به گزارش ایسنا، به نقل از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیتالله "محسن اراکی" طی سخنانی در موسسه "ابرار اسلامی" لندن به تشریح دو مساله ایمان و کفر بر اساس آیات قرآن و احادیث بزرگان پرداخت.
وی با تاکید بر ضرورت تدبر و تامل در آیات قرآن کریم، گفت: از مجموع آیات قرآن کریم و احادیث، درمییابیم که ایمان ۴ مرحله دارد: اسلام اول(اسلام اعرابی)، ایمان اول، ایمان دوم و اسلام ابراهیمی.
اراکی در تشریح مراحل ایمان گفت: در مرحله اسلام اول هر کسی که شهادتین بگوید، مسلمان به شمار میرود و تمامی حقوق اجتماعی یک جامعه اسلامی شامل وی نیز میشود.
وی ادامه داد: در مرحله ایمان اول، انسان به توحید و رسالت پیامبر اکرم(ص) ایمان آورده است، اما بعد از مدتی به آن کفر میورزد و رسول خدا (ص) را معصیت میکند و از دین آنچه به صلاح خود اوست برمیگیرد، به رسالت رسول خدا اقرار میکند، ولی در عمل خلاف آن را ثابت و قرآن را مهجور میکند.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: انسان در این مرحله، شک ندارد که خداوند خالق آسمان و زمین است و ایمان دارد که رسول اکرم (ص) نبی خداست و به عبارتی ایمان آورده و تصدیق هم کرده است، اما در عمل اطاعت نمیکند و این بزرگترین مشکل در تاریخ رسالتها است.
وی اظهار کرد: ایمان دوم مرحله اطاعت است، اطاعت از آنچه خدا و رسول او به آن فرمان دادهاند؛ انسانها در این مرحله اسلام را با قلب قبول کردهاند و در اعمالشان، از خدا و رسول(ص) اطاعت میکنند.
اراکی افزود: کسانی که ایمان اول را دارند، ولی ایمان دوم را ندارند، از نشانههایش این است که از رسول خدا(ص) اطاعت نمیکنند؛ اگر ایمان بیاورند و در آن شک نکنند در مرحله ایمان دوم هستند و در واقع ایمان دوم مکمل ایمان اول است.
دبیرکل مجمع تقریب با اشاره به اهمیت و برتری اسلام ابراهیمی و کامل بودن آن نسبت به مراحل دیگر، خاطرنشان کرد: هرکس و هر امتی که به مرحله اسلام ابراهیمی برسد، شایستگی رسیدن به درجه امام شدن را داراست و نظام و فرهنگ این امت طبق وعده خداوند اصلاح میشود و آنها را وارد بهشت برین خود میکند.
اراکی در تشریح مراحل کفر ادامه داد : کفر اول انکار توحید و رسول خدا (ص) نیست بلکه عصیان رسول خدا (ص) است؛ کفر دوم این است که انسان، ایمان دارد ولی نه ایمان قلبی و کفر سوم، کفر طاعت است، اسلام را قبول دارد و به رسول خدا(ص) در قلبش ایمان دارد اما در عمل با رسول خدا (ص) مخالفت میکند؛ بسیاری از کفر طاعت به عنوان شرک یاد میکنند.
وی در توضیح شرک هم گفت: شرک اول این است که انسان شریکی برای ربوبیت خداوند قائل شود و شرک دوم این است که اقرار دارد که خدایی جز خدای واحد نیست ولی در قلبش ایمان دارد که خدای دیگری هم هست و عنصر دیگری غیر از خداوند بر جهان حاکم است. امیدواریم که خداوند همه ما را در زمره مسلمانان واقعی قرار دهد.
انتهای پیام