کاهش 25 درصدی تولید کشمش در خراسان‌شمالی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از کاهش 25 درصدی تولید کشمش در این استان خبر داد.

مجید تشکری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به بروز بیماری سفیدک داخلی در تاکستان های استان به خصوص در شهرستان بجنورد گفت: بیشتر کشمش های تولیدی استان مربوط به شهرستان شیروان و فاروج است که تاکستان های موجود در این دو شهرستان نسبت به بجنورد خسارت های کمتری را متحمل شده‌اند.

وی با بیان اینکه میانگین تولید انگور در استان حدود 180 هزار تن است، افزود: حدود 90 هزار تن از این مقدار انگور، می تواند کشمش شود. یک چهارم انگور کشمشی تولید شده در استان، تبدیل به کشمش می‌شود. طی سال جاری به علت بروز آفت در باغات انگور ،25 درصد از این میزان کاهش می یابد.

تشکری در ادامه با بیان اینکه هنوز کشمش در استان به صورت سنتی تولید می شود، اظهار کرد: در ابتدا باید سیستم تولید انگور در استان را تغییر داد و به سوی شیوه داربستی گام برداشت.

این مقام مسئول تصریح کرد: برای تولید کشمش، انگورهای کشمشی جلوی نور آفتاب بر روی زمین پهن می‌شود تا خشک شوند. باید در روش تولید کشمش نیز تغییر شیوه داد و روش ها ارتقا یابد.

بیماری سفیدک داخلی انگور به برخی تاکستان ها 100 درصد و برخی تاکستان ها نیز تا 50 درصد خسارت وارد کرده است.



انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 95050111977
  • خبرنگار :