سیده فاطمه مقیمی در گفتوگو با ایسنا، گفت: باید به این نکته توجه کنیم که دیر یا زود باید به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم و مطمئنا اگر به دنبال رونق صادرات هستیم و میخواهیم که زمینه صادرات فرام شود، ضرورت تک نرخی شدن ارز وجود دارد.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی نیز بر تولید صادرات محور تاکید دارد و لذا برای ورود به بازارهای جدید طبیعتا ثبات نرخ ارز و از سویی هم تک نرخی شدن ارز بسیار تاثیرگذار است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: در این مرحله بانکها میتوانند الگوهای موفق را برای شورای سیاستگذاری پولی و مالی خودشان تدوین کنند، چرا که مطمئنا اگر بخواهیم با ساختار فعلی بانکی پیش برویم معضلات غیر قابل پیشبینی بروز میکند.
مقیمی با بیان اینکه عدم ثبات نرخ ارز و تک نرخ نبودن آن یکی از مشکلات اصلی در اقتصاد ایران است گفت: به هر حال بانک مرکزی پروژهای را برای حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز پیشنهاد کرده است، پروژهای که میتواند باعث تحقق یک هدف استراتژیک اقتصادی یعنی تک نرخی شدن ارز باشد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از تبعات منفی این پروژه از جمله احتمال افزایش نرخ ارز چه راهکاری باید اعمال شود، گفت: اجرای این استراتژی باید همراه با کنترل و نظارت باشد. یعنی قرار نیست اکنون که بخشی دیگر از پولهای ایران آزاد شده این پول در بازار سرگردان شود.
به گزارش ایسنا، اخیرا بانک مرکزی در دستورالعمل جدید به بانکها مجوز خرید و فروش ارز داده است و مشتریان میتوانند ارزهای خود را به بانکها بفروشند و یا در بانکها سپردهگذاری کنند. همچنین بر اساس این دستور العمل صادرکنندگان میتوانند ارز حاصل از صادرات خود را به بانکها بفروشند.
انتهای پیام