به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، شورای امنیت سازمان ملل چهارشنبه شب جلسه ویژهای را برای بررسی تحولات اخیر یمن و همچنین موضع گیری نسبت به مذاکرات یمن در کویت برگزار کرد. کشورهای عربستان و آمریکا در پایان این جلسه بیانیه ای را علیه جنبش انصارالله یمن صادر کردند، اما روسیه با آن مخالفت کرده و از هیات ملی یمنی خواست به تنهایی با فرستاده سازمان ملل در یمن همکاری کند
در همین راستا «محمد عبدالسلام» سخنگوی رسمی جنبش انصارالله یمن روز چهارشنبه مراتب قدردانی و تشکر مردم یمن را از موضع گیری روسیه در شورای امنیت علیه تداوم تجاوز و محاصره این کشور اعلام کرد.
ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل به خبرنگاران گفته که شورای امنیت سازمان ملل آماده حمایت از روند سیاسی است.
وی با اشاره به این مساله که یمن جنگی فراموش شده است، گفت: درگیریها در یمن بر سایر کشورها در منطقه اثر می گذارد. روسیه و سایر کشورها فکر میکنند که این توافق فقط براساس راه حل های نظامی پیشنهاد شده و توافقنامههای سیاسی در آن نادیده گرفته شده است.
چورکین ادامه داد: فرستاده سازمان ملل در یمن به شورای امنیت تضمین داده که ایدهاش برای همکاری به منظور دستیابی به سازشی جامع و کامل است.
وی گفت: شورای امنیت خود را برای انتشار بیانیه مشترکی در حمایت از روند سیاسی در یمن آماده می کرد ولی درخواست غیرمنتظره یکی از هیاتهای حاضر باعث شد این روند به نتیجه نرسد.
درهمین حال، فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل نیز گفته که فرستاده سازمان ملل در یمن قصد دارد تا مذاکراتی را در روزهای آتی برای ترغیب حوثی ها در حمایت از توافق صلح انجام دهد.
دیپلماتها گفتهاند که انگلیس و سایر اعضای این شورا خواستار بیانیهای در محکوم کردن حوثیها برای اعلام ایجاد یک ائتلاف رسمی با علی عبدالله صالح، رییس جمهوری مستعفی و حزب حاکم سابق وی هستند که به وسیله ایجاد یک شورای جدید سیاسی برای زمامداری کشور به دست می آید؛ اقدامی که اسماعیل ولد شیخ احمد، فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن آن را تضعیف کننده روند صلح در این کشور می داند.
سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز گفته که ضرورت توافق صلح یک امر دقیق است و نسبت به این مساله هشدار داده که اگر این مذاکرات با پشتیبانی سازمان ملل در کویت شکست بخورد، خطر بزرگتری به وجود می آید.
وی ادامه داد، درگیریها در یمن تاکنون باعث کشته شدن هزاران نفر شده و بیش از 21 میلیون تن دیگر نیز در یمن به شدت نیازمند کمک های بشردوستانه هستند.
راملان بن ابراهیم، سفیر مالزی در سازمان ملل که در حال حاضر ریاست شورای امنیت را برعهده دارد، ابراز امیدواری کرد که شورا بتواند به توافق نظر در راهی به سمت توافق صلح در یمن دست پیدا کند.
پیتر ویلسون، معاون نماینده دائم انگلیس در شورای امنیت با اشاره به روسیه گفت یکی از کشورهای عضو شورا، از موضع اعلام شده خود فاصله گرفته است.
دیپلمات ها در این زمینه به بیانیهای اشاره می کنند که سفرای کشورهای خارجی در یمن از جمله سفیر روسیه منتشر و در آن درباره اعلام ائتلاف جنبش انصارالله و حزب طرفدار صالح ابراز نگرانی کردند.
این دیپلمات ها که خواستند نامشان فاش نشود گفتند ولد شیخ احمد، نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور یمن از شورا می خواست درباره این اقدام جنبش انصارالله ابراز نگرانی کند و از همه طرف ها بخواهد از اصل پایان خصومتها تبعیت کنند ولی روسیه با هر گونه انتقادی از انصارالله مخالفت کرد.
انتهای پیام