به گزارش ایسنا، این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتوگو با «انتخاب خبر» ابراز عقیده کرد: وقتی افکار عمومی تا این حد به بازی گرفته میشوند، دیگر نسبت به مسئولان کشور هیچگونه اعتمادی پیدا نخواهند کرد.
وی تصریح کرد: برخورد برخی مسئولان با مردم، کتمان حقیقت و بازیهایی که گاه با افکار عمومی میشود، نتیجهاش این است که اگر در آینده، حقیقتی هم به مردم گفته شود دیگر پذیرفتنی نیست. در مقطعی، مسئولان وقت میگفتند آقای شهرام امیری را اصلاً نمیشناسند، مدتی بعد او را یک کارمند ساده معرفی کردند، در مقطعی دیگر هم عنوان شد که ایشان در سفر حج توسط عوامل آمریکا و با کمک سرویس اطلاعاتی سعودی ربوده شده است و پیرو آن، وی را قهرمان ملی و کسی که این قدرت را دارد که آمریکاییها را فریب دهد قلمداد کردند و مانند قهرمان هنگام ورود به کشور از او استقبال کردند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: نکته قابل توجه این است که بعد از آن همه تبلیغاتی که برای قهرمان نشان دادن او کردند، مدتی پس از بازگشت به کشور، بازداشتش کردند و به اتهام جاسوسی به 10 سال حبس محکوم شد. به تازگی هم که خبر اعدام وی را به دلیل آنکه در زندان به جاسوسی برای آمریکاییها مبادرت کرده، منتشر کردند.
وی افزود: وقتی تمام اینها را کنار هم میچینیم، فقط و فقط علامت سؤال مشاهده میشود؛ به عنوان مثال، مورد آخر شایان توجه است که چگونه ایشان در داخل زندان میتوانسته به آمریکاییها اطلاعات دهد؟ اگر او واقعاً اطلاعاتی داشته که برای آمریکا با ارزش بود، خوب بهراحتی میتوانسته همان زمان حضورش در آن کشور این اطلاعات را متتقل کند.
زیباکلام تصریح کرد: همه داستان شهرام امیری در هالهای از ابهام وجود دارد. اگر بخواهیم قول منابع رسمی کشور را در مورد ایشان بپذیریم، به اولین مشکلی که برمیخوریم این است که کدامیک را بپذیریم؟ آن قولی که شهرام امیری را قهرمان ملی میداند یا آن قولی که عنوان شده که ایشان اسرار سری نظام را به غربیها داده است؟! ایکاش ذرهای صداقت در برخورد مسئولان با مردم وجود داشت.
این فعال سیاسی اضافه کرد: ممکن است اینطور بیان شود که موضوعات امنیتی خاصی در مورد شهرام امیری مطرح است که صلاح نبوده مردم از آن مطلع شوند. در این حالت این سؤال ایجاد میشود که چه اصراری بوده او را به صدا و سیما بیاورند و او را قهرمان ملی بنامند و با طرح موضوع ربودهشدن او سوختی برای ماشین آمریکاستیزی استفاده کنند؟
وی ابراز عقیده کرد: متأسفانه به نظر میرسد که برخی از مسئولان ما آنطور که باید و شاید شأن و اعتبار زیادی برای فهم و درک مخاطبینشان قائل نیستند و متأسفانه گویا نگاهی که به مخاطبینشان دارند که تصور میکنند هرچه به آنها گفته شود، چون از سوی مسئولان رسمی بوده، لاجرم آن را خواهند پذیرفت. بنابراین اگر یک روز لازم بدانند که شهرام امیری را در هیبت قهرمان برای مردم در بیاورند، این کار را انجام میدهند و اگر روزی ضرورت اقتضا کند که همان شهرام امیری را در هیبت خائن معرفی کنند، باز هم عیناً همین کار را انجام میدهند.
زیباکلام در همین راستا گفت: متأسفانه این دسته از مسئولان توجه ندارند که وقتی در مورد یک شخصیت، روایتهای متضاد و متناقضی به مردم ارائه میدهند، این باعث میشود تا اعتبار مسئولان کشور نزد مردم خدشهدار شود. ایکاش این مسئولان، ارزش، احترام و شأن بیشتری برای مخاطبان قائل میشدند و اصراری نمیکردند تا با روایتهای متناقض، آنها را در ابهام و تردید فرو ببرند.
انتهای پیام