به گزارش ایسنا، رقابتهای هندبال قهرمانی جوانان آسیا از اول تا 11 مردادماه (22 جولای تا 1 آگوست 2016) در امان پایتخت اردن و با حضور کشورهای ایران، ازبکستان، اردن، ژاپن، عربستان، فلسطین، کرهجنوبی، بحرین، هندوستان، قطر، عراق و چین برگزار شد. تیم ملی هندبال جوانان نیز از 29 تیرماه با 18 بازیکن با آمادگی کامل برای حضور در این رقابتها به اردن سفر کرده بود، که با کسب مقام هفتم از راهیابی به مسابقات قهرمانی 2017 جا ماند و دست خالی به ایران بازگشت.
تیم ملی جوانان ایران آمادهسازی خود را از سال گذشته در قالب تیم نیروی زمینی ارتش آغاز کرد و در این مدت اردوهای زیادی را پشتسر گذاشت و حتی این تیم در کنار اردوها و رقابتهای داخلی به اردو و تورنمنت اروپایی هم اعزام شد و در تمامی این رقابتها نیز بسیار خوش درخشید. تیم ایران در اردوی اوکراین سه رقابت دوستانه با تیمهای ملی اوکراین داشت، که به جز یک باخت، در سایر بازیها پیروز میدان بود. همچنین در تورنمنت و اردوی لهستان ابتدا در یک دیدار دوستانه به مصاف تیم لهستان رفت و پیروز شد. در تورنمنت چهارجانبه لهستان نیز سه رقابت با اوکراین، لیتوانی و لهستان داشت که به جز لهستان در سایر رقابتها به برتری رسید و با احتساب تفاضل گل قهرمان تورنمنت چهارجانبه لهستان شد. بعد از آن در تورنمنت تبریز که با حضور چهار تیم ایرانی برگزار شد نیز خوب ظاهر شد و قهرمان شد.
حتی سرمربی تیم ملی جوانان نیز قبل از شروع مسابقات آمادگی بازیکنان را در سطح بالا ارزیابی کرد. اما تیم جوانان تنها به عنوان هفتمی بسنده کرد و از رسیدن به رقابتهای جهانی باز ماند.
تیم ملی جوانان ایران در دور مقدماتی رقابتهای قهرمانی آسیا در گروه بسیار آسانی قرار گرفت و توانست در برابر اردن و ازبکستان به پیروزی رسد و به عنوان سرگروه به مرحله دوم این رقابتها راه یابد.
اما در دور دوم رقابتها با کره جنوبی، عراق و ژاپن همگروه شد که با دو شکست در برابر کره جنوبی و عراق و یک تساوی مقابل ژاپن از راهیابی به مرحله نیمهنهایی این رقابتها بازماند و به مقام هفتم رسید. در نتیجه، کسب سهمیه رقابتهای جهانی 2017 الجزایر را نیز از دست داد. تیمهای قطر، عربستان، کره جنوبی و ژاپن به مرحله نیمهنهایی این رقابت ها راه یافتند.
اینها در حالی است که تیم ملی ایران توانسته بود در ادوار گذشته چند بار جواز حضور رقابتهای جهانی را به دست آورد و در دو دوره از این رقابتها حضور یافت. در رقابتهای 2011 یونان در رده دوازدهم و در رقابتهای 2009 مصر در رده هفدهم قرار گرفت.
اما در این دوره جواز حضور در رقابت ها را که کسب نکردیم هیچ حتی در جایگاهی بعد از عراق و بحرین نیز ایستادیم.
برای علت این ناکامی با چند کارشناس و پیشکسوت هندبال صحبت کردیم که بخشی از نظرات آنان را در زیر میخوانید:
نقی ناری: روانشناسی ورزشی خیلی مهم است/ از نظر روحی به این بازیکنان آسیب زیادی رسید
کارشناس و پیشکسوت هندبال در مورد شکست تیم جوانان در رقابتهای قهرمانی آسیا تصریح کرد: روانشناسی ورزشی در ورزش خیلی مهم است و دنیا از روانشناسی بیشترین سود را میبرد، اما ما هنوز در اندر خم این هستیم که از آن استفاده کنیم یا خیر. حالا نیز اگر تیم جوانان ما نتیجهای نگرفت به همین دلیل است. تیم جوانان ما در لیگ حضور داشت. یک نیم فصل تمام، بازی کرد و در تمامی نیم فصل بازیها را واگذار کرد و از نظر روحی به این بازیکنان آسیب زیادی رسید. باید میدانستیم که با این فکر آنها تجربهای کسب نمیکنند و حتی حضور در مسابقاتی که منجر به شکست میشود، تنها از لحاظ روحی – روانی آنها را تضعیف میکند. با این اوصاف دیگر برای جوانان باخت اهمیتی ندارد و در مسابقات مهم هم که حضور یافتند، آنقدر باخت دیده بودند که دیگر به این وضعیت عادت کردهاند. باید به جای این کارها برنامهریزی میکردیم و تیم جوانان را طبق روالهای مختلف و تدارکاتی متناسب با این تیم پیش می بردیم. بردن تیم به اوکراین چه تاثیر مثبتی میتوانست بر روی تیم داشته باشد. اوکراین از چه لحاظ به تیم ما نزدیک بود که تیم را برای آمادهسازی به اوکراین بردند و بعد نیز با آب و تاب از آن سخن گفتند؟
جلال کوزه گری: باید کنکاش کرد و دید علت اصلی کجاست/ کمیته فنی پاسخگو باشد
رییس سابق فدراسیون هندبال، تصریح کرد: تیم خوبی داشتیم و باید نتیجه میگرفت اکنون باید کنکاش کرد و علت آن جویا شد. قطعاً هیچ کس این نتیجه را قبول نخواهد کرد. کمیته فنی باید پاسخگوی این قضیه باشد، حتماً باید اعضایی که در کادرفنی تیم جوانان حضور داشتند و روی این تیم کار میکردند، حالا پاسخگو باشند. شاید کادرفنی به خوبی نتوانسته است تیم را هدایت کند و نتیجه مطلوب را کسب کند. باید سرمربی تیم جوانان پاسخگو باشد و بگوید که چرا نتیجه نگرفته است. آیا کم و کاستی برای تیم وجود داشته است، آیا فدراسیون مشکلی برای تیم به وجود آورده است؟ تا جایی که من اطلاع دارم فدراسیون در همه سطوح چه جوانان، چه نوجوانان و حتی بزرگسالان هماهنگیهای لازم انجام شده است. اردوها و بازی های تدارکاتی بیشتری نیز از زمان ریاست ما برای آنها تدارک دیده شده است.
عزتالله رزمگر: هندبالیستهای جوان دچار غرور کاذب شدند
کارشناس و پیشکسوت هندبال، در مورد ناکامی تیم ملی هندبال جوانان در رقابتهای آسیایی، اظهار کرد: در این رقابتها حضور تیمهایی همانند اردن و ازبکستان که از تیمهای دسته دو آسیا هستند، باعث کاهش رونق و سطح بازیها میشود. در نتیجه سبب میشود تا تیمهایی چون ایران به راحتی به عنوان سرگروه بالا بیایند و غروری کاذب بین بازیکنان ایجاد شود. تیم ملی جوانان ما نیز در این شرایط در دور اول رقابتها در گروه خیلی خیلی آسانی قرار گرفت و با اختلاف زیاد بالا آمد. اینها باعث میشود که حس غرور در بازیکنان ایجاد شود و فکر کنند بازیها به همین راحتی است. اما وقتی به مرحله دوم رسیدند با تیمهایی روبرو شدند که در حد دسته یک آسیا بودند و متاسفانه دچار مشکل شدند. تیم ملی ما در نیمه اول در مصاف با عراق با غرور کاذب وارد میدان شد و فکر میکرد که با یک تیم معمولی مواجه است و میتواند آن تیم را شکست دهد، اما در انتهای نیمه، ناگهان بازی به نفع تیم عراق تمام شد و در نیمه دوم بازیکنان ما دیگر نتوانستند جبران کنند و بازی به عراق واگذار شد و این زنگ خطری برای تیم ما بود. چون بعد از آن با تیمهایی همچون ژاپن و کره جنوبی که از تیمهای فوقالعاده آسیا هستند رقابت داشتیم.
فرامرز میآبادی: تیم جوانان انتظارات را بر آورده نکرد/ افت روحی مهمترین عامل بود
دبیر فدراسیون هندبال، با بیان این که تیم ملی جوانان انتظارات فدراسیون را در رقابتهای آسیایی اردن بر آورده نکرد، اظهار کرد: انتظارات یک مجموعه متناسب با امکانات، فرصتها و شرایطی است که در اختیار آن تیم قرار میگیرد. برای تیم ملی جوانان چیزی کم گذاشته نشد منتهی آنها خوب نتیجه نگرفتند و از دید فدراسیون این تیم انتظارات را بر آورده نکرد. این تیم یک سال اردوهای مختلف و متعدد داشت همچنین به سفرهای تدارکاتی زیادی اعزام شد. در تمام رقابتهای تدارکاتی (اوکراین و لهستان) خود را بسیار پر قدرت نشان داد و باعث شد انتظارات زیادی نسبت به این تیم ایجاد شود. کارشناسان معتقد بودند که این تیم میتوانند موقعیت خوبی کسب کند و واقعا نیز لیاقت آن را داشت. این که علت این نتیجه نگرفتن چه بوده است باید بررسی شود، شرایط سنجیده شود و با کادرفنی صحبت شود تا فهمید مشکل کجاست. مسائل روحی و روانی بسیار موثر است. در رده سنی جوانان و نوجوانان شرایط روحی خیلی موثر است. یک ورزشکار باید در شرایط ایده آل روحی باشد. از دیدگاه من افت روحی و دست کم گرفتن حریف مهمترین عامل است.
دلیل این ناکامی هرچه که باشد، بعد از کسب نکردن سهمیه المپیک، حضور نیافتن در جام باشگاههای آسیا، کسب نکردن سهمیه رقابتهای جهانی فرانسه و برگزاری لیگ متفاوت با کلی مشکلات، نگرفتن میزبانی مسابقات هندبال قهرمانی آسیا، پازل ناکامی هندبال را کامل کرد.
تنها امید برای موفقیت خانواده هندبال کسب سهمیه رقابتهای جهانی نوجوانان است، که اگر آنهم با توجه به گروه سختی که نوجوانان ایرانی در آن قرار گرفتهاند محقق نشود تقریبا در یکسال اخیر هیچ موفقیتی در هندبال را شاهد نبوده ایم و مسئولان ورزش باید فکری برای این رشته مظلوم کنند.
انتهای پیام