دکتر محمد ناصریفرد باستانشناس در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سنگنگارههای کشف شده در غرب شهرستان محلات در نزدیکی غار آزادخان بر روی دیواره درهای نقش بسته است.
وی با بیان اینکه دیواره این دره در نزدیکی صفیآباد نقشهای متعددی از بزهای کوهی را در خود جای داده است، افزود: علاوه بر نقش بز کوهی، علائم خط پیش از ایلام نیز بر روی دیواره نقش بسته است که حداقل قدمت این خطوط به دو هزار و 300 سال قبل از میلاد میرسد.
این پژوهشگر نقوش کهن تصریح کرد: نقش ها در یک دره جای گرفته است که هنوز تعداد آنها دقیق شمارش نشده است، اما قطعا قدمت آنها به پیش از تاریخ از هزاره اول تا پنجم متفاوت است می رسد که باید کار کارشناسی دقیقی در حوزه سنسنجی برای آنها صورت گیرد.
وی با اشاره به سنگنگارههای تیمره که پژوهش بر روی آنها و سنسنجی نقوش با کمک گروههای اروپایی در سال 1387 انجام گرفت، عنوان کرد: ردپای بزکوهی که در این منطقه کشف شده است به سبک اندیشه نگاره و با رویکرد آیینی و قدسی باز میگردد که یک نماد و لوگو قلمداد میشود و در کنار تک تک این نقوش بزکوهی نقوش شکار و کماناندازی نیز خودنمایی میکند که سبک رئال و واقعگرا را نشان میدهند.
ناصریفرد تاکید کرد: سنگنگارههای جدید کشف شده در محلات پیوستگی ملی و فراملی را نشان میدهد که حتی نقش بزکوهی همانند این نقوش کشف شده جدید را در جنوبیترین نقاط فلات ایران مانند تبت، کشمیر، هندوستان و حتی چین شاهد هستیم.
عکس خبر تزئینی است.
انتهای پیام