به گزارش ایسنا، دکتر حریرچی در نشستی با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نحوه نظارت بر بیمارستانهای خصوصی و چگونگی سرمایهگذاری و خرید سهام در این بیمارستانها، گفت: نظارت بر کارکرد بیمارستانها برعهده وزارت بهداشت است. در زمان تاسیس بیمارستان، ابتدا باید پروانه دریافت کند و صلاحیت آن احراز و نقشههایش تایید شود و بعد از آن هم پروانه بهرهبرداری موقت و دائم برایش صادر میشود. در حین بهرهبرداری هم اگر تخلفی انجام دهد، با آنها برخورد میشود. البته در اکثر موارد در احکامی مانند پلمپ و تعطیلی باید دستور مقام قضایی و توضیح وزارت بهداشت وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه مسوولیت فنی در بیمارستانها و صدور پروانه تاسیس بر عهده گروه پزشکی است، گفت: حال اینکه سهامدارانی غیر از پزشکان هم بتوانند در حوزه پزشکی هم سرمایهگذاری کنند منع قانونی ندارند و ما از آن استقبال میکنیم البته در صورتی که مراکز برای عموم جامعه و با تعرفهای که در توان عموم جامعه است، فعالیت کنند.
وی افزود: سرمایهگذاری در بیمارستانهای خصوصی تابع قانون تجارت است و ما در جزو فنی آن وارد میشویم.
استفاده از ظرفیت "رسانه" برای ارتقاء "سلامت"
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره جشنواره فیلم سلامت گفت: اصل این کار این است که میخواهیم در جهت ارتقای سلامت مردم از ابزار رسانه و فیلم استفاده کنیم. از یکسال گذشته در این باره برنامهریزی کردیم و نتیجه آن میتواند وحدت نظر بیشتر میان گروههایی مانند پزشکان و هنرمندان باشد.
80 درصد الکل مصرفی در کشور در داخل تامین میشود
حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره مسمومیت با الکل گفت: درباره مسمومیت الکل ما تحت تاثیر هستیم اما گاهی در کشور تخلفی رخ میدهد و همه میگویند چرا نظارت وجود ندارد، اما باید توجه کرد که بسیاری از مسائل را باید پیشگیری کرد و نظارت، یک بعد قضیه است.
وی افزود: متاسفانه طبق گزارشهای ارائه شده 80 درصد الکل مصرفی در داخل کشور تامین میشود. البته سرانه کلی مصرف الکل در کشور ما پایین است اما کسانی که معتاد به الکل هستند، میزان مصرفشان به نسبت یک فرد از کشورهای دیگر بیشتر است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت برنامه کاهش آسیب الکل را در دستور کار خود قرار داده و مراکز مشاورهای را برای این کار ایجاد میکند، گفت: هر مشکلی که در حوزه سلامت وجود دارد ما به عنوان تولیت سلامت، متولی آن هستیم. درباره مصرف موادمخدر هم ما تحت تاثیر قرار داریم اما نمیتوان همه کارهای آموزشی و فرهنگی را از وزارت بهداشت انتظار داشت. درباره الکل نیز این موضوع صدق میکند و همه دستگاهها باید در این زمینه همکاری کنند.
دو رویکرد مواجهه با آسیبهای اجتماعی
حریرچی در پاسخ به سوالی درباره مبارزه با آسیبهای اجتماعی گفت: آسیبهای اجتماعی موضوعی بسیار مهم است در حدی که مقام معظم رهبری شخصا برای این موضوع جلسه گذاشتهاند و از وزرا، قوه قضاییه و سایر دستگاهها خواستند که اقدامات جدی در این حوزه انجام شود. باید توجه کرد که یک جنبه از آسیبهای اجتماعی مقابله با ایجاد آنها و قسمتی هم کاهش آسیب است. البته وزارت بهداشت و سازمانهای دیگر سالهاست که اقدامات قابل توجهی برای کاهش آسیب انجام میدهند. در این زمینه از رسانهها انتظار داریم که به صورتی کار کنند که هم با آسیبهای اجتماعی مقابله و هم کاهش آسیب انجام شود.
هزینه بالا برای شیمیدرمانی در کشور
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره هزینههای شیمی درمانی و تسکین درد در بیماران سرطانی گفت: سرطان و مرگ و میر ناشی از سرطان در تمام کشورهای جهان رو به افزایش است. حال یکی از درمانهای سرطان شیمی درمانی است که در کشور ما درصد هزینهای که برایش شیمی درمانی میشود، نسبت به سایر هزینههای سلامت بالاتر است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه شیمی درمانی باعث افزایش طول عمر و کیفیت زندگی میشود، گفت: برخی از شیمیدرمانیهایی که در کشورهایی مانند ایران انجام میشود، تاثیری در کیفیت عمر و کیفیت زندگی ندارند. بنابراین ما باید مقداری تجویز شیمی درمانی را با احتیاط انجام دهیم و هزینههای شیمی درمانی درست هم تحت پوشش بیمه قرار گیرند. همچنین خانوادهها باید از میزان عمری که شیمی درمانی برای بیمار به ارمغان میآورد آگاهی داشته باشند تا بتوانند به صورت آگاهانه تصمیمگیری کنند.
به گفته حریرچی ، ما در دو قسمت در موضوع سلامت مشکل داریم. اول موضوع پیشگیری و غربالگری است و دوم مراحل انتهایی که درمان سرطان است. باید توجه کرد که بیمار در مراحل انتهایی درمان هم حق دارد زندگی و حتی مرگ بدون دردی داشته باشد. باید توجه کرد که میزان تجویز و مصرف مرفین مجاز برای درد، یکی از شاخصهایی است که از طریق آن سیستم بهداشتی و درمانی را میسنجند. در این زمینه وضعیت ما در ایران خوب نبوده، اما اقداماتی برای آن انجام شده و در چند مرکز بزرگ، مراکزی برای طب تسکینی ایجاد شده است که هم برای بیمار کمککننده است و هم میتواند هزینههای سلامت را کاهش دهد.
عقیمسازی مورد تایید وزارت بهداشت نیست
قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره داروهای ضدباروری و سیاست جمعیتی وزارت بهداشت، گفت: وزارت بهداشت در این زمینه تابع سیاستهای کلی جمعیت است. در زمانی سیاست کشور در دهه 60 حرکت به سوی کاهش جمعیت بود و در مقطعی هم تغییر سیاستی انجام نشد.
حریرچی با تاکید بر اینکه کلماتی مانند عقیمسازی مورد تایید ما نیست، افزود: اگر گزارشی در این زمینه وجود دارد، ما آن را پیگیری کرده و در صورت بروز تخلف با آن برخورد میکنیم.
حذف 99 درصدی دریافتهای غیرقانونی در حوزه سلامت
وی در ادامه نیز با اشاره به نزدیک بودن روز پزشک، گفت: ما از زحمات جامعه پزشکی تشکر میکنیم که علیرغم کمبود پزشک در کشور، اما استانداردهای ارائه خدمتمان از کشورهای مشابه بالاتر است. باید توجه کرد که وزارت بهداشت و جامعه پزشکی موفقیت بسیار بزرگی در حذف 99 درصدی دریافتهای غیرقانونی کسب کردند هر چند که برخی دوستان تلاش کردند تا با طرح تخلفات جزیی، کام مردم را تلخ کنند.
حریرچی با بیان اینکه این موفقیت ناشی از کار پزشکان است، گفت: البته این موضوع به این معنی نیست که همه پزشکان ما برخوردهای مناسب داشته و وقت کافی میگذارند، اما اقدامات بزرگی در این حوزه انجام شده و من این را توفیقی بزرگ میدانم و روز پزشک را هم تبریک میگویم.
یکی از تهدیدهای جدی سلامت در جهان مقاومت در برابر داروهای ضد ویروسی است
حریرچی در ادامه صحبتهایش با بیان اینکه یکی ار تهدیدهای جدی سلامت در جهان مقاومت در برابر آنتی بیوتیک، داروهای ضد ویروسی، ضد قارچ و انگل است، گفت: در چند سال اخیر مسئولین کشورهای دنیا به این موضوع توجه ویژه دارند و خطر در حدی است که اگر مقاومتها به این شکل ادامه داشته باشد این بیماریها میتواند کشنده باشد.
وی با بیان اینکه در سال 2050، سه تا پنج درصد کل درآمدهای ناخالص ملی در دنیا صرف هزینههایی میشود که مقاومتهای میکروبی ایجاد میکنند، افزود: استفاده از داروهای غیراستاندارد و تقلبی و آنتیبیوتیک در پرورش دام و طیور و آبزیان و همچنین در صنایع غذایی از جمله دیگر موضوعاتی است که نظام سلامت کشورهای جهان با آنها روبرو هستند.
قائم مقام وزیر بهداشت درباره اقدامات ایران برای مقابله با این موضوع گفت: در کشور ما کمیته کشوری و یک سیستم ارزیابی برای کشف عواملی که میکروبها را در داخل کشور مقاوم میکند، تشکیل دادهایم. و جلسات حمایتطلبی و بینبخشی نیز در این زمینه برگزار شده است.
انتهای پیام