به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی - مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت - درباره تفاوت قیمت سرویسهای داخلی و بینالمللی اینترنت بیان کرده بود: در خصوص قیمت اینترنت مدل تعرفهای بنا بر مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات اصلاح و به گونهای خواهد شد که قیمت سرویسهای داخلی یک سوم سرویس اینترنت بینالملل محاسبه شود.
درواقع جهرمی اصلاح قیمتهای اینترنت و تفاوت اینترنت داخلی و بینالمللی را در گروی اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات میدانست.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین از انحصار موجود برای این شرکت سخن گفته و اظهار کرده بود: طبق قانون برای شرکت زیرساخت انحصاری در نظر گرفته شده که در عین حال این انحصار میتواند نقطه ضعف و قوت این شرکت باشد. ما بر این باوریم قیمت در این حوزه به طور مستقیم به اندازه بازار بستگی دارد و هرچه اندازه بازار ما بزرگتر باشد، تعرفههای ما کمتر خواهد شد.
او درباره لزوم راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و تاثیر آن بر کاهش قیمت اینترنت نیز بیان کرده بود: طی چند ماه گذشته تلاشهای متعددی صورت گرفته و قیمتها کاهش یافته، البته همچنان قیمتهای ما با قیمتهای جهانی فاصله دارد. اما واقعیت آن است که اگر شبکه ملی اطلاعات راهاندازی نشود، باید انتظار داشت قیمتها در همین حد فعلی بماند. اکنون راهاندازی این شبکه و اندازه بازار قطعاً به ما کمک خواهد کرد که قیمتهایمان به قیمتهای جهانی نزدیکتر شود.
معاون وزیر ارتباطات ادعا کرده بود با اعمال شدن تعرفههای تخفیفی از ابتدای مرداد، قیمتها کاهش محسوس خواهند داشت و درباره بهرهمندی کاربران نهایی از تخفیفهایی که ارائه میشود توضیح داده بود: احتمالاً اتفاقی که رخ خواهد داد این است که اگر در حال حاضر یک کاربر ماهانه ۲۰ هزار تومان برای حجم اینترنت پرداخت میکند و حجمی معادل ۵ مگابیت پهنای باند دریافت میکند، در آینده همچنان همان ۲۰ هزار تومان را پرداخت کرده و حجم دریافتی آن به ۸ مگابیت خواهد رسید.
طبق این اظهارات، کاهش قیمت وعدهدادهشده به نوعی در کاهش پرداختی کاربران نمود پیدا نمیکند بلکه افزایش پهنای باند دریافتی به ازای همان مبلغ در گذشته و تغییر نسبت پهنای باند به ازای مبلغ پرداختشده است که این به اصطلاح کاهش را رقم میزند.
مدیرعامل شرکت زیرساخت پیش از این هم اظهار کرده بود اگر قبلا مردم برای استفاده از اینترنت داخلی قیمت عادی میدادند، با دوقیمته شدن اینترنت حتی اگر قیمت هر گیگابایت ۳۶۰۰ تومان باقی بماند، کاربر داخلی می تواند به ازای این یک گیگ، دو گیگ اینترنت داخلی رایگان استفاده کند.
البته جهرمی نسبت به کاهش قیمت اصلی اینترنت هم وعده داده بود. او کاهش قیمت برای مصرف کننده نهایی اینترنت را بیشتر از ۲۰ درصد دانسته و گفته بود: در مصوبه اخیر کاهش قیمتها برای مردم محسوس خواهد بود و مدل حمایتی از تولیدات بومی لحاظ شده و شاخصهای کیفی به صورت سخت گیرانهتری از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات دیده شده است.
بدین ترتیب جهرمی در آخرین اظهارات خود ضمن وعده بهرهبرداری کامل از شبکه ملی اطلاعات در هفته دولت، خاطر نشان کرد: با اجرایی شدن فاز اول ملی اطلاعات هر کاربر به ازای هر واحد اینترنت بینالمللی میتواند دو واحد ترافیکی مجانی مصرف کند که اگر این نسبت به یک به ۱۰ برسد هدف خوبی است.
از طرفی علیرضا شاهمیرزایی -معاون پژوهشکده مطالعات فضای مجازی- نیز با تاکید بر دوقیمته شدن اینترنت از اول مرداد اعلام کرد که با جدا شدن مرکز تبادل ترافیک خارجی، اینترنت داخل نسبت به اینترنت خارج تفاوت قیمت دارد.
بنابراین طبق اظهارات و وعدههایی که پیش از این هم داده شده بود، از تاریخ یک مرداد و با دو قیمته شدن اینترنت برای شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی، کاربران اینترنتی میتوانند دو برابر ترافیک خارجی از ترافیک داخلی استفاده کنند. همچنین افراد میتوانند آمار مصرف میزان ترافیک داخلی ترافیک خارجی را از شرکتهای ارائهدهنده خدمات خواستار شوند و تحقق این وعدهها را در خدمات دریافتی و وجه پرداختی خود مشاهده کنند.
انتهای پیام