محمد تقی کاظمیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه کشاورزان در گذشته کشت بهاره را محدود به تولید چندین محصول همچون هندوانه، گوجه فرهنگی و پیاز کرده بودند، افزود: هم اکنون وضعیت تغییر پیدا کرده و با انجام کلاسهای آموزشی و ترویجی ارقام کشت شده محصولات افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه میزان تولید آفتابگردان در گذشته کمتر از یک تن بوده است، ادامه داد: اما هم اکنون با ورود ارقام پربازده با پتانسیل بالا این گونه گیاهی در کشت بهاره کاشته میشود و میزان تولید آن تا رقم قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
کاظمیان اظهار کرد: حبوبات یکی دیگر از محصولاتی است که در گذشته سطح زیر کشت و تولید آن محدود بوده اما قرار است با اختصاص ارقام جدید و کشت آن در بهار میزان تولید آن افزایش یابد.
وی درباره کشت پاییزه نیز اظهار کرد: در گذشته کشاورزان تصور میکردند که کشت پاییزه فقط به محصول گندم و جو محدود میشود اما میتوان با کشت محصولاتی همچون چغندر قند این روند را تغییر داد و این محصول را نیز در فصل پاییز کشت کرد. با کشت چغندر قند در فصل پاییز، میزان مصرف آب تا مقدار قابل توجهی کاهش خواهد یافت و از سوی دیگر با کشت ارقام مناسب سطح تولید تا میزان قابل توجهی افزایش مییابد.
کاظمیان بیان کرد: کشت کلزا یکی دیگر از محصولاتی است که میتوان در کنار محصولاتی همچون گندم، جو و چغندر قند در فصل پاییز کاشت و به مرحله خود کفایی رسید.
انتهای پیام