تمرین بدون خودرو بودن در دل یک پل تاریخی

پل خواجو مکانی است که از دیرباز به عنوان یکی از تفرجگاه‌های شهر اصفهان شناخته می‌شود، جایی که از هر منظری که به آن نگاه کنی، بدون شک نمره‌ای به برتری تاریخ و تمدن ایرانیان به آن خواهی داد.

به گزارش ایسنا، این مکان تاریخی شهر اما این بار میزبان برگزاری کارگاهی هنری (کارگاه یک روزه نقاشی، تصویرسازی وکاریکاتور ) با موضوع سه‌شنبه‌های بدون خودرو، تا این پل تاریخی هم بتواند در مسیر فرهنگ سازی این تفکر جدید در میان شهروندان اصفهانی به زبان خودش که همانا هنر است، سهمی بسزا داشته باشد.

جذابیت فراوان کارگاه در دل یک مکان تاریخی و عمومی برای مسافرین

در قسمتی از جایگاه چهارپایه‌های زیادی با بوم‌های سفید و پالت‌های رنگی مختلف برای رسیدن هنرمندان لحظه شماری می‌کرد، کم کم صاحبان هر یک از چهارپایه‌ها با گروه خود از راه رسیدند و بساط طرح و رنگ و نقش خود را در کف زمین پل خواجو پهن کردند.

آمیخته شدن فضای خشک و بی‌روح زاینده رود با رنگ آبی رودخانه‌ای که در برخی از تابلوها تصویر می‌شد، مخاطب را به اعماق گذشته خود می‌برد، به زمانی که به عنوان یک کودک همراه با پدر یا پدربزرگ خود سوار بر دوچرخه به پل خواجو می‌آمدی، شلوارت را تا می‌زدی و کودکانه در پله‌های پایین پل آب بازی می‌کردی.

چند ساعتی از شروع کارگاه و رقابت بر سر رسیدن به یک اثر هنری در راستای فرهنگ سازی استفاده از دوچرخه و اصفهانی عاری از هرگونه آلودگی گذشت، هر یک از هنرمندان با توجه به ذهنیت و توانمندی خود در یکی از رشته‌های نقاشی، تصویرسازی و کاریکاتور شرکت کرده بودند و با دقت نظر خاصی رنگ را روی بوم‌های بدون نقش، به رقص در می‌آوردند.

مردم و مسافرین نیز برای تماشای کسانی که از قلم برای هنرآفرینی از اعماق جان و روحشان استفاده می‌کردند، گرد آن‌ها جمع می‌شدند و با تعابیر مختلف درباره هر یک از تابلوها نظر خاصی می‌دادند.

برگزاری این کارگاه یک روزه نه تنها برای شهروندان اصفهانی بلکه چندین برابر بیشتر برای مسافرین شهرهای دیگر ایران و مخصوصاً گردشگران خارجی، جذابیت فراوانی داشت؛ آن‌ها با گرفتن عکس سلفی کنار هنرمندان اصفهانی و اثراتشان با زبانی گرم و صمیمی آن‌ها را تمجید و از اجرای چنین طرحی در اصفهان استقبال می‌کردند.

توجه به تمامی جنبه‌های هنر با موضوع سه شنبه‌های بدون خودرو

یکی از هنرمندان درحالی که داشت تابلویی با سه قسمت مختلف درباره اصفهان با استفاده و بدون استفاده از خودرو را ترسیم می‌کرد، گفت: شرکت در چنین کارگاهی بسیار لذت بخش بود و اینکه هنرمند در چنین فضایی فعالیت کند که درحال کار باشی و عامه مردم با دیدن ما لذت ببرند، تجربه شیرینی است.

وی با اشاره به فراموشی هنر در نزد عامه مردم و اختصاص یافتن آن به تعداد به خصوصی از افراد جامعه، تصریح کرد: هنر بخش جدا شده‌ای از مردم است و برگزاری این کارگاه‌ها علاوه بر تقویت هنرمند باعث ایجاد جذابیت و کشش برای خود شهروندان خواهد بود تا ارتباط بیشتری با هنرمندان بگیرند.

اما چیزی که بیش از هرچیز در این کارگاه به چشم می‌آمد، تفاوت ایده و نگاه آثاری بود که در هر یک از تابلوها به چشم می‌خورد؛ یکی اصفهان چند دهه گذشته را با هنر نوین و امروزی ترسیم کرده بود، دیگری با استفاده از کمترین ابزار طبیعت بکر و بدون خودرو را نقاشی کرده بود، یکی با هنر مدرن و زبانی نو گنبدهای فیروزه‌ای شهر را پشت ابرهای سیاه آلودگی گم کرده بود و درنهایت روی آوردن به دوچرخه نیز به زبان طنز و کاریکاتور کشیده شده بود.

یکی از خانم‌های هنرمند جوان که در حال تکمیل تابلوی خود بود نیز در حاشیه حضور در این کارگاه اظهار کرد: این کارگاه موضوع بسیار جالبی داشت برای همین تصمیم گرفتم در آن شرکت کنم. به همین منظور، همین اتودی با این مضمون برای دبیرخانه فرستادم و درنهایت اثرم برای پیاده شدن روی بوم نقاشی انتخاب شد و امروز اینجا حضور پیدا کردم.

وی افزود: اثر من نگرانی کودکان را درباره آینده‌شان نشان می‌دهد که حتی در بازی‌هایشان این قضیه وجود دارد و نمود می‌کند که آن‌ها را درگیر کرده است. به همین دلیل در ذهنشان دغدغه رسیدن به هوای پاک وجود دارد بنابراین کودک در ذهن خود تمامی ماشین‌ها را از کادر تصویر بیرون کشیده و دنیایی تمیز با آب و هوایی پاک را تصور می‌کند.

تهیه آرشیوی مخصوص برای اکران عمومی اثرات تولید شده در کارگاه

سعید امامی، دبیر کمیته فرهنگ شهروندی اصفهان نیز در ارتباط با برگزاری کارگاه یک روزه نقاشی، تصویرسازی و کاریکاتور گفت: این برنامه در سه رشته نقاشی، تصویرسازی و کاریکاتور در قالب 30 گروه یک تا سه نفره برگزار شد و هنرمندان مختلف از ساعت 8 صبح تا 13 با یکدگیر به رقابت پرداختند.

وی افزود: در هر رشته تیم‌های مختلف 10 اثر را آماده کرده بود و در نهایت با ارزیابی داوران از بین آن‌ها 3 اثر به عنوان برترین‌های بخش خود انتخاب می‌شود و جوایزی تقدیم هنرمندان خواهد شد.

دبیر کمیته فرهنگ شهروندی بیان کرد: در مجموع این آثار برای کمیته فرهنگ شهروندی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان جمع‌آوری خواهد شد و در آرشیو کمیته قرار می‌گیرد تا در آینده برای برنامه‌های بعدی که به این موضوع اختصاص دارد اکران عمومی شود.

وی در ارتباط با نحوه شرکت در کارگاه تصریح کرد: قبلاً فراخوانی در این خصوص صادر شد و هنرمندانی که قصد شرکت داشتند آثار اولیه خود را برای ما فرستادند. بعد از این حرکت، از بین اتودهای اولیه 30 گروه انتخاب شدند تا آثار نهایی خود را ارائه دهند.

سه‌شنبه‌های بدون خودرو باید جایگاه خود را در بین هنرمندان باز کند

مدیرعامل سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری ضمن حضور در این کارگاه با بیان اینکه فضای انتقال پیام به شهروندان از کانال هنرمندان می‌گذرد، اظهار کرد: باید بپذیریم سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان وظیفه انتقال پیام را ندارد و جامعه هنری شهر اعم از هنرمندان نقاش و تصویرساز و کاریکاتوریست و حتی انیماتورها هستند که باید در زمینه‌های مختلف این پیام را منتقل کنند.

علی‌اکبر بقایی خاطرنشان کرد: امیدواریم برنامه سه‌شنبه‌های بدون خودرو در بین جامعه هنری جایگاه خود را پیدا و باز کند؛ هرچند در گام‌های نخست، وظیفه ماست که آغاز کننده این مسیر باشیم و ابتدای مسیر را پیش ببریم ولی در ادامه خود هنرمندان، تمام مردم اصفهان را دعوت می‌کنند تا در این حرکت شرکت کنند.

در این کارگاه یک روزه، 30 اثر توسط گروه‌های 3 نفره هنرمندان تهیه شد که در هر بخش به 3 اثر به عنوان تولیدات برگزیده توسط هیئت داوران انتخاب شد و توسط هنرمندان بزرگ اصفهانی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان و مدیرعامل سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری از برگزیدگان تقدیر شد.

همچنین در زمینه نقاشی نعیمه نافلی، هدیه مرتضوی و منوچهر سلطانی، در بخش تصویر سازی نگین صادقی، امیرمالک صالحی و ریحانه شیران، در بخش کاریکاتور منصوره دهقانی، سمانه نیسانی و سحر فتاح موفق به کسب رتبه‌های برتر به صورت مجزا در بخش خود شدند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 95050118957
  • خبرنگار :