زمینه MVNO با بیان این که بازار کشور شرایط لازم ورود MVNOها را داراست به وجود جمعیت جوان و ظرفیت اضافی در بخش شبکه و خدمات اشاره کرد و گفت: بازار خدمات آمادگی حضور MVNO را دارد و زمینه ورود بازیگران معتبر بینالمللی نیز فراهم است.
وی هدف این پروانهها را استفاده بهینه و موثر از بسترها و زیرساختهای فراهم شده موجود، فراهم شدن شرایط برای رقابت سالم موثر و منصفانه در بازار، بالابردن کیفیت خدمات و سطح ارائه خدمات بر مردم، فراهم شدن زمینه جدیدی برای سرمایهگذاری و اشتغال، پوشش مخاطبین خاص، ساماندهی این حوزه و ارایه خدمات ارزش افزوده در بازار تلفن همراه کشور برشمرد.
عباسی شاهکوه - معاون رگولاتوری هم در این جلسه ازجمله مشکلات عمده ترابردپذیری دردوره آزمایشی، عدم ارتباط صحیح اپراتورها، با سیستم هویت و قطع سیم کارت مشترک دانست.
در ادامه صدوقی - مدیر عامل همراه اول - هم ترابردپذیری را بزرگترین فرصت برای همراه اول و مشترک اعلام کرد.
درفولی - مدیرعامل ایرانسل هم تاکید کرد که ترابردپذیری درایران با تاخیر ۱۰ ساله انجام شد و باهمت وزیرارتباطات ومعاونان، یک ساله به پایان رسید.
اما صدری - مدیر عامل رایتل اظهار کرد که به دور از نارقابتیها، اجازه دهیم مردم خودشان تصمیم بگیرند. او همچنین در بخشی از سخنانش گفت بیشترین ترابرد از سمت دو اپراتور، به رایتل بوده است.
عمیدیان پیش از این دوره آزمایشی یک ماهه را برای این طرح پیشبینی کرده بود و بدین ترتیب، بهره برداری تجاری از طرح ترابرد پذیری شمارههای تلفن همراه (MNP ) از امروز یکشنبه ۳۱ مرداد ماه آغاز می شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تفاوت دوره آزمایشی را راهی برای اطمینان حاصل کردن از عملکرد صحیح اپراتورها و ارتقای کیفیت خدمات در دوره راهاندازی تجاری میداند و به گفته او بین دوره آزمایشی و دوره بهرهبرداری محدودیت تعداد شمارههای قابل ترابردشدن و عدم امکان ترابرد شماره برای مشترکان حقوقی است.
همچنین مقرر است در زمان اجرای تجاری ترابردپذیری، وضعیت اپراتورها به طور هفتگی از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رصد شده و تعداد مشترکین جدیدی که میتوانند جذب کنند با توجه به نتیجه آزمایشها در دوره آزمایشی به آنها اعلام شود و اگر اپراتوری در مرحله آزمایشی شرایط مناسب را رعایت نکرده و دستخوش تخلف شود، در مرحله تجاری و بهرهبرداری اقتصادی به او اجازه گرفتن مشترک داده نخواهد شد و یا این تعداد محدود میشود.
انتهای پیام