«غلامرضا ممیز» با حضور در دفتر ایسنا، در پاسخ به اظهارت بازرس صنف دفاتر خدمات گردشگری مسافرتی استان ایلام، اظهار کرد: متولی امور زیارتی کشور سازمان حج و زیارت است که زیر نظر نماینده معزز ولیفقیه در این سازمان تدوین و برنامهریزی میشود.
وی با بیان اینکه برابر ماده 7 قانون اصلاح مواد 2 و 7 قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی و همچنین ماده 2 تصویبنامه شماره 14404/ت23203ه مورخ پنجم تیرماه سال 1380 هیات محترم وزیران موضوع آییننامه نظارت بر تأسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی و مفاد ماده 2 تصویبنامه شماره 81903/1901 مورخ 9مردادماه سال 1384 شورای عالی اداری، صدور مجوز فعالیت دفاتر خدمات زیارتی به سازمان حج و زیارت واگذار و اعزام زائر به سفرهای زیارتی خارج از کشور (عربستان، عراق و سوریه) برابر مصوبه شورای عالی امنیت ملی به دفاتر مجاز تحت نظارت سازمان حج و زیارت سپرده شده است و بر همین اساس 4 دفتر زیارتی در ایلام متولی امر سفرهای زیارتی عتبات عالیات، سوریه و عربستان هستند.
مدیرکل حج و زیارت استان ایلام ادامه داد: برابر ماده 2 تصویبنامه شماره 81903/1901 مورخ 9 مردادماه سال 1384 شورای عالی اداری دفاتر بند (ب) در هیچیک از استانها اجازه فعالیت امور زیارتی و دریافت ویزا نداشته و ندارند و بنا بر اظهارات بیانشده در استان کرمانشاه دارندگان بند ب سال گذشته ویزای عتبات عالیات دریافت کردهاند که این اظهارات کذب محض بوده و در هیچکدام از استانها دفاتر گردشگری صدور ویزای اربعین را انجام ندادهاند و این مهم به حج و زیارت استانها و دفاتر بند (پ) محول شده است.
ممیز در پاسخ به اظهارات بازرس صنف دفاتر خدمات گردشگری مسافرتی استان درباره سامانه سماح گفت: این سامانه بر اساس نظارت کارشناسان مجرب و ارشد نظام در طول دو سال گذشته برای سهولت و روانسازی امر ثبتنام و اعزام زائرین اربعین راهاندازی شده و جای تأسف دارد فردی بدون اطلاع و علم به فواید آن و فقط در جهت کسب سود بیشتر و امر دلالیاش در این زمینه اقدام به سخن پراکنی کرده است.
وی تصریح کرد: اگر نامبرده بازرس صنف دفاتر گردشگری است چرا در جریان اربعین سال گذشته بدون مجوز قانونی از سازمانهای متبوع اقدام به جذب و ثبتنام زائر و دریافت مبالغ خارج از مصوبات دولت کرد و باعث اخلال در نظم و ساماندهی زائرین اربعین حسینی (ع) شده است.
مدیرکل حج و زیارت استان ادامه داد: دفاتر زیارتی استان برابر مجوز سازمان حج و زیارت فعالیت میکنند و در سال گذشته تمام امور مربوط به ثبتنام و اخذ ویزا را به نحو احسن و شایستهای انجام دادهاند و جای هیچگونه شک و شبههای در این زمینه وجود ندارد.
ممیز گفت: بازرس صنف دفاتر خدمات گردشگری مسافرتی استان صدور ویزا را نشانه ضعف مدیریتی قلمداد کردهاند درحالیکه صدور ویزا بر عهده کنسولگری موقت دولت عراق در ایلام بوده و تقدم و تاخر در صدور ویزا بر عهده دفاتر زیارتی نبوده است.
وی تصریح کرد: در امر اربعین حدود 80 نفر درگیر کار ثبتنام از مشتاقان زیارت اربعین بودند و مشکلات کار صدور ویزا از دفاتر زیارتی نبوده بلکه این کار در اختیار سفارت و یا کنسولگری عراق و بر اساس بخشنامههای ابلاغی دولت این کشور است و از دیگر مشکلات مهم نبود ارز در استان به دلیل نبود صرافی در استان بود که با درایت استاندار و همکاری سرپرستی و کارکنان بانک سپه مرتفع شد.
چند روز پیش بازرس صنف دفاتر خدمات گردشگری مسافرتی استان از عدم صدور ویزا در دفاتر بند ب انتقاد کرد. به گزارش ایسنا، دفاتر خدمات مسافرتی بند ب به عنوان برنامهریزان، فروشندگان و مجریان تور شناخته میشوند و خدمات تور داخلی، تور خارجی ، تور ورودی، اخذ ویزا و رزرو هتل را انجام میدهند.
انتهای پیام