به گزارش ایسنا، صلاحالدین دمیرتاش، یکی از دو رهبر حزب دموکراتیک خلق در مصاحبه با بی.بی.سی گفت، اردوغان علاقهای به احیای روند صلح با کردها ندارد؛ چرا که نگران از دست دادن رای ملیگرایان است.
دمیرتاش همچنین برقراری آرامش و استحکام صلح داخلی را اقدامی مهم برای بازگرداندن ثبات در دوران کودتا در ترکیه دانست و افزود، بازگشتن به میز مذاکره با کردها به اردوغان در تغییر اوضاع کمک خواهد کرد.
به گفته رهبر حزب دموکراتیک خلق ترکیه، تقویت دموکراسی تنها راه مقابله با بروز کودتاهای بیشتر در آینده است ولی دولت با اعلام وضعیت اضطراری در حال حرکت در جهت عکس است.
در همین حال، وی خاطرنشان کرد، از آن نگران است که تنها کودتاگران هدف اقدامات گسترده امنیتی در روزهای پس از کودتا نباشند. به گفته او، در حالی که اقدام به کودتا جرم است، نباید افراد را صرف عضویت در شبکه گولن مجرم دانست و تنبیه کرد.
دمیرتاش همچنین با انتقاد از اعلام وضع اضطراری در روزهای پس از کودتا، آن را برای همه کشور از جمله مناطق کردنشین بد دانست.
او با اشاره به وضع امنیتی در جنوب شرق ترکیه در یک سال گذشته، از بدتر شدن اوضاع مناطق کردنشین به خاطر برقراری وضع اضطراری ابراز نگرانی کرد.
رهبر حزب دموکراتیک خلق ترکیه گفت: برای مدتی طولانی و به طور غیر رسمی شاهد اجرای وضع اضطراری و حکومت غیرنظامی در مناطق کردنشین بودهایم. خیابانهای ما برای سال ها عملا شاهد وضع اضطراری بوده اند.
صلاح الدین دمیرتاش همچنین در پاسخ به این سوال که چرا برای توقف خشونتها از سوی پ.ک.ک بیشتر تلاش نمیکند تا شرایط برای بازگشت دولت ترکیه به میز مذاکره فراهم شود، دولت را به عدم شجاعت برای مذاکره متهم کرد.
وی گفت: ما همیشه آماده گفتوگو هستیم و برای برداشتن قدم اول شجاعت داریم ولی پیشنهاد گفتوگوی ما به وسیله احمد داووداوغلو رد شد؛ آن هم مدت کوتاهی قبل از کنارهگیری از نخستوزیری. پس از او هم هیچ کس در دولت یا حزب حاکم درباره صلح با کردها صحبت نکرده است. آنها شجاعتش را نداشتهاند. دولت نمیخواهد درباره صلح صحبت کند.
او همچنین خواستار پایان دادن به انزوای عبدالله اوجالان، رهبر پ.ک.ک در زندان شد و اظهار کرد: ما میگوییم عبدالله اوجالان میتواند در برقراری صلح نقش داشته باشد. میدانیم میتواند در این راه ابتکار عملی ارائه دهد اما او بیشتر از یک سال است که هیچ ارتباطی با خارج از زندان ندارد. یک راه خروج از وضع برای اردوغان برقراری مجدد گفتوگوهای صلح با کردهاست. مطمئن هستم اوجالان هم از صلح حمایت خواهد کرد.
دمیرتاش خاطرنشان کرد، با توجه به اوضاع کنونی در ترکیه، فکر نمیکند امکان برقراری صلح و ثبات در ترکیه در کوتاهمدت وجود داشته باشد اما به گفته او، این به معنی از دست دادن امید نسبت به آینده نیست.
انتهای پیام