مدیرکل بیمه سلامت استان:

790 هزار نفر از جمعیت خراسان‌شمالی تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند

مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌شمالی گفت: 790 هزار نفر از جمعیت استان، تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر محسن رعنایی در همایش بیمه سلامت و رسانه، با اشاره به اینکه 91 درصد جمعیت استان تحت پوشش‌ بیمه هستند، اظهارکرد: در سال گذشته، 789 هزار و 961 نفر بیمه شده در این استان شناسایی شده که به تفکیک صندوق کارکنان دولت 59 هزار نفر، صندوق سایر اقشار حدود 21 هزار و 780 نفر، صندوق روستائیان حدود 529 هزار نفر و صندوق بیمه سلامت همگانی که از ابتدای سال 92 ایجاد شد، 179 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه بیمه سلامت، از سال 92 تاکنون برنامه‌های خوبی را تدوین و به استان‌ها ابلاغ کرده است، ادامه‌داد: متوسط سطح پیشرفت این برنامه‌ها در کشور هفت درصد و در خراسان‌شمالی بر اساس سامانه مدبر، 15 درصد اعلام شده است.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌شمالی با بیان اینکه در طول دو سال گذشته، 11 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند، تصریح‌کرد: اکنون حدود 790 هزار نفر بیمه شده در سطح استان حضور دارند که مردم شهرستان‌ها فقط 6 درصد از هزینه‌های درمان و مردم روستاها فقط سه درصد از هزینه‌های درمان خود را خود پرداخت می‌کنند و این در حالی است که در گذشته مردم 10 درصد صورتحساب بیمارستان را خودشان پرداخت می‌کردند.

رعنایی با اشاره به کاهش هزینه‌های درمان توسط این بیمه به عنوان سیاست راهبردی، خاطرنشان‌کرد: بیمه سلامت توانست با کمک‌های مالی و ارائه خدمات به بیمه شدگان خود، علاوه بر پرداخت بدهی داروخانه‌ها، بیمارستان و مراکز درمانی، به ماندگاری پزشکان در شهرهای کوچک کمک کند.

وی با اشاره به اینکه قبل از راه‌اندازی این بیمه در سطح شهرستان‌هایی مانند مانه و سملقان و فاروج پزشک متخصصی حضور نداشت، یادآور شد: اکنون درمان‌های لازم بر بیماران خاص در شهرستان‌ها، انجام می‌شود و نیازی به حضور آن‌ها در مرکز استان جهت معالجه و خرج هزینه‌های هنگفت، نیست.

وی اضافه‌کرد: در حال حاضر بیمه شدگان بیمه سلامت، تمامی خدمات درمانی بخش شیمی درمانی را به‌صورت رایگان دریافت می‌کنند و از تعهدات این سازمان، ارائه داروهای ایرانی به‌صورت رایگان و افزایش تعهدات پرداخت هزینه‌ها در بخش بیماری‌های خاص نظیر تالاسمی است.

رعنایی، چهار رویکرد اصلی حفاظت مالی بیمه‌شدگان، پوشش بیمه همگانی، بهره‌مندی عادلانه از خدمات و تضمین کیفی و کمی خدمات را از رویکردهای اصلی بیمه سلامت در جهت ارائه خدمات به جامعه هدف عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه تمام تلاش بر این است تا 60 تا 80 درصد مطالبات به‌زودی پرداخت شود، خاطرنشان‌کرد: هزینه‌های درمان سال 94 در بیمه سلامت در کشور، هزار و 436 میلیارد ریال بوده که با اجرای طرح تحول سلامت این هزینه‌ها در کشور چهار برابر و در استان3.5 برابر افزایش یافته است.

وی اظهار امیدواری کرد با توجه به دریافتی‌های این بیمه، مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس، بیمه سلامت خراسان‌شمالی را در پرداخت مطالبات یاری کنند.

رعنایی با تاکید بر اینکه تنها راه درآمد این بیمه، دریافتی‌های حق بیمه از 60 هزار کارمند تحت پوشش و برخی کمک‌های دولتی است، اضافه کرد: بیش از 90 درصد نیازهای مالی این بیمه باید توسط دولت تخصیص یابد. در صورت اختصاص 50 الی 60 هزار میلیارد ریال اعتبار، بدهی‌های بیمه سلامت کشور در سال 94، تسویه می‌شود. یک درصد از مبلغ ذکر شده در زمینه بدهی‌های بیمه سلامت، مربوط به خراسان‌شمالی است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بدهی‌های بیمه سلامت تا پایان مهرماه سال گذشته به بیمارستان‌ها و تا پایان دی‌ماه 94، به داروخانه‌ها پرداخت شده است.

وی در بخشی از سخنان خود خواستار مراجعه مردم جهت تحت پوشش قرار گرفتن این بیمه شد و خاطرنشان‌کرد: هم استانی‌ها با مراجعه به مراکز پیشخوان دولت و دفاتر بیمه سلامت و نیز ارائه یک قطع عکس و اصل کارت ملی به‌صورت رایگان خود را بیمه کنند.

این مسئول هشدار داد: روزهای گذشته اخباری مبنی بر ارسال پیامک توسط صندوق‌هایی با عنوان مهر سلامت، ارتقای سلامت و غیره مبنی بر کاهش هزینه‌های درمان و ارائه خدمات به نام این سازمان، به دست آمده که اعلام می‌شود این افراد سودجو هیچ ارتباطی با بیمه سلامت ندارند و به‌زودی موضوع از طریق مبادی قانونی پیگیری می‌شود.

رعنایی، تنها راه استفاده از خدمات بیمه سلامت را مراجعه به دفاتر رسمی بیمه و دفاتر پیشخوان دولت عنوان کرد.

وی در بخشی از سخنان خود به حضور 110 نفر ماما در مراکز خدمات درمانی در سطح استان، اشاره کرد و گفت: در حال‌حاضر تعداد ذکر شده، در 78 مرکز درمانی در سطح روستاها و شهرهای استان مشغول به خدمت‌اند و از نظر ماما کمبودی در مراکز درمانی شهرستان‌ها و روستاها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در شهرهای زیر 50 هزار نفر نیز برنامه پزشک خانواده در حال اجرا است.

 مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌شمالی یادآور شد: اکنون فقط دو یا سه مرکز خدمات مامایی غیر بیمه‌ای در سطح استان فعالیت دارند. از مادران باردار خواستاریم تا از زمان قبل از بارداری تا دوره وضع حمل و بعد از بارداری با تحت پوشش قرار گرفتن بیمه سلامت، از مزایای آن بهره‌مند شوند.
انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 95050115192
  • خبرنگار :