مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی همدان:

منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد مستعد ایجاد بندرخشک است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با اشاره به اتمام مطالعه ایجاد بندرخشک در همدان گفت: مطالعات توسط مشاور صورت گرفته و نشان می‌دهد منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد فامنین مستعد ایجاد بندرخشک است.

به گزارش ایسنا، کیوان گردان دوشنبه 18 مردادماه در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه ایجاد بندرخشک یکی از سیاست‌های جدید دولت است، اظهار کرد: با توجه به وجود امکانات زیربنایی، راه‌آهن و آزادراه منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد فامنین مستعد راه‌اندازی بندرخشک است.

اشتغالزایی بیش از 13 هزار نفر در شهرک‌های صنعتی استان همدان

وی با اشاره به اینکه سیگنال‌های اقتصادی نشان‌دهنده وضعیت خوبی در استان است، بیان کرد: براساس پروانه‌های بهره‌برداری در شهرک‌های صنعتی استان همدان 13هزار و 400 نفر اشتغالزایی دارد.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال 95 تا کنون 25 قرارداد واگذاری زمین شهرک‌های صنعتی در بخش‌های مختلف تولیدی بسته شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با بیان اینکه استان همدان دارای 29 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب است، خاطرنشان کرد: همچنین یک منطقه ویژه اقتصادی و شهرک فناوری جزء لکه‌های صنعتی استان به شمار می‌روند.

 3 تصفیه‌خانه در شهرک‌های صنعتی استان وارد مدار شد

گردان با تأکید براینکه در 8 شهرک و ناحیه صنعتی تصفیه‌خانه احداث شده است، عنوان کرد: در یک سال گذشته 3 تصفیه‌خانه در شهرک صنعتی ملایر، سامن و بوعلی وارد مدار شده و یک تصفیه‌خانه دیگر در ناحیه صنعتی سهند تا بهمن‌ماه وارد مدار می‌شود.

وی یادآور شد: تاکنون  26 شهرک صنعتی دارای آب، 22 شهرک دارای تلفن ثابت و 19 شهرک گازرسانی شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه فاز اول شهرک فناوری در سال 93 افتتاح شد، بیان کرد: این شهرک فضایی را ایجاد کرده تا تولیدکنندگان محصولات خود را در فضای آزمایشگاهی تولید کرده و در واحدهای صنعتی به تیراژ صنعتی برسانند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد از سال گذشته دچار وقفه شده بود، خاطرنشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد از منابع عمرانی دولت بهره‌مند است که سال گذشته مبالغی را تأمین کردیم به‌طوریکه خوشبختانه امسال توانستیم در این منطقه جهش جدی ایجاد کنیم.

گردان ادامه داد: به دنبال ایجاد امکانات زیربنایی ویژه در منطقه ویژه جهان‎آباد هستیم تا شاهد حضور سرمایه‌گذاران در این منطقه باشیم.

منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد فروچاله ندارد

وی درخصوص وجود فروچاله در منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد، افزود: دغدغه وجود فروچاله در جلسه‌ای با وزیر مطرح شد و با دستور او تیمی از سازمان زمین‌شناسی و صنایع کوچک به همدان اعزام شد و مطالعات ژئوفیزیکی در این منطقه انجام دادند.

وی با تأکید بر اینکه مطالعات زمین‌شناسی و ژئومتریک در منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد توسط 3 مشاور صورت گرفته است، تصریح کرد: در اطراف منطقه فروچاله وجود دارد اما درون خود منطقه فروچاله‌ای دیده نشده با این حال نقاطی که احتمال می‌رود فروچاله ایجاد شود برای بارهای سبک و فضای سبز در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اظهار کرد: همه تدابیر لازم توسط 3 مشاور صورت گرفته و علاوه بر آن همه سرمایه‌گذاران را مکلف کردیم قبل از احداث واحد تولیدی خود مطالعات ژئوتکنیک را انجام دهند.

گردان با اشاره به اینکه طرح رونق واحدهای تولیدی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، افزود: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای هر وزراتخانه وظایفی را مشخص کرده که وزارت صنعت، معدن و تجارت در چارچوب این سیاست‌ها تعیین تکلیف 7500 بنگاه غیرفعال و نیمه‌فعال را در دستور کار دارد که به بهره‌برداری از 2500 واحد نیمه‌تمام در سطح استان‌ها به تصویب رسیده است.

 هیچ واحد تولیدی در استان همدان تعطیل نشده است

وی با بیان اینکه در دولت یازدهم هیچ واحد تولیدی در استان همدان تعطیل نشده است، یادآور شد: در سال‌های گذشته و با هدفمندی یارانه‌ها قرار بود 30 درصد از هدفمندی یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص پیدا کند که این امر محقق نشد و تولید آسیب دید و تعداد کمی از واحدهای تولیدی آسیب دیده را نتوانستیم به تولید برگردانیم چرا که برخی از این واحدها توان تولید نداشته و یا محصول آنها بازار ندارند.

وی بیان کرد: استان همدان و آذربایجان‌شرقی در راستای تسهیل و رفع موانع تولید به علت پیگیری‌های خاص استانداران به عنوان 2 استانی که به طور جدی کار را دنبال می‌کنند، معرفی شدند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با اشاره به اینکه آموزش 100 هزار نفر از پرسنل واحدهای تولیدی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در شرکت شهرک‌های صنعتی است، اظهار کرد: در استان همدان آموزش 900 هزار نفر به شرکت شهرک‌های صنعتی محول شده است.

خوشه کشمش ملایر ایجاد می‌شود

گردان از ایجاد خوشه کشمش ملایر در شهرک‌های صنعتی استان خبرداد و خاطرنشان کرد: به علت اهمیت بالای بحث تولید و صادرات این محصول در شهرستان ملایر فرآیندهای حمایتی خوشه کشمش را آغاز کردیم و درحال حاضر فعالیت مطالعاتی و شناسایی آن انجام شده است که امیدواریم در نیمه دوم سال به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه تا کنون برای 18 خوشه کارهای مطالعاتی صورت گرفته است، گفت: کارهای مطالعاتی خوشه سفال لالجین، مبل و منبت ملایر و قطعات لاستیکی رزن انجام شده و پروانه خوشه‌ها صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه 5 خوشه صنعتی وارد مدار حمایتی شرکت شهرک‌های صنعتی شده است، ادامه داد: همچنین خوشه کردآباد و کشمش ملایر در دست اقدام است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با تأکید بر اینکه 92 درصد از صنایع کشور صنایع کوچک است، یادآور شد: در استان همدان بیش از 90 درصد صنایع استان صنایع کوچک و متوسط هستند.

گردان درخصوص مشکل آب شهرک بهاران نیز بیان کرد: شهرک بهاران از سال 88 تأسیس شده و تا سال 95 از شرکت آب و فاضلاب شهری آب دریافت می‌کرد و هیچ مشکلی نداشت اما به تازگی مشکلی که ایجاد شده به علت افت چاه‌های آب بهار بوده و باعث قطعی آب این شهرک شده است که البته تا 10 روز آینده به حالت عادی باز می‌گردد.

50 درصد از فضاهای صنعتی استان واگذار شده است

وی با اشاره به اینکه تا کنون 50 درصد از فضاهای صنعتی در شهرک‌های استان واگذار شده است، تصریح کرد: 1200 هکتار زمین صنعتی در استان وجود دارد که قابلیت احداث کارخانه دارد که از این میزان 600 هکتار واگذار شده و مابقی در حال پیگیری است.

وی با تأکید بر اینکه استان همدان در زمینه تملک واحدهای تولیدی توسط بانک‌ها جزء پایین‌ترین رتبه‌های کشور است، گفت: طی 10 سال گذشته در استان همدان فقط 34 واحد توسط بانک‌ها تملک شده است و تا زمانی‌که شرکت شهرک‌های صنعتی اجازه ندهد بانک‌ها نمی‌توانند واحدی را به تملک خود دربیاورند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با بیان اینکه میل به سرمایه‌گذاری در استان همدان پایین بود، عنوان کرد: در سال گذشته میل به سرمایه‌گذاری در استان پایین بود که با رایزنی‌ها و جلسات متعدد موفق شدیم 3 سرمایه‌گذار خارجی را به استان بیاوریم.

میل به سرمایه‌گذاری در شهرک صنعتی قهاوند کم است

گردان درخصوص ناحیه صنعتی قهاوند، بیان کرد: در برخی از نقاط استان از جمله قهاوند میل به سرمایه‌گذاری کمتر است و سرمایه‌گذاران شهرک صنعتی بوعلی و بهاران را به قهاوند ترجیح می‌دهند.

وی ادامه داد: باید کاری کنیم که در نقاطی که شهرک ایجاد می‌شود مشوق‌هایی وجود داشته باشد تا سرمایه‌گذاری صورت بگیرد البته درحال حاضر معافیت مالیاتی در نواحی صنعتی وجود دارد اما نیازمند ایجاد مشوق‌های بیشتر در نقاط محروم هستیم تا جذاب‌تر شوند.

وی با بیان اینکه ایجاد شهرک صنعتی در مناطقی که میل به سرمایه‌گذاری کم بوده، حیف و میل بیت‌المال است، عنوان کرد: در استان همدان از این اقدام جلوگیری شده و در حال حاضر به رونق شهرک‌های موجود پرداختیم و معتقدیم باید بر روی توازن منطقه‌ای کار شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان از رفع توقیف زمین‌های شهرک سفال لالجین خبر داد و گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی در سال 76 زمینی را از شهرداری لالجین برای احداث شهرک سفال خریداری کرده بود که به علت داشتن معارض سند این شهرک توقیف شده بود که پس از رسیدگی و انجام کارهای لازم سند رفع توقیف شده و سندهای تفکیکی در حال تهیه است.

گردان درباره بازیافت پسماند و ضایعات سفال در این شهرک گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی استان آمادگی دارد از سرمایه‌گذارانی که در این زمینه قصد فعالیت دارند، حمایت کند.

وی یادآور شد: درحال حاضر در زمینی نزدیکی شهرک سفال لالجین برای تخلیه پسماند و ضایعات کارگاه‌های سفالگری درنظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۴۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 95050111267
  • خبرنگار :