پاسخ میرحسین موسوی به نایب رئیس مجلس

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فحوای کلام محصوران این بود که به انقلاب علاقه‌مند هستند و به آن پیغام، پاسخ مثبت و خوبی داده بودند که حاکی از حمایت ایشان از وحدت ملی و خیرخواهی برای انقلاب اسلامی بود و در آن، هیچ نشانه‌ای از اعتراض یا تفرقه وجود نداشت.

به گزارش ایسنا، علی مطهری در گفت‌وگو با «ایلنا»، با اشاره به مصاحبه اخیر محمدرضا باهنر با ایلنا و سخنان او درخصوص ارسال پیغامی برای میرحسین موسوی مبنی بر رفع حصر او و دیگر محصوران درصورت توقف ادامه فعالیت‌های سیاسی آن‌ها، اظهار کرد: به نظر می‌رسد، بهتر بود که ایشان برای حل مشکل پیشنهاد می‌دادند که اتهام‌های همه طرف‌های موثر در حوادث سال ۸۸ مورد رسیدگی قرار بگیرد و به محصوران نیز اجازه دفاع داده شود تا با مشخص شدن سهم هر کدام از طرفین، این پرونده برای همیشه بسته شود.

نمی‌توان همه تقصیرها را به گردن محصوران انداخت

مطهری با اشاره به اظهارنظر نایب‌رییس دوم مجلس نهم مبنی بر این‌که درصورت برگزاری دادگاه، حکم محصوران اعدام خواهد بود، گفت: این‌که گفته‌اند، حکم محصوران اعدام است، حرف درستی نیست؛ چراکه محارب یعنی کسی که به‌صورت مسلحانه با نظام اسلامی مقابله کرده باشد، درحالی که این افراد چنین کاری نکرده‌اند و اگر هم اتفاق‌هایی افتاد که منجر به کشته‌شدن تعدادی از افراد شد، بخشی از آن ناشی از مدیریت نامناسب بحران توسط نهادهای مسئول بود.

نایب رئیس مجلس دهم خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم بگوییم همه تقصیرها به گردن محصوران است. همه طرف‌ها باید در این خصوص پاسخگو باشند. به هر حال، مهم این است که حرف‌های آن‌ها را بشنویم و این‌که یک طرف قضیه در حصر باشند و اجازه دفاع نداشته باشند و از این‌سو، مرتباً اتهام‌هایی به آن‌ها وارد کنیم، اقدام منصفانه و جوانمردانه‌ای نیست.

ادامه حوادث سال ۸۸ ممکن نیست

این عضو فراکسیون امید در مجلس در پاسخ به سوالی درباره این‌که آیا اساساً ارسال پیغام ازسوی آقای باهنر صحت داشته یا خیر، اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: گاهی ممکن است، عده‌ای از آزادی محصوران نگران باشند که تشنجی در جامعه ایجاد شود و آن حوادث ادامه پیدا کند که مشخص است، چنین مسأله‌ای واقعیت ندارد.

او همچنین گفت: اگر آقای باهنر پیامی هم داده‌اند، باید خوشبین باشیم، چراکه احتمالاً ایشان احساس مسئولیت کرده است.

محصوران درصورت خروج از حصر به اتحاد و آشتی ملی کمک می‌کنند

نماینده مردم تهران در مجلس دهم یادآور شد: حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ مرهون فضای احساسی آن دوران بود و به فرض محال که این افراد چنین قصدی داشته باشند، قطعاً این بازگشت به آن دوران محقق نمی‌شود؛ ضمن آن‌که محصوران هرگز چنین قصدی ندارند و بارها گفته‌اند که از دولت حمایت می‌کنند و درصورتی که از حصر خارج شوند، به اتحاد و آشتی ملی کمک خواهند کرد.

پیغام مهم مطهری برای میرحسین

عضو فراکسیون امید در مجلس همچنین با اشاره به اقدام خود برای حل مشکل حصر، خاطرنشان کرد: حدود دو سال پیش از طریق دختر آقای موسوی پیغامی ارسال کردیم که درصورت آزادی، در ادامه چه برنامه‌ای خواهند داشت که ایشان پاسخ بسیار خوبی دادند.

تاکید محصوران بر وحدت ملی در پاسخ به پیغام مطهری

او با بیان این‌که باتوجه به گذشت زمان نسبتاً طولانی دوساله از ارسال این پیغام برای محصوران، پاسخ دقیق آن‌ها را به خاطر ندارد، گفت: فحوای کلام محصوران این بود که به انقلاب علاقمند هستند و به آن پیغام، پاسخ مثبت و خوبی داده بودند که حاکی از حمایت ایشان از وحدت ملی و خیرخواهی برای انقلاب اسلامی بود و در آن، هیچ نشانه‌ای از اعتراض یا تفرقه وجود نداشت.

مطهری همچنین با اشاره به تصویب کلیات طرح استفساریه برخی مواد قانون انتخابات در نشست علنی امروز مجلس و با تاکید بر این‌که با تصویب کلیات و بند یک، بخش مهم این طرح به نتیجه رسیده، گفت: درصورتی که بند دو بلاتکلیف بماند و به تصویب نرسد، اتفاق مهمی نخواهد افتاد، چرا که بخش حائز اهمیت این طرح استفساریه کلیات و بند یک آن بود.

تصویب استفساریه، گامی مثبت در مسیر دموکراسی و دفاع از مظلوم

نایب رییس تصریح کرد:‌ تصویب این طرح استفساریه گام مثبتی بود که مجلس دهم در دفاع از دموکراسی، مردم‌سالاری دینی و دفاع از مظلوم برداشت، چراکه در آینده، اتفاقی که در حوزه انتخابیه اصفهان افتاد، برای سایر نامزدهای انتخاباتی رخ ندهد.

نشست هیأت رئیسه مجلس با شورای نگهبان درباره ردصلاحیت‌ها

او در پاسخ به این سوال که آیا در نشست روز گذشته هیات رییسه مجلس با شورای‌نگهبان درباره این طرح استفساریه صحبت شده است، گفت: درخصوص این طرح صحبتی در جلسه روز گذشته مطرح نشد اما درباره بحث ردصلاحیت‌ها صحبت‌های بسیار خوبی انجام شد و درمجموع جلسه بسیار خوبی بود.

عضو فراکسیون امید در مجلس خاطرنشان کرد: البته احتمال عدم تایید این طرح استفساریه توسط شورای نگهبان وجود دارد اما آن‌چه مسلم است، این است که مجلس باید بر نظر خود پافشاری کند تا این طرح برای تصمیم‌گیری نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود.

اکثر اعضای شورای نگهبان به‌جز آیت‌الله جنتی درباره مینو خالقی با ما هم‌نظر هستند

نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: قطعاً احتمال این‌که شورای نگهبان با این طرح استفساریه موافقت کند، وجود دارد،‌ چراکه تا جایی که بنده اطلاع دارم و در صحبت‌های خصوصی با اعضای شورای نگهبان مطرح شده، بسیاری از اعضای این شورا با نظر ما -درباره نادرستی ردصلاحیت خانم خالقی پس از انتخابات- موافقت دارند و تنها آیت‌الله جنتی بر مخالفت با این نظر تاکید دارند.

نایب رئیس مجلس دهم گفت: به هر حال، این استفساریه شامل موضوع خانم مینوخالقی هم می‌شود اما هدف ما از طرح آن، منحصر به ایشان نیست. بلکه برای این‌که در آینده این اتفاق تکرار نشود و به سابقه آن استناد نشود، آن را پیگیری کردیم.

امکان ورود مینو خالقی به مجلس در آینده نزدیک

مطهری در پایان و در پاسخ به این پرسش که آیا درصورت تأیید نهایی این طرح استفساریه، امکان بازگشت مینو خالقی به مجلس وجود دارد یا خیر،‌ گفت: در صورت تصویب و تایید نهایی و ابلاغ این طرح، قاعدتاً وزارت کشور اعتبارنامه خانم خالقی را به مجلس خواهد فرستاد و موضوع بازگشت ایشان در مجلس بررسی می‌شود و امکان این‌که خانم خالقی حتی زودتر از برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای، وارد مجلس شوند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95050117686
  • خبرنگار :

برچسب‌ها